خبرگزاری تسنیم: نمایندگان امروز (یکشنبه 26 خرداد) پیش از آغاز جلسه علنی، جلسه غیر علنی دارند که هماکنون در حال برگزاری است.
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت میهمان جلسه غیر علنی نمایندگان است.
قرار است نمایندگان در این جلسه با حضور وزیر «صمت» وضعیت بازار خودرو، دلایل افزایش بیرویه قیمت خودرو، راهکارهای کاهش قیمت خودرو و را بررسی کنند.
روایت 3 نماینده از جلسه غیرعلنی مجلس با حضور وزیر صمت
نماینده خلخال، پیرانشهر و نهاوند جزئیاتی از جلسه غیر علنی پارلمان را تشریح کردند.
به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت و معدن و تجارت جلسهای غیر علنی درباره وضعیت بازار خودرو و کالاهای اساسی برگزار کردند.
**گزارش وزیر صمت درباره مشکلات کارخانجات صنعتی
بشیر خالقی نماینده خلخال در مجلس در گفتگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به جزئیات این نشست، گفت: در این نشست وزیر صنعت گزارشی از وضعیت کارخانههای کشور و مشکل نقدینگی در این واحدهای تولیدی به نمایندگان ارائه کرد.
وی ادامه داد: وزیر صنعت اعلام کرد قرار است کمکهای به کارخانجاتی که در راه تولید مشکل دارند انجام شود.
**بررسی وضعیت خودرو در جلسه غیر علنی مجلس
رسول خضری نماینده پیرانشهر در مجلس درباره این جلسه غیر علنی، گفت: در این جلسه وزیر صنعت درباره وضعیت بازار خودرو و برنامههای این وزارتخانه برای کاهش قیمتها در این بازار گزارشی را به نمایندگان ارائه کرد.
وی ادامه داد: مسئولان حاضر در جلسه نیز اعتقاد داشتند برخی از گرانیهای که در چند وقت اخیر ایجاد شده ناشی از افت ارزش پول ملی است.
نماینده مردم پیرانشهر در مجلس تصریح کرد:ای کاش گزارشی که امروز آقای رضا رحمانی به صورت غیرعلنی به نمایندگان ارائه کرد به صورت علنی انجام میگرفت تا مردم نیز در جریان مشکلات کشور میبودند.
**ارائه برنامه 7 محوری وزیر صنعت
حسن بهرام نیا نهاوند در مجلس نیز با اشاره به جزئیات این جلسه گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه برنامهای را در 7 محوری برای رونق تولید به نمایندگان ارائه داد گه رئوس این برنامه بر رونق صادرات، رونق تولید، بهبود فضای کسب و کار، رونق معادن است.
بهرام نیا گفت: احتمالاً مدیرعامل سایپا و ایران خودرو نیز گزارشی از وضعیت تولید خودرو در کشور ارائه خواهند داد.
توضیحات لاریجانی درباره جلسه غیرعلنی مجلس با حضور رحمانی
رئیس مجلس توضیحاتی درباره جلسه غیرعلنی مجلس ارائه کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای جلسه علنی امروز (شنبه 26 خرداد) مجلس با اشاره به نشست غیرعلنی گفت: این جلسه درباره وضعیت صنایع و کالاهای اساسی و توزیع آن با حضور رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت بود.
وی افزود: در این جلسه به ابعاد مختلف با موضوع صنعت و صنایع معدنی و شرایطی که سرمایه گذاران بتوانند با شرایطی قابل پیش بینی در آن کار کنند و همچنین نحوه ساماندهی توزیع کالاهای اساسی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد کمیسیون صنایع مجلس این موضوعات را پیگیری کند.
سوال ملی از وزیر دفاع اعلام وصول شد
سوال یکی از نمایندگان از وزیر دفاع در صحن مجلس شورای اسلامی درباره علت عدم ارائه خدمات حمایتی به ایثارگران اعلام وصول شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر یوسف نژاد عضو هیئت رئیسه مجلس در جلسه علنی امروز موارد اعلام وصولی را قرائت کرد که به شرح زیر است:
- لایحه معاهده استرداد مجرمان بین ایران و جمهوری فدرال برزیل.
