به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، مایکل روبین پژوهشگر موسسه «امریکن انترپرایز» در «نشنال اینترست» نوشت که ثبات افغانستان و جلوگیری از استفاده خاک افغانستان توسط گروههای تروریستی نیازمند توافق سیاسی و حسننیت پاکستان است.
روبین اظهارداشت: بزرگترین مشکل راهبردی «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان نادیده گرفتن این حقیقت ساده است که «تا زمانی که پاکستان دست از حمایت از گروههای افراطی برندارد تحقق صلح در افغانستان ممکن نخواهد شد».
وی تصریح کرد: بنابراین قطعه گمشده استراتژی خلیلزاد این است که چگونه پاکستان را قانع کند.
این کارشناس آمریکایی در ادامه نیز اهرمهای واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن پاکستان را نام برد.
وی در این میان به افزودن پاکستان به فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به دلیل روابط گسترده با گروههای تروریستی، لغو اعتبار پاکستان به عنوان «متحده بزرگ غیر ناتو» آمریکا، عدم حمایت آمریکا از پاکستان برای دریافت کمکهای مالی از صندوق بینالمللی پول و وامهای بانک جهانی و تعقیب مخالفان مسلح دولت افغانستان در داخل خاک پاکستان نام برد.
مقامات افغانستان نیز همواره با متهم کردن پاکستان به دخالت در امور این کشور، تصریح میکنند که پاکستان در زمینه صلح افغانستان بطور صادقانه همکاری نمیکند.
برای روابط بهتر بین دو کشور «حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان و «اشرف غنی» رئیس جمهوری کنونی این کشور بارها به پاکستان سفر کردند اما این دیدارها کمکی به بهبود روابط دو کشور و یا تغییر رویکرد اسلامآباد در قبال کابل نکرد.
چندی پیش «جونا بلنک» عضو ارشد اندیشکده «رند» با اشاره به روابط واشنگتن-اسلامآباد گفته بود که آمریکا برای گسترش روابط با هند و افغانستان روابط عمیق خود با اسلامآباد را رها نخواهد کرد.
.