وزیر ارتباطات امروز در توییتر به خبرهای منتشر شده مبنی بر نفوذ هکرها به سامانه تسلیحاتی و موشکی ایران واکنش نشان داد و ضمن رد آنها، تاکید کرده که حمله موفقی صورت نگرفته است. او در همین رابطه نوشته است:
«رسانهها از صحت حمله سایبری ادعایی به ایران پرسیدند. باید بگویم که مدتهاست ما با تروریسم سایبری -مثل استاکسنت- و یکجانبهگرایی-مثل تحریمها- مواجهیم. نه یک حمله، بلکه در سال گذشته 33میلیون حمله را با سپر دژفا خنثی کردیم. حمله موفقی از آنها صورت نگرفته، هرچند تلاشهای زیادی میکنند.»
در روزهای گذشته برخی رسانههای آمریکایی اعلام کردند که حملات سایبری علیه ایران توسط آمریکا به دستور ترامپ صورت گرفته که توانستهاند سیستم های کامپیوتری کنترل حملات موشکی و راکتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را با موفقیت از کار بیندازند. این رسانهها اعلام کرده بودند که حملات سایبری روزی پنج شنبه و بعد از سرنگونی پهپاد آمریکایی شکل گرفته است.
«توماس باسرت»، مشاور امنیت داخلی سابق ترامپ و از دستیاران ارشد دولت بوش درباره این حمله گفته بود: «این عملیات با تهدیدات سایبری فزاینده ایران مقابله کرده و به امنیت کشتی ها و ارتش آمریکا در تنگه هرمز کمک می کند».
وزیر ارتباطات اما همانطور که از توییتش برمیآید صرفا وقوع این حملات را تایید کرده و گفته که هیچ کدام از این حملات علی رغم تلاش زیاد به نتیجه نرسیدهاند. او اعلام کرده که سامانه دژفا جلوی این حملات ایستاده، سامانهای که چندی پیش و در روز جهانی ارتباطات به طور عمومی از آن رونمایی شد. این سامانه با هدایت و فرماندهی مرکز ماهر (مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای) بومیسازی و راهاندازی شده است.
دژفا یک طرح امنیتی جامعی از انواع سامانههای امنیتی است که بخش عظیمی از تهدیدات موجود در شبکهها بخصوص شبکه ملی اطلاعات را شناسایی کرده و با آن مقابله میکند. البته باید گفت این سامانهها صرفاً برای شناسایی و مقابله با تهدیدات شبکه ملی اطلاعات نیست و میتواند تهدیدات زیرساختها، محیط وب، غیر وب (تجهیزات)، تلفن همراه، تجهیزات حوزه صنعت و دیگر موارد را شناسایی کرده و با آنها مقابله کند.
پیش از این از نمونههای خارجی در ابزارهای داخل کشور استفاده میشد اما در طی یک بازه زمانی 10 ساله این طرح پروژه جامع امنیتی قوی و محکم شکل گرفت و در نهایت دژفا با هزینهای 200 میلیارد ریال راهاندازی شد.
با اینکه جهرمی از رشد سی برابری حملات سایبری در روز رونمایی از دژفا گفته بود اما در همان روز تاکید کرده بود که «همچنان باید بدانیم در برابر حملات مصون نیستیم.» با این وجود به نظر میرسد که این سامانه تاکنون در برابر حملات ارتش سایبری آمریکا مقاومت کرده است.
طرح دژفا اکنون دربرگیرنده ده زیر پروژه است:
- سامانه «تلهافزار» برای شناسایی و جمعآوری بدافزارها.
- سامانه «کاوشگر» برای پویش فایلهای مشکوک با 30 ضد بدافزار
- سامانه «سمات» برای مقابله با از کاراندازی توزیع شده برای تشخیص و کاهش اثر حملات DDOS
- سامانه «بینا» برای جمع آوری متمرکز باتها و آسیبپذیریها در فضای IP کشور
- سامانه «چکاپ» برای سنجش امنیت گواهی SSL، سرور DNS و مودم اینترنت
- سامانه «سایمان» برای آموزش و شبیه سازی تست نفوذ سامانههای وب
- سامانه «دانا» برای پویش اطلاعات کل فضای IP کشور
- سامانه «سینا» برای ارائه سرویس ارزیابی امنیتی خودکار بر بستر وب
- سامانه «سدید» تشخیص نفوذ در شبکههای صنعتی مبتنی بر زیمنس
بر اساس اطلاعات درج شده در سایت وزارت ارتباطات، طرح دژفا هفت زیر مجموعه دیگر دارد که در آینده نزدیک از آنها رونمایی خواهد شد.