سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید. این پانصدمین شماره وبلاگ مشرق است.
***
شکوریراد از وسوسههای خود برای کنار گذاشتن پوسته انتخابات و عریان کردن هسته نظام میگوید
شاید انتخابات را کنار گذاشتیم و رفتیم سراغ «اصل نظام»!
«علی شکوریراد»، فعال اصلاحطلب و دبیر کل حزب اتحاد ملت به تازگی طی اظهاراتی در یک نشست مشترک با بهزاد نبوی، گفته است: ساختاری که بر اساس آن قانون اساسی شکل گرفته، هسته و پوستهای دموکراتیک دارد که این پوسته با 4 نوع انتخابات (شورای شهر، مجلس، خبرگان و ریاست جمهوری) تعریف میشود.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، او میافزاید:
«چالش اصلاح طلبان این است که دنبال فربه کردن پوسته و جناح مقابل در پی فربه کردن هسته هستند. انتخابات آینده ما را در معرض این قرار داده است که پوسته -را - کنار بگذاریم تا آن هسته عریان شود اگر چه در سه دوره قبلی انتخابات میان این دو توازن ایجاد کردیم!»
این صحبتهای شکوریراد به حدّی تند بوده است که بهزاد نبوی در سخنانی اعتراضی خطاب به وی، «منافقین» را یادآوری میکند و میگوید: تقاضا داریم از این اصطلاح (هسته و پوسته) استفاده نکنیم. یادم است زمانی که مجاهدین خلق، مارکسیست شدند می گفتند هسته تفکر ما مارکسیستی است. بدانیم که قصد فربه یا لاغر کردن پوسته یا هسته را نداریم بلکه با هردو در جایگاهی که قانون اساسی دارند برخورد کنیم. نمیگوییم هسته ضعیف شود یا پوسته قوی شود یا عکس، بلکه هر کدام در قانون اساسی جایگاهی دارد.[1]
*ما قضاوت درباره صحبتهای ثقیل اما آشکار شکوریراد را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم...
صحبتهایی که فیالواقع تکرار دیگری هستند از اظهارات سال گذشته مصطفی تاجزاده که گفته بود: "پروژه انتخابات را پیش میبریم. در غیر این صورت (عدم تأیید چهرههای مسئلهدار ما در شورای نگهبان!) آن را تحریم میکنیم و با مردم تحریمکننده هماهنگ میشویم."[+]
پیش از این، لیدر منزوی اصلاحطلبان نیز فرمان تحریم خاموش انتخابات را صادر کرد و از این گفت که اصلاحطلبان به هر قیمتی در انتخابات شرکت نمیکنند.[2]
کسان دیگری از اعضای هسته سخت اصلاحات همچون حجاریان، صفاییفراهانی، الویری، تاجزاده و اصغرزاده نیز بر این معنا تأکید کردهاند.
اصلاحطلبان از این میگویند که ما در انتخابات شرکت خواهیم کرد اما اگر شورای نگهبان عناصر مسئلهدار و پیر ما را تأیید نکند هیچ فهرستی در انتخابات نخواهیم داد.
این رفتار منافقانه که از آن با عنوان «تحریم خاموش» یاد کردهایم در تمام دموکراسیهای دنیا مساوی با تحریم انتخابات و پنجه کشیدن بر صورت قانون اساسی و حاکمیت است.(اگرچه کسی مثل صفایی فراهانی ابراز کرده است که در صورت عدم تحقق شروط اصلاحطلبان حتی رأی هم نخواهد داد!)
صحبتهای شکوریراد فصل جدیدی در پروژه طراحان تحریم خاموش گشوده است و به روشنی نشان میدهد که این افراد با کنترل از راه دور! قصد شنیده شدن دوباره شعار «انتخابات بهانه است اصل نظام نشانه است» را در انتخابات یا انتخاباتهای آتی دارند.
قید مقوّم این گزاره تحلیلی نیز صحبتهای چند ماه قبل حجاریان است که نوید قطع امید مردم یا همان اغتشاش در قبل از برگزاری انتخابات 98 را داده بود![3]
تحلیلگران معتقدند اعضای ستاد جریان سیاسی خاص که وضع موجود ثمره خواستههای آنهاست؛ قصد دارند فضای پیشگفته را بر محمل «فتنه اقتصادی» استوار کنند و به جای صندوق رأی، راه خیابان را به مردم نشان بدهند.
