به گزارش ایسنا، مردم شهر تهران در مقایسه با بقیه شهرهای کشور 20 درصد و در مقایسه با برخی کشورهای اروپایی، 30 درصد بیشتر آب شرب مصرف میکنند. این درحالی است که هزینه تمام شده هر مترمکعب آب شرب در تهران 2,500 تومان است درحالی که به ازای هر مترمکعب 600 تومان از مشترکین دریافت میشود.
طبق آخرین آمار مصرف آب شرب در تهران روزانه 3 میلیون و 500 هزار مترمکعب است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 250 هزار مترمکعب افزایش مصرف اتفاق افتاده است. با اینکه یک روی سکه افزایش مصرف آب در تهران افزایش سالانه 2 تا 2.5 درصدی جمعیت پایتخت است اما امسال، مصرف آب شرب در تهران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، چهار درصد رشد دارد که این رقم بیشتر از رشد جمعیت سالانه تهران است.
طبق آماری که مسئولان ارائه کردهاند، تهرانیها روزانه به اندازه حجم دریاچه چیتگر آب شرب مصرف میکنند. 20 درصد از کل آب شرب مصرفی در ایران، در تهران مصرف میشود که این میزان در شهر تهران معادل یک میلیارد و 60 میلیون مترمکعب و در استان تهران یک میلیارد و 450 میلیون مترمکعب است. تهرانیها 40 لیتر بیشتر از سرانه مصرف آب شرب مصرف میکنند. سرانه مصرف روزانه آب شرب در کشور به ازای هر نفر 210 لیتر است که این میزان در تهران معادل 250 لیتر است.
افزایش تولید 4000 لیتر در ثانیه
بر اساس اعلام آبفای استان تهران، کرمینژاد- معاون نظارت بر بهرهبرداری آبفای استان تهران- اعلام کرده است که امسال به روشهای مختلفی از جمله بهسازی چاهها، حفر چاههای عمیق، افزایش توان تولید تصفیهخانههای ششگانه تهران (حدود 2700 لیتر برثانیه) در مجموع حدود 4000 لیتر در ثانیه افزایش تولید داشتهایم که به فراخور نیاز و تا آنجا که امکان انتقال داریم، این منابع را انتقال دادهایم.
وی با اشاره به با وارد مدار شدن فاز دوم تصفیهخانه هفتم آب تهران در مهرماه امسال افزود: فاز دوم این تصفیهخانه حدود 2.5 مترمکعب ثانیه بر ظرفیت سامانه شرق، جنوب شرق و جنوب غربی تهران میافزاید و با ساخت، تجهیز و وارد مدار شدن تصفیهخانه ششم تهران در سال آتی، 10 مترمکعب در ثانیه به ظرفیت آب تهران افزوده خواهد شد.
نحوه تامین آب مورد نیاز شرق و جنوب غرب تهران
معاون نظارت بر بهرهبرداری آبفای استان تهران همچنین گفت: کمبود آب، شرق استان تهران را با حفر چاههای جدید، بهسازی چاههای قدیمی، افزایش برداشت آب از سد لتیان و وارد مدار کردن تصفیهخانههای اضطراری، به صورت موقت برطرف کردیم. بهزودی با ساخت فاز دوم تصفیهخانه آب شهر پردیس و تکمیل خط انتقال آب از نیروگاه کلان به این تصفیهخانه، مشکل کمبود آب آن محدوده به طور کامل برطرف خواهد شد.
کرمینژاد در مورد پایداری آب شهرهای جنوب غرب استان تهران از جمله پرند، نسیمشهر و اسلامشهر گفت: برای حل این مشکل علاوه بر افزایش تولید 600 لیتری ناشی از بهسازی چاهها و حفر چاههای جدید در آن محدوده و اجاره چاههای جدید، حدود 1000 لیتر بر ثانیه آب از تهران به اسلامشهر، پرند و نسیمشهر انتقال دادیم. شاخص ما برای تشخیص و اعلام بحران در یک محدوده، سامانه 122 است و توجه داشته باشیم برای شهری با 100 هزار اشتراک 20 تا 30 تماس از مشترک در روز نشاندهنده بحران و مشکل در آن منطقه نیست.
چرا آینده تامین آب در تهران تاریک است؟
درحالی میزان مصرف آب در تهران هر ساله رو به افزایش است که نگرانیهایی درمورد تامین آب مورد نیاز این استان وجود دارد. از یک طرف جمعیت این استان رو به افزایش بوده و از طرف دیگر بسیاری از طرحهایی که قرار بوده آینده آبی این استان را تامین کنند، متوقف شدهاند.
برآوردها نشان میدهد جمعیت تهران در افق 1410 دو میلیون نفر افزایش خواهد یافت. پیشبینیها حاکی از آن است که تا سال 1410، 580 هزار نفر به جمعیت پردیس، یک میلیون نفر به منطقه 22 تهران و 500 هزار نفر در حواشی تهران، به جمعیت اضافه شود و این موضوع بحران آب را جدیتر میکند. میزان مصرف فعلی شهر تهران سالانه یک میلیارد و 50 میلیون متر مکعب است.
از سوی دیگر طرحهای آب رسانی از سد لار به کلان، آبرسانی از سد لتیان به پردیس، انتقال آب از طالقان به کرج و تهران و آبرسانی به صنایع تهران از سد ماملو، چهار طرح عمده تأمین آب تهران محسوب میشوند که به دلایل مسائل مالی و بحثهای محیط زیستی متوقف شدهاند و اجرای آنها به حدود شش هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.