ماهان شبکه ایرانیان

رونمایی از متهم حرف‌گوش‌کن بانک سرمایه

خبرگزاری تسنیم: بیست و دومین جلسه محاکمه مدیران بانک سرمایه پس از اعلام رسمی جلسه از سوی قاضی اسدالله مسعودی مقام رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه جرائم اخلالگران اقتصادی رسول قهرمانی نماینده دادستان درباره محمد سلمانی اعلایی یکی از متهمان این پرونده اظهار کرد: اعلائی یک ویژگی منفی در بانک سرمایه داشت و این ویژگی منفی این بود که او بسیار حرف گوش‌کن بود به نحوی که به طور جدی ابزار دست طراحان فساد در بانک سرمایه شده است.

وی افزود: نامبرده به قدری حرف گوش‌کن بود که گاهی شخصا در شعبه حضور یافته و دستورات مدیران را به روسای شعب تحمیل می‌کرد.

نماینده دادستان گفت: البته واقعیت این است که اعلایی از اخبار پشت پرده فساد خبر نداشت، ولی با توجه به اینکه فردی دارای تخصص بانکی بوده، می‌دانسته قوانین رعایت نمی‌شود و همین مقدار برای ارتکاب جرم کافی است.

در ادامه پیش از آنکه اعلایی برای ارائه دفاعیات در جایگاه قرار گیرد قاضی مسعودی مقام خطاب به وی گفت: اگر به اسامی اشخاص می‌خواهید استناد کنید هیچ ایرادی ندارد، اما مستند باشد.

در ادامه اعلایی در بیان دفاعیات خود به اظهارات پری یدیسار رئیس یکی از شعب بانک سرمایه مبنی بر اینکه اعلایی در شعب حضور یافته و دستور می‌داد گفت: خانم یدیسار در نامه‌هایی که برای من می‌فرستاد یک رونوشت نیز به بخشایش مدیرعامل وقت بانک سرمایه می‌زد و بدون اینکه نامه‌ای را هامش کنم مدیرعامل بانک سرمایه پیرو نامه رونوشت شده به من دستور می‌داد در صورتی که رونوشت زدن به مدیرعامل بانک اصلا مرسوم نبود و خانم یدیسار به خاطر ارتباطاتی که داشت مستقیم به مدیرعامل رونوشت می‌زد؛ بنابراین اینطور نبود که من بالای سرشان بروم و دستور بدهم.

وی به بازدید‌های خود از شعب اشاره کرد و افزود: بازدید‌های من در دفاتر شعب منعکس است و در این بازدید‌ها از هیچ چیزی چشم‌پوشی نمی‌کردم.

رئیس وقت حوزه 10 بانک سرمایه اضافه کرد: ما یک غندالی می‌گفتیم صد غندالی از دهانمان بیرون می‌آمد و فکر نمی‌کردیم غندالی یک جوانی را بیاورد و همه اختیار را به او بدهد

این متهم با بیان اینکه کاظمی، توسلی و بخشایش سر ما داد می‌زدند گفت: غندالی در همه جلسات می‌آمد و می‌گفت که اگر من دستوری دادم اجرا نکنید، اما از آن طرف، آدم می‌آورد و معرفی می‌کرد.

وی افزود: مشتریانی که به بانک برای دریافت تسهیلات معرفی می‌شوند یا از سوی غندالی و ریخته‌گران معرفی می‌شدند و یا از سوی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره. می‌رفتند پشت پرده و به ما ابلاغ می‌کردند و کوچکترین تخلفی در ذهن و مخیله ما وجود نداشت.

اعلایی افزود: هر موقع برای سرکشی شعب از ساختمان بانک سرمایه بیرون می‌رفتم خودروی غندالی را می‌دیدم و هر موقع جلسه هیئت مدیره بود غندالی هم حضور می‌یافت؛ من که نمی‌توانستم جلوی غندالی را بگیرم که در جلسه شرکت نکند و در بعضی از شرکت‌ها با دو امضا در هیئت مدیره مصوبه گرفتند و به اعتبارات ابلاغ شده است.

وی گفت: در زمان مدیریت دکتر احمدی برای اینکه یک کتابفروشی در ایرانشهر که مالکش هم یک استاد دانشگاه بود 300 میلیون تومان تسهیلات بگیرد نامه زدم، اما موفقت نکردند.