این پروژه اگر با ورود خواص کشور و تبیین واقعیتها در نزد افکار عمومی مواجه نشود؛ ره به عینیت خواهد سپرد...
انتشارات اظهارات تندروانه شکوریراد در خبرگزاری رسمی دولت جای بسی تأمل دارد. همانطور که انتشار تأکیدات ستاد مشترک جریان خاص مبنی بر «ناامیدی مردم» نیز در همین خبرگزاری، شگفتیهای زیادی را برانگیخته است.
*عکس از ایسنا
***
هیس! لیدر منزوی اصلاحطلبان «تحریم خاموش انتخابات» را فریاد نمیزند...
«عبدا... ناصری»، فعال اصلاحطلب و عضو شورای مشورتی اصلاحطلبان در بخشی از مصاحبه با سایت جماران پیرامون اظهارات اخیر لیدر منزوی اصلاحات مبنی بر اینکه اصلاحطلبان نمیتوانند به هر قیمتی وارد انتخابات شوند[4]؛ بر درون نظام بودن خاتمی! تأکید کرده و در عین حال گفته است:
«به نظر من اگر دو جمله آقای خاتمی یعنی اینکه «انتخابات نباید تحریم شود» و «همچنین اصلاحطلبان نمیتوانند به هر قیمتی وارد انتخابات شوند» را تز و آنتی تز بدانیم، سنتز آن نظریه غالبی است که اکنون در جامعه و در بین اصلاح طلبان با عنوان «مشارکت مشروط» در انتخابات وجود دارد.»
او میافزاید: انتخابات را نمی توان تحریم کرد، زیرا تحریم انتخابات هیچ گاه در ادبیات سیاسی اصلاح طلبان نبوده است. آقای خاتمی درباره رأی سال 90 خود در دماوند توضیح گفتند که انتخابات را تحریم نمی کنیم اما چون نیروهای ما همه ردصلاحیت شدند دیگر برای خودمان تکلیفی نمی بینیم چون نیروهای دیگر را برای مجلس مطلوب نمی دانیم.
ناصری در خاتمه تصریح میکند: فکر می کنم این دوگانه، یک دوگانه بسیار شفاف است که وجه سومی از آن استنباط می شود و آن مشارکت مشروط است. به نظر من این رویکرد برای هر اصلاح طلبی اقناع کننده است. اصلاح طلبان به دنبال تحریم انتخابات نرفته اند و نخواهند رفت. ممکن است برخی از جریانات سیاسی در اسفند ماه لیست ارائه ندهند اما کسی انتخابات را تحریم نمی کند![5]
*لیدر منزوی اصلاحطلبان و یاران او قصد دارند با اجرای یک تئاتر؛ کسی متوجه طرح آنها برای «تحریم خاموش انتخابات» نشود.
طرحی که به موجب آن چپها در انتخابات رأی میدهند اما از ارائه لیست خودداری میکنند!
این رفتار که هیچ معنایی غیر از مخالفت با قانون اساسی و ساختارهای تصمیمگیری نظام ندارد، میرود تا به رخدادهایی نظیر مخالفت خیابانی، درخواست نظارت خارجی بر انتخابات و تقویت اپوزسیون برانداز منجر شود.
چپها قصد دارند این طرح شوم را در زیر لوای عباراتی خوشتراش مثل «مشارکت مشروط» و «حضور حداکثری بدون ارائه لیست» پنهان سازی کنند.
گفته میشود ماجرای مشارکت مشروط، نخستین بار توسط سعید حجاریان مطرح شده است.
در این زمینه باید دانست که فرض بر وجود اعتراض در اردوگاه اصلاحات به روند بررسی صلاحیتها، این افراد خیلی ساده میتوانند مثل انتخابات مجلس دهم در اسفند 94 رفتار کنند و کسانی را در فهارس انتخاباتی خود بگذرانند که ظن قویترین نسبت به تأیید صلاحیت آنها وجود دارد.
اما گویا ستاد اصلاحات دوباره شمشیر را از رو بسته است و همانطور که شکوریراد نیز اذعان دارد، قصد هدفگیری هسته نظام یا همان اصل نظام را در سر میپروراند.