- لایحه اصلاح ماده یک قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی.
- سوال ملی سیدقاسم جاسمی نماینده مردم کرمانشاه از وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره علت عدم ارائه خدمات حمایتی به ایثارگران.
اعتراض حاجی دلیگانی به عدم انتشار گزارش سقوط هواپیمای تهران-یاسوج
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: گزارش کمیسیون عمران از حادثه سقوط تهران-یاسوج مدتها است که آماده شده اما اجازه انتشار آن داده نمیشود. علت چیست؟
به گزارش مهر، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، در تذکری گفت: در وظایف نظارتی مجلس بسیاری از مسائل رعایت نشده است. به عنوان مثال طبق ماده 234 آئین نامه داخلی گزارشهایی که طبق این ماده باید به هیئت رئیسه ارائه شود باید ظرف 10 روز مورد بررسی قرار گیرد اما بررسی این گزارشها 2 تا 3 ماه طول میکشد. این امر در مورد مدت طولانی تحقق و تفحصها وجود دارد.
وی اظهار داشت: کمیسیونهای تخصصی به تذکرات کتبی پاسخ نمیدهند و این از ایرادات نظارتی مجلس است.
نماینده مردم شاهین شهر تأکید کرد: گزارش کمیسیون عمران از حادثه سقوط تهران یاسوج مدتها است که آماده شده اما اجازه انتشار آن داده نمیشود. علت چیست؟
حاجی دلیگانی با بیان اینکه علاوه بر این، دولت آئین نامه بسیاری از قوانین را تهیه نکرده است، گفت: معاونت نظارت در این خصوص گزارش خوبی داد و باید بررسی شود.
وی خاطرنشان کرد: رئیس قوه مقننه در جلسه غیر علنی امروز دستور دادند ظرف یک ماه آینده گزارش دولت در مورد اختصاص 14 میلیارد دلار به توزیع کالاهای اساسی به مجلس ارائه شود. چرا هیچکس پیگیری نمیکند؟
وعدههای وزیر صنعت برای کنترل قیمتها/سامانهای راهاندازی میشود
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: وزیر صنعت در جلسه غیرعلنی محورهای هفتگانهای را تعیین کرد و مقرر شد سامانهای راهاندازی شود و توزیع کالاها از انبار تا توزیع در بازار مورد رصد قرار گیرد.
اسدالله عباسی در گفتگو با مهر در خصوص جزئیات جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در جلسه امروز مشکلات بخشهای تولیدی فعال، نیمه فعال و راکد مورد بررسی قرار گرفت. کارخانجاتی که نیمه فعال و راکد هستند مشکل اصلیشان سرمایه در گردش و مواد اولیه است. مقرر شد دولت به تعهدات خود در زمینه تأمین سرمایه در گردش کارخانجات عمل کند.
نماینده مردم رودسر ادامه داد: علاوه بر این مقرر شد به ستاد تسهیل رفع موانع تولید در استانها اختیارات بیشتری داده شود تا بتوانند از کارخانجات حمایت بیشتری کنند تا بتوانند با حفظ اشتغال مانع از رشد نرخ بیکاری شوند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به بررسی وضعیت شرکتهای خودروسازی در جلسه غیرعلنی گفت: نوسانات ارز و عدم پرداخت تسهیلات به این شرکتها از مشکلات این شرکتها بوده، برخی از خریدهای این کارخانجات به صورت نقد نبوده و امروز برای پرداخت بدهی خود دچار مشکل هستند. مقرر شد دولت این تسهیلات را بپردازد و به جای دخالت در صنعت خودروسازی آنها را حمایت کند تا صنعت خودروسازی بتواند به تعهدات خود در ارتباط با زمان تحویل، کیفیت خودرو و قیمت خودروها تجدید نظر کند.