این متهم با بیان اینکه محمد امامی می‌آمد و به ما دستور می‌داد گفت: یک روز امامی با من تماس گرفت و خواست به دفترش بروم در آن جلسه امامی به من گفت که لیست شرکت‌هایی که جذب کرده‌ام به او بدهم و من نیز پذیرفتم، اما وقتی از جلسه بیرون آمدن تصمیمم عوض شد، زیرا فکر می‌کردم امامی می‌خواهد تمام تلاش‌های من برای جذب شرکت‌ها را به نام خود تمام کند.

وی اضافه کرد: همین شرکت مپنا را که چند وقت پیش آقای جهانگیری برای بازدید به آنجا رفته بود چهار بار برای شعبه میرداماد به منظور دادن ضمانتنامه جذب کردم، اما آقای بخشایش مجوز ضمانتنامه نداد.

اعلایی به اقدامات خود در بانک سرمایه از سال 91 و 93 اشاره کرد و گفت: در این سال‌ها حدود 13 هزار میلیارد وصولی نقدی داشتیم و 1700 میلیارد تومان تعیین تکلیف شد.

روایت مدیر بانک سرمایه از دریافت وام از هادی رضوی
اعلایی گفت: به رضوی گفتم می‌توانی به هیئت ما کمک کنی؟ رضوی در پاسخ گفت که کمک بلاعوض نمی‌توانم، اما وام می‌دهیم، و ما نیز در خواست دادیم و برای این کار حساب برادر خود را معرفی کردم و در قبالش چک دادیم.

به گزارش تسنیم، محمد سلمانی‌اعلایی در ادامه بیست و دومین جلسه محاکمه متهمان بانک سرمایه، اظهار کرد: تمام اقدامات در بانک سرمایه هدایت شده و به خواست و اراده مدیرعامل بانک بوده است.

وی در رابطه با شرکت آفتاب‌پردیس روناک گفت: این شرکت درخواستی مبنی بر تخصیص ضمانت‌نامه به مدیریت وقت امور شعب (آقای بخشایش) می‌نویسد که البته پشت این پرونده آقای توسلی بوده است و منِ خاک بر سر، بعدا متوجه شدم که این آقایان پشت کار هستند.

متهم اعلایی افزود: آقای بخشایش این نامه را در جلسه هیئت مدیره مطرح می‌کند و پس از آن چهار فقره 50 میلیاردی ضمانت‌نامه در شعبه صادر می‌شود. در این اقدامات بنده هیچ دخل و تصرفی نداشتم و هیچ گونه دستوری نیز ندادم.

وی در رابطه با شرکت مهندسی صنعت زیما گفت: پشت این شرکت آقای کاظمی و هیئت مدیره بانک بود. این شرکت 300 میلیارد ریال درخواست داشت که طبق پیشنهاد اداره اعتبارات اقدامات در این خصوص انجام شد.

اعلایی در مورد ارتباط با هادی رضوی یکی از بدهکاران کلان بانک سرمایه گفت: رضوی ما را به هیئت دعوت کرد. ما در آنجا گفتیم که آیا می‌توانی به هیئت ما کمک کنی؟ رضوی در پاسخ گفت که کمک بلاعوض نمی‌توانم، اما وام می‌دهیم، و ما نیز در خواست دادیم و برای این کار حساب برادر خود را معرفی کردم و در قبالش چک دادیم.

قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم اعلایی گفت: آقای رضوی اگر پول داشت که نمی‌آمد از شما وام بگیرد. شما برای هیئت‌تان وام نامشروع می‌گیرید؟! شما وقتی رئیس شعبه هستید این کار شائبه ایجاد می‌کند که چرا ارباب رجوع به شما پول می‌دهد؟

متهم اعلایی پاسخ داد: من نمی‌دانستم. در مملکت ما همه به هم اعتماد می‌کنند والله قسم اگر این پول یک قران در جای دیگر خرج می‌شد خودم را می‌کشتم من خودم پشیمانم که چرا از وی وام گرفتم، تمام اسناد موجود است و جایی که هم پول خرج شده مشخص است.

نماینده بانک سرمایه: اعلایی معتقد بود سهامدار می‌تواند هرکاری انجام دهد/دوران تاریکی بر کارمندان حاکم بود

نماینده بانک سرمایه گفت: اعلایی به عبارتی خط شکن بوده و مقاومت شعب را می‌شکسته است و معتقد بود که "بانک برای سهامدار است و هرکاری بخواهد می‌تواند بکند" و همچنین می‌گفت که "100 مورد را امضا کرده‌ایم اتفاقی نیفتاده است، شما هم امضا کنید".