پیوستگی نقاط اشاره شده در تحلیل بالا وقتی آشکارتر میشود که بدانیم چپها صراحتاً از وقوع اغتشاش و بیثباتی در سال 98 [6]و خاصّه به بهانه انتخابات مجلس سخن گفتهاند و از طرفی نارضایتیهای موجود در مباحث اقتصادی نیز تماماً ثمره تئوریهای اقتصادی و سیاسی آنهاست که در دامان مردم گذاشته شد.
***
دولت، خیلی خوب و درست عمل میکند!
هزار آفرینِ معصومه ابتکار به کارنامه روحانی
«معصومه ابتکار»، فعال اصلاحطلب و معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور روحانی، در بخشی از یک مصاحبه با شماره یکشنبه گذشته روزنامه همشهری اظهار کرده است:
«در این شرایط با دشواریهایی که وجود داشته است دولت خیلی خوب از عهده مشکلات برآمده است که نمونه آن کنترل قیمت ارز است؛ همچنین افت شدید قیمت ارز و طلا که یک علامت بسیار خوبی است که دولت مسلط است. برخلاف آنچه سعی میکردند القا کنند دولت کارهای نیست و برنامه و تسلط ندارد، این اتفاقات نشان میدهد که دولت در این برهه سخت و دشوار دارد درست عمل میکند. همه میگویند که این شرایط سختترین جا و نقطه عطفی است که اگر حل شود، دولت اقتدار و برنامه داشتن خودش را به نمایش کشیده است؛ یعنی دولت با یک برنامه کاملا علمی توانست التهابات را کنترل کند و با برخی تغییرات و جابهجایی مهرهها شرایط را تحت کنترل خودش دربیاورد!»[7]
*علاقه به حفظ پست و مقام خصوصاً در دولت آقای روحانی که هیچکس جرأت یک انتقاد کوچک را هم ندارد به خوبی قابل درک است ولی مسئله اینجاست که این حب و علاقه نیز حد و مرزی دارد.
یعنی مشخص نیست خانم ابتکار چطور حاضر هستند عملکرد دولتی که صراحتاً میگوید قائل به نظارت بر قیمتها نیست و علیالاثبات بر مشکلات کشور افزوده است را خوب و درست ارزیابی کنند؟!
آنهم در مقابل چشم میلیونها مخاطبی که ثمره کارهای خوب و درست دولت را به رأیالعین میبینند و قضاوت میکنند.
خانم ابتکار حکما اخبار را پیگیری نمیکنند که ببینند رئیسجمهور محترم چطور افزایش 30 درصدی نرخ اجارهبهای مسکن را «امیدوارکننده» میخواند و وزیر کار نیز علنا مصاحبه میکند و میگوید طرحی برای حذف یارانه ثروتمندان آغاز نشده است![8]
و البته از تمام اینها گذشته، چیزی به نام «برجام» و البته بیدستاوردیها، شکستها و جاسوسبازیهایش، شاقول خیلی بهتری برای قضاوت درباره عملکرد دولت مشترک اصلاحطلبان و اعتدالیون است.
در اقتفای اظهارات ابتکار، خوانش صحبتهای اخیر عباس عبدی، از تئوریسینهای اصلاحطلب در مصاحبه با فارس نیز خالی از لطف نیست.
عبدی گفته است: دولتی که نتواند سریع تصمیم بگیرد عملکرد درستی نخواهد داشت. البته سریع تصمیم گرفتن به معنای تصمیم ابلهانه نیست، چون بسیاری از تصمیمهای احمدینژاد را نادرست میدانم. سریع به این معنا نیست که وقتی الان پیشنهادی میشود، 2 دقیقه دیگر تصمیم بگیریم. باید کمیتهای تشکیل شود و این کمیته هر تصمیمی که گرفت، انجامش بدهند و روی این مسئله یک ماه یا 20 روز وقت بگذارند؛ نه اینکه 4 سال به صورت متناوب تکرار شود و هرکسی هم که چیزی میگوید مرتب بگویند این میخواهد دولت را براندازی کند. دولت اصلا با این وضعیت میافتد و احتیاجی نیست که کسی دولت را بیندازد.[9]
***
1_ www.irna.ir/news/83381696/
2_ mshrgh.ir/976402
3_ mshrgh.ir/938200
4_ mshrgh.ir/976402
5_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1214696
6_ mshrgh.ir/948569
7_ http://newspaper.hamshahri.org/id/67314
8_ https://www.isna.ir/news/98042915125/
9_ http://fna.ir/daryhr