ماهان شبکه ایرانیان

واشنگتن پست:

نفوذ "داعش" در پاکستان سبب نگرانی کارشناسان امنیتی شده است

تلاش حامیان داعش در مناطق مختلف پاکستان و نزدیک مرزهای افغانستان افزایش یافته و ادغام این گروه تروریستی با "لشکر جهنگوی" و "تحریک طالبان پاکستان" سبب نگرانی کارشناسان امنیتی شده است.

نفوذ به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از واشنگتن پست، کارشناسان امنیتی اعلام کردند که مناطق تحت کنترل گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه با کاهش روبروست، اما این گروه تروریستی از طریق فضای مجازی برای عضوگیری در پاکستان تلاش می‌کند.
 
بر اساس برخی گزارش‌ها، حتی زنان جوان و جوانان تحصیل کرده از خانواده‌های لیبرال پاکستان نیز ممکن است فریب گروه تروریستی داعش را بخورند.
 
با این که شمار اعضای داعش در پاکستان مشخص نیست، اما موسسه «خدمات متحد سلطنتی و مطالعات دفاعی و امنیتی» در لندن شمار این افراد را 2000 تا 3000 نفر تخمین می‌زند.
 
کارشناسان امنیتی معتقدند با این که این تعداد در مقایسه با نیروهای جذب شده توسط گروه‌هایی مانند القاعده و طالبان پایین است، اما تهدید این گروه برای پاکستان را واقعی و در حال افزایش می‌دانند.
 
نشانه‌های حضور گروه تروریستی داعش در پاکستان زمانی دیده شد که دولت این کشور در حال سرکوب تحریک طالبان بود.  زنان و دختران «جامعه حفصه» اسلام آباد نیز پیامی را به «ابوبکر البغدادی» فرستادند. جامعه حفصه مدرسه‌ای در نزدیکی «لال مسجد»، مسجدی نظامی برای جذب نیرو برای گروه‌های تروریستی در مرکز پاکستان است.
 
در این انتهای این پیام اعلام می‌شود: "خدایا، داعش را در پاکستان و در همه جا حاکم کن."
 
در حالی که جامعه حفصه سرکرده داعش را به پاکستان دعوت کرده است، ولی گزارش محرمانه دولت پاکستان اشاره به حضور داعش در این کشور دارد.
 
والی بلوچستان نیز به آژانس‌های امنیتی این کشور درباره حضور گسترده داعش در مناطق قبیله‌ای اخطار داده است.
 
وی همچنین از همکاری این گروه تروریستی با مقامات محلی برای اجرای عملیات تروریستی علیه اقلیت‌های مذهبی و ساختمان‌های دولتی خبر داد.
 
این درحالی است که برای اولین بار، تبلیغات داعش به صورت همزمان در پیشاور و مناطق قبایلی پاکستان درحال گسترده شدن است. علاوه بر این در لاهور نیز دو مظنون برای پخش و نصب پوسترهای داعش دستگیر شدند و پلیس پاکستان چهار پرچم داعش را در نزدیکی ساختمان دولتی در 32 کیلومتری اسلام‌آباد پایین کشید.
 
از سوی دیگر، تحریک طالبان پاکستان نیز پشتیبانی خود را از داعش اعلام کرده‌ است.
 
این گروه اعلام کرد که ما با شما هستیم و با مجاهدین خود و هرطور دیگر که ممکن باشد از شما حمایت می‌کنیم.
 
در ژانویه 2016  نیز حافظ سعید خان» سرکرده تحریک طالبان پاکستان شاخه اورکزی به عنوان سرکرده داعش در افغانستان انتخاب شد. این در حالی است که پنج فرمانده و سخنگوی تحریک طالبان پاکستان نیز مانند حافظ سعید به داعش در افغانستان پیوستند. (سعید خان در حمله پهپاد در آگوست سال گذشته کشته شد.)
 
از آن موقع داعش مسئولیت چندین حمله در پاکستان را به عهده گرفته است. این گروه تروریستی به جای اعزام جنگجویان خود از سوریه به پاکستان برای انجام عملیات تروریستی، نیروهای خود را از طریق دنیای مجازی و شبکه‌های محلی جذب می‌کند.
 
در یکی از خونین‌ترین حملات داعش در پاکستان، عملیات تروریستی داعش در زیارتگاه «لعل شهباز قلندر» در اوایل سال جار میلادی 88 نفر کشته و صدها نفر نیز زخمی شدند.
 
این حمله سه هفته بعد از عملیات انتحاری در بازاری در پاکستان انجام شد که 25 غیرنظامی در آن کشته شدند. مسئولیت آن حمله را «لشکر جهنگوی» و «تحریک طالبان پاکستان» که شرکای داعش در این کشور، به عهده گرفتند.
 
در حالی که ارتش پاکستان مدعی است تاکنون بیش از 300 نفر از عاملان داعش را دستگیر کرده و جلو گسترش این گروه تروریستی را گرفته است، اما شمار تلفات حملات داعش در پاکستان به بیش از 800 نفر می‌رسد.
 
مقامات دولتی و امنیتی پاکستان مواضع متناقضی را در رابطه با داعش اتخاذ کرده‌اند. برخی خطر داعش در این کشور را بی اهمیت دانسته و یا حتی حضور آن را تکذیب کرده‌اند و برخی نیز به وخامت اوضاع اذعان کرده‌اند.
 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان