در سراسر کشور چین، صدها شهر وجود دارد که تقریبا همه چیز در آن ها برای یک زندگی راحت و مدرن قرار داده شده است، از مجتمع های آپارتمانی بلند و بزرگ گرفته تا اسکله های پیشرفته و آسمانخراش های سر به فلک کشیده و حتی هنرهای عمومی. در این شهرها همه چیز وجود دارد الا آن چیزی که از همه مهم تر است: مردم!
این شهرهای رازآلود و تقریباً خالی از سکنه بخشی از برنامه ی دولت چین برای منتقل کردن بیش از 300 میلیون نفر از ساکنان مناطق حاشیه ای شهرها به این شهرهای تازه تاسیس است. برای مثال یکی از این شهرها «Kangbashi District of Ordos» نام دارد و کاملاً برای سکونت افراد آماده شده است.
یک عکاس خوش ذوق آمریکایی به نام کای کایمرر تحت تاثیر این طرح دولتی عظیم قرار گرفته و در سال 2015 به این کشور سفر کرده است تا تصاویری از این طرح های شهری فوق العاده تهیه کند. وی عکس های خود از این سبک جدید شهرنشینی را در قالب مجموعه ای به نام «شهرهای متولد نشده» (Unborn Cities) به چاپ رسانده است. کایمرر در این باره می گوید: “برخلاف ایالات متحده که در آن شهرها از اجتماعات کوچک متولد می شوند و به موازات صنایع محلی مجاورشان رشد می کنند، این شهرهای جدید چینی قبل از ورود مردم به آن ها به طور کامل ساخته می شوند”.
در ادامه 12 عکس از مجموعه ی «شهرهای متولد نشده» را به شما نشان خواهیم داد.
وقتی که کایمرر دریافت که این شهرها خالی از سکنه هستند تحت تاثیر قرار گرفت. وی در این باره می گوید: ” به عنوان یک عکاس معماری، من مفهوم جدید شهر ارواح را با معنای تازه ای درک کردم”.
کایمرر در این باره می گوید:” این شهرها قبل از این که افراد در آن ها ساکن شوند تقریباً به طور کامل ساخته می شوند. به همین دلیل یک فاصله ی زمانی موقت بین تکمیل شدن پروژه های ساختمانی این مناطق و ورود افراد به آن ها وجود دارد که در این برهه زمانی این ساختمان ها کاملاً خالی از سکنه هستند”.
در سال 2015، کایمرر عکس هایی از شهر «Kangbashi District of Ordos»، منطقه ی تجاری «Yujiapu» در نزدیکی شره تیانجین و مجتمع های اطراف رودخانه ی «Meixi » در نزدیکی شهر «چانگشا» تهیه کرد.
کایمرر در این باره می گوید:” در ابتدا شباهت و یکسانی طرح های جدید این شهرها بود که نظر مرا به خود جلب کرد”.
تایمرر تصریح می کند:” در اغلب موارد این شهرهای جدید در کنار شهرهای قدیمی، توسعه یافته و شناخته شده تاسیس می شوند”.
کایمرر شب را در یکی از شهرهای پرجمعیت کنار این شهرهای خالی از سکنه گذراند.
کایمرر به مدت 80 روز متوالی روزی دو بار عکاسی می کرد؛ قبل از طلوع آفتاب و بعد از غروب آفتاب.
اگر چه این شهرهای تازه تاسیس به نظر کایمرر تحت نظر ماموران امنیتی قرار داشتند اما وی به خاطر عکاسی از آن ها مورد مواخذه قرار نگرفت.
به خاطر تازه بودن این مکان ها، کایمرر آن ها را «فراواقعی» و «مرموز» می نامد.
وی در این باره می گوید:” اغلب اوقات وقتی که شما در یک شهر هستید می توانید دوره های تاریخی و معماری متفاوتی را از طریق نگاه کردن به ساختمان ها و معماری های مختلف آن تصور کنید اما وقتی شما در یک شهری که تنها چند سال از ساخت آن گذشته است قرار می گیرید نشانی از این دوره های تاریخی و معماری نمی بینید”.
در برخی موارد نادر که کایمرر در این شهرهای خالی از سکنه با افرادی مواجه می شد آن ها از دیدن دوربین قدیمی و بزرگ کایمرر متعجب می شدند”.
کایمرر می گوید که این عکس ها در قالب یک مجموعه به نام «لحظاتی در کنار شهرسازی چینی» تهیه شده است. به گفته ی وی “بسیاری از این شهرها به مدت 15 تا 25 سال از زمان ساخت شاهد سکونت انسان ها نخواهند بود. آن ها برای آینده های دور ساخته می شوند و ما در حال حاضر تنها می توانیم شکل آینده ی آن ها را در ذهنمان مجسم کنیم”.