مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به آغاز غربالگری سلامت دانشآموزان، گفت: اگر طی این غربالگریها دانشآموزی دچار مشکلاتی در حوزه بینایی، شنوایی و... باشد، آنها را برای انجام مداخلات به سطوح بالاتر ارجاع میدهیم.
به گزارش به نقل از ایسنا،دکتر حامد برکاتی، از آغاز غربالگری سلامت دانشآموزان از ابتدای تیر ماه خبر داد و گفت: طی این غربالگریها، سلامتی فیزیکی، جسمی و آمادگی تحصیلی دانشآموزان سنجیده میشود. بخشی از این کار توسط وزارت بهداشت و بخشی هم از سوی وزارت آموزش و پرورش انجام میشود.
وی با بیان اینکه مباحث مربوط به غربالگری در زمینه سلامت جسمی را وزارت بهداشت انجام میدهد، افزود: سنجش آمادگی جسمانی و تحملپذیری برای فعالیتهای فیزیکی را هم وزارت آموزش و پرورش انجام میدهد. باید توجه کرد که غربالگری سلامت جسمی شامل غربالگری شنوایی، بینایی، سلامت، معاینه قلب و عروق و... است که توسط پزشکان و کارشناسان برای دانشآموزان انجام میشود.
برکاتی درباره نحوه انجام غربالگری برای دانشآموزان، ادامه داد: زمانیکه دانشآموزان برای ثبتنام به مدرسه مراجعه میکنند، آدرس پایگاه سلامت منطقه به آنها داده میشود و خانوادهها باید به همراه دانشآموزان به آنجا مراجعه کرده و غربالگری سلامت دانشآموزان را انجام دهند. طبق نتایج غربالگریهای سال گذشته در همه حوزهها بینایی، شنوایی و... مشکلاتی وجود داشته است، اما مهم این است که به موقع دانشآموزان دارای مشکل را شناسایی و مداخلات مورد نظر را برایشان انجام دادهایم.
وی با بیان اینکه بر اساس مشکلات دانش آموزان آنها را به سطوح بالاتر ارجاع میدهیم، گفت: به عنوان مثال اگر دانشآموزی به عینک نیاز داشته باشد، او را به بیناییسنج ارجاع میدهیم یا اگر دانشآموزی دچار مشکل شنوایی باشد، شنوایی سنجی شده و مداخلات لازم برایش انجام میشود. اگر دانشآموزی هم مشکل قلبی- عروقی داشته باشد، حتما به متخصص قلب ارجاع داده میشود.
وجود 20000 مدرسه مروج سلامت در کشور
برنامه وزارت بهداشت برای کیفیسازی این مدارس
برکاتی در ادامه صحبتهایش درباره وضعیت مدارس مروج سلامت نیز گفت: در سه سال اخیر برنامه ما برای مدارس مروج سلامت این بوده است که این مدارس را کیفیسازی کنیم، نه اینکه فقط تعداد آنها را از نظر کمی افزایش دهیم. فعلا در فاز کیفیسازی مدارس مروج سلامت هستیم که این اقدام را با همکاری وزارت آموزش و پرورش پیش میبریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 20 هزار مدرسه مروج سلامت در سطح کشور وجود دارند، اظهار کرد: هشت حوزه برای این مدارس دیده شده که شامل سلامت جسمی دانشآموزان، سلامت جسمی مربیان و کارکنان مدارس، بهداشت محیط مدرسه، تغذیه مدرسه، فعالیت فیزیکی و... است. در عین حال ما برای کیفیسازی این مدارس استانداردهایی تدوین کرده و به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کردهایم و طبیعتا بحث کیفیسازی با استانداردهایی که سال به سال ارتقاء مییابد، پیش میرود.