به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، کودکان و نوجوانان آمریکایی بسیاری قربانی خشونتهای ناشی از حمل سلاح گرم در این کشور هستند.
این طیف از جامعه آمریکا زمانی که دوست و فردی از اعضای خانواده را در حوادث تیراندازی از دست میدهند و یا حتی زمانی که کشته شدن فردی با سلاح را با چشم خود مشاهده میکنند، قطعاً از لحاظ روحی دچار آسیب جدی میشوند و سایه این حوادث تلخ تا پایان عمر بر سر زندگی آنان باقی خواهند ماند.
یکی از قربانیان تیراندازیهای جمعی آمریکا زمانی که در خصوص مبارزه با خشونت جوانان با او مصاحبه شد و گزارشگر از او پرسید چه هدیهای برای روز تولد خود دوست دارد، پاسخ داد آرزو دارد که بتواند 18 سالگی را ببیند.
شیرینی این آرزو تنها کمتر از یک هفته با او همراه بود و او هم همانند هزاران شهروند جوان آمریکایی قربانی خشونت سلاح گرم در این کشور قرار گرفت.
کودکان و نوجوانان سیاه پوست و رنگین پوست در مقایسه با همتایان سفید پوست بیشترین قربانیان خشونت حمل سلاح در آمریکا هستند.
بخش عمده این آمار به دلیل تصمیمهای عمدی سیاستمداران است که منجر به ایجاد جوامع جداگانه و کم درآمد در جوامع رنگین پوستان شده است.
آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که سالانه در حدود 2900 کودک و نوجوان در آمریکا با شلیک گلوله به قتل رسیده و در حدود 15600 نفر از جامعه مجروح میشوند یعنی به طور متوسط در هر روز 51 نفر با سلاح گرم زخمی میشوند.
نکته قابل تامل در جامعهای که با خشونت در آمیخته است آن است که سالانه 3 میلیون کودک در محیطی رشد میکنند که تیراندازی و قتل با سلاح را با چشمان خود مشاهده میکنند.
دومین عاملی که جان کودکان و نوجوانان را در آمریکا میگیرد سلاح گرم است که بحرانی جدی در این کشور به شمار میآید.
آمارها نشان میدهند کودکان آمریکایی به نسبت کشورهای دیگر، در سن 5 تا 14 سالگی 21 بار بیشتر، جوانان 15 تا 24 سال 23 بار بیشتر با سلاح گرم کشته میشوند.
از سال 2009 تا 2017 در این بازه زمانی 86 درصد از کودکان آمریکایی در اثر حوادث مربوط با خشونت خانگی جان خود را از دست دادهاند. آمارها از 16 ایالت آمریکا جمع آوری شده حاکی از آن است نزدیک به 2 سوم میزان مرگ و میر کودکان که خشونتهای خانگی را نیز در بر میگیرد با سلاح گرم رخ داده است.
تیراندازی در مدارس آمریکا در زیر شاخه خشونتهای ناشی از حمل سلاح در آمریکا قرار میگیرد که بر اساس آمارهای منتشر شده از سال 2013 تا 2018 حداقل 405 مورد تیراندازی در مدارس به ثبت رسیده که 109 دانش آموز قربانی این خشونت شده اند.
کارشناسان بر این باورند زمانی که کودکان شاهد خشونت، جرم و جنایات و تجاوز در محیطی که در آن رشد میکنند، هستند بیشتر به سمت مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی کشانده میشوند و در نتیجه دچار افسردگی، اضطراب و استرس شده و بیشتر از خود رفتارهای تهاجمی نشان میدهند.