به گزارش ایسنا و به نقل از تکاکسپلور، پژوهش در زمینه انتقال بیسیم سیگنالهای زیستی در حوزه اعضای مصنوعی جدید، یک پدیده حاشیهای به شمار نمیرود. بسیاری از گروههای بینالمللی پژوهشی سعی دارند با کار کردن روی راه حلهای احتمالی، امکان تعامل بهتر میان انسان و ماشین را فراهم کنند.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه پزشکی وین"(Medical University of Vienna)، برای نخستین بار موفق شدند حسگرهایی را در سه بیمار مرد به کار ببرند تا از سیگنالهای زیستی، برای کنترل بیسیم بازوهای رباتیک استفاده کنند.
"اسکار آزمان"(Oskar Aszmann)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: پس از دو سال بررسی، توانستیم به نتایجی برسیم که دادههای قابل اطمینانی را ارائه میدهند و در مقایسه با سیستمهای استاندارد، سریعتر و ایمنتر هستند.
این گروه پژوهشی باور دارند که سیستمهای انتقال سیگنالهای زیستی در آینده نزدیک، نه تنها در حوزه اعضای مصنوعی به کار میروند بلکه نقش مهمی در بخشهای دیگر زیستفناوری بر عهده خواهند داشت.
"استفان سالمینگر"(Stefan Salminger)، پژوهشگر بخش جراحی دانشگاه پزشکی وین و از نویسندگان این پژوهش گفت: دست شرکتکنندگان این پژوهش، در اثر تصادفات جادهای، از آرنج قطع شده بود. حسگرهایی که در بدن این افراد قرار گرفتند، توانستند سیگنال عضله را به صورت بیسیم از قسمت باقی مانده اندام قطع شده، به اعضای مصنوعی انتقال دهند.
این افراد پس از شرکت کردن در پژوهش توانستند اعضای مصنوعی را به صورت مستقیم کنترل کنند. شاید این فناوری بتواند بهبودی قابل توجهی در کیفیت انتقال سیگنال و کنترل اعضای مصنوعی ایجاد کند.
این نتایج، در مجله "Science Robotics" به چاپ رسید.