وی تاکید کرد: ما نمیتوانیم از یک سو بگوییم خودروسازیها دولتی هستند و از سوی دیگر آنها را رها کرده و مورد حمایت قرار ندهیم. مقرر شد مشکلات صنایع خودروسازی در کمیسیون صنایع مورد بررسی قرار گیرد و مجلس و دولت با کمک یکدیگر به این صنایع کمک کنند.
عباسی گفت: در قانون بودجه سال 98، 14 میلیارد دلار بودجه به تأمین کالاهای اساسی اختصاص یافت. طبق گزارشهای وزارت صنعت 6 درصد از این اعتبار مربوط به وزارت صنعت بوده است، مقرر شد این میزان به صورت کامل و شفاف و روشن به این وزارتخانه اختصاص یابد.
وی اظهار داشت: وزیر صنعت محورهای هفتگانهای را تعیین کرد و مقرر شد سامانهای راهاندازی شود و توزیع کالاها از انبار تا توزیع در بازار مورد رصد قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نمایندگان انتقادات زیادی نسبت به گرانی کالاها داشتند، گفت: باید مشخص شود قیمت تمام شده کالا چقدر است و مردم باید چقدر پرداخت کنند، لذا مقرر شد سازمانهای مربوط به حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان فعال شوند تا هم تولیدکنندگان بتوانند اشتغال موجود را حفظ کنند و هم کالا با قیمت عادلانه به دست مصرف کنندگان برسد و دلالیها پایان یابد. بازار سیاه کالاها دست واسطه هاست. مقرر شد وزارت صنعت در این بخش ورود کند و نظارتها را افزایش دهد.
لاهوتی: تعداد جلسات کمیسیونهای مجلس افزایش یابد
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، خواستار افزایش تعداد جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس برای طرح سوال از وزرا شد.
به گزارش مهر، احمد بیگدلی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی تذکری به هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: وظیفه نمایندگان، نظارت است که یکی از ابزارهای نظارتی آنها سوال از وزرا است.
وی افزود: متأسفانه جلسات کمیسیونها صرفاً به روز یکشنبه محدود شده است که در آن ساعت هم هیئت دولت جلسه دارد و عملاً نمایندگان نمیتوانند با وزرا جلسهای داشته باشند.
نماینده مردم خدابنده در مجلس با تأکید بر ضرورت پرداخت مطالبات فرهنگیان تصریح کرد: متأسفانه وزرای آموزش و پرورش در ادوار مختلف بر پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان تأکید کردهاند اما در عمل این کار ار انجام ندادهاند که لازم است در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد و طرح رتبه بندی فرهنگیان نیز اجرایی شود.
در ادامه جلسه، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود نیز طی تذکر شفاهی خواستار افزایش تعداد جلسات کمیسیونهای تخصصی مجلس برای سوال از وزرا شد.
عبدالرضا مصری که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به این نمایندگان گفت: تنظیم کار مجلس جز اختیارات هیئت رئیسه است که قرار است از هفته جاری روزهای یک و سه شنبه بعدازظهر جلسات کمیسیونهای تخصصی برگزار شود و فرصت کافی در اختیار نمایندگان برای جلسه با وزرا باشد.
انصاری: ارز برای غذای سگ و گربه فراهم است، ولی به دارو تخصیص نمییابد
نماینده مردم داراب در مجلس گفت: متأسفانه بخش دارو و تجهیزات پزشکی به علت عدم توزیع ارز دچار مشکل است و مردم نسخه به دست برای تأمین دارو سرگردان هستند.
به گزارش مهر، رضا انصاری در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی به رئیسجمهور اظهارداشت: دولت تدبیر و امید ناکارآمدی خود را در حل مسائل کشور کاملاً نشان داده است.
وی ادامه داد: ناکارآمدی دولت به علت فقدان روحیه انقلابی و جهادی در عملیات اجرایی، عدم انسجام در بین دولتمردان و فقدان تئوری و رویکرد اقتصادی منسجم برای برون رفت از چالشهای کشور است.
نماینده مردم داراب در مجلس تأکید کرد: عوامل مذکور باعث شده که مشکلات انباشته شدهای در کشور ایجاد شود که یکی از مسائل بسیار حاد، وضعیت توزیع ارز است که مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است.
انصاری ادامه داد: بخش دارو و تجهیزات پزشکی به علت عدم توزیع ارز، دچار مشکلات عدیدهای هستند و مردم نسخه به دست برای تأمین دارو سرگردان هستند.
وی بیان کرد: در حالی که بخش دارو و تجهیزات پزشکی منتظر تخصیص ارز هستند، ارز موردنیاز برای غذای سگ و گربه فراهم است که این مسئله نشان دهنده آن است که رانت خواران و باندهای مافیا به اوضاع نسبت به مسئولان بانک مرکزی مسلطتر هستند.
آخرین اخبار از انتخابات کمیسیون امنیت ملی/ کواکبیان بنفع فلاحت پیشه کنار کشید
شنیده ها در مجلس حاکی از آن است که کواکبیان به نفع فلاحت پیشه کنار رفته و قرار است بین ذوالنور و بروجردی یک نفر با وی برای ریاست کمیسیون امنیت ملی رقابت کند.
به گزارش مهر، شنیدهها در مجلس حاکی از آن است که مصطفی کواکبیان به نفع حشمت الله فلاحت پیشه برای تصدی ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس کنار کشیده است.
همچنین قرار است ساعت 13.30 امروز جلسهای با حضور نمایندگان فراکسیونهای مختلف برگزار شد.
در این جلسه قرار است بین مجتبی ذوالنور و علاءالدین بروجردی رأی گیری شود تا هر یک از این نمایندگان که بیشترین رأی را کسب کند با فلاحت پیشه برای تصدی ریاست کمیسیون امنیت ملی مجلس رقابت کند.
زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس شد
زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در سال پایانی مجلس دهم شد.
به گزارش فارس، محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی شد.
انتخابات هیات رئیسه کمیسیون آموزش در سال چهارم دوره دهم مجلس شورای اسلامی امروز برگزار شد.
زاهدی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس دهم است.
پیش از او محمدرضا عارف نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون امید بر صندلی ریاست کمیسیون آموزش نشسته بود.
نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت شد
علی نوبخت حقیقی رئیس کمیسیون بهداشت، درمان مجلس شورای اسلامی شد.
به گزارش فارس، علی نوبخت حقیقی رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی شد.
نوبخت نماینده مردم تهران در مجلس و عضو فراکسیون امید است.
پیش از او حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان رئیس کمیسیون بهداشت بود.
انتخابات هیات رئیسه سال چهارم کمیسیون بهداشت مجلس امروز برگزار شد.
عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی شد
عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی شد.
به گزارش فارس، عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس دهم در سال چهارم شد.
عزیزی در حال حاضر نماینده مردم شیروان است.
وی در سال اول و دوم هم ریاست کمیسیون اجتماعی را بر عهده داشت.
انتخابات هیات رئیسه سال چهارم کمیسیون اجتماعی امروز برگزار شد.
الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شد
الیاس حضرتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس انتخاب شد.
به گزارش فارس، انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی امروز با حضور اعضا برگزار شد.
بر اساس حداکثر آرای مأخوذه الیاس حضرتی به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی انتخاب شد.
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی به هفته آینده موکول شد
انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به هفته آینده موکول شد.
به گزارش فارس، انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که قرار بود امروز برگزار شود، به هفته آینده موکول شد.
گفتنی است برای ریاست این انتخابات مصطفی کواکبیان به نفع حشمت الله فلاحت پیشه و علاءالدین بروجردی به نفع حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری از کاندیداتوری انصراف دادند.