به گزارش تسنیم، رسول قهرمانی در ادامه بیست و دومین جلسه محاکمه مدیران بانک سرمایه و پس از پایان دفاعیات محمد سلمانی اعلایی از مدیران وقت بانک سرمایه و یکی از متهمان این پرونده اظهار کرد: ما نیز قبول داریم که از سوی مدیران بانک سرمایه بر روی مدیران رده پایینی فشار وجود داشته است و به همین خاطر سبک دفاع ما در کیفرخواست در ارتباط با مدیران رده پایین با مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره متفاوت است.

وی افزود: هرچند درجه جرم مدیران رده پایینی با مدیران رده بالایی بانک سرمایه متفاوت است، اما این مسئله چیزی از جرم بودن رفتار مدیران رده پایینی کم نمی‌کند و جرم، جرم است ضمن اینکه در برخی مواقع اعضای کمیته اعتباری بانک سرمایه به رغم اینکه گزارش کارشناسی وجود نداشته است نظر موافق برای پرداخت تسهیلات داده‌اند، مانند پرونده شرکت‌های اسکان.

در ادامه و پس از اظهارات نماینده دادستان، نماینده بانک سرمایه در واکنش به اظهارات اعلایی گفت: اعلایی در دفاعیات خود عنوان کرده که به شعب بانک فشار نمی‌آورده است، اما حقیقت این است که وی به صورت مستقیم به شعب فشار وارد می‌کرد به عنوان مثال در شعبه کریمخان، ساعت 5 بعدازظهر و بعد از ساعت کار اداری معاون شعبه را برای افتتاح حساب به شعبه بازمی‌گرداند.

وی تأکید کرد: اعلایی به عبارتی خط شکن بوده و مقاومت شعب را می‌شکسته است و معتقد بود که "بانک برای سهامدار است و هرکاری بخواهد می‌تواند بکند" و همچنین می‌گفت که "100 مورد را امضا کرده‌ایم اتفاقی نیفتاده است، شما هم امضا کنید".

نماینده بانک سرمایه ادامه داد: متأسفانه در سال‌های گذشته دوران تاریکی برای کارمندان بانک سرمایه بوده و چنان جوی حاکم بود که کارمندان بانک منتظر چنین محاکمه‌ای بودند.

وی تصریح کرد: اگر کسی 4 سال در بانک کار کند به راحتی متوجه می‌شود که هیچ کدام از شرکت‌های مطرح در این پرونده حتی صلاحیت دریافت هزار تومان تسهیلات هم ندارند چه برسد به وام‌های میلیاردی.

نماینده بانک سرمایه افزود: اعلایی بیشترین امضا را در بانک سرمایه را داشته و حتی بیشتر از کاظمی و توسلی امضا کرده است و فکر می‌کنم اگر در دوره مدیرعاملی حیدرآبادی با وی قطع همکاری نمی‌شود همچنان امضا می‌کرد.

وی به اظهارات وکیل اعلایی مبنی براینکه موکلش امضای مخالف برای پرداخت تسهیلات زده است گفت: امضای مخالف در بانک معنا ندارد. به عنوان مثال آقای درخشنده در هیئت مدیره حتی یک امضا ندارد و یک بار هم مصوبات را امضا نکرده است بنابراین امضای مخالف نداریم و متأسفانه آقایان با یک پیشنهاد خود در کمیته اعتباری هزار میلیارد تومان را از بانک خارج کرده‌اند.

در ادامه قهرمانی نماینده دادستان تهران به بیان برخی توضیحات در خصوص کلهر یکی از مدیران متهم پرونده بانک سرمایه اشاره کرد و گفت: در پرونده شرکت فنل کژال مصوبه هیئت مدیره با دو امضا برای پرداخت تسهیلات ارجاع شده است که بیرانوند مدیروقت بانک سرمایه متوجه می‌شود و تذکر می‌دهد که پرداخت تسهیلات با دو امضا امکان پذیر نیست و به همین خاطر کلهر که دبیر هیئت مدیره بوده مصوبه را امضا می‌کند، اما بعد‌ها به بایگانی بانک دسترسی پیدا کرده و فیزیک مصوبه را خارج کرده و در آن می‌نویسد با پیشنهاد مخالف هستم.

وی گفت: حتی در بررسی‌هایی که انجام دادیم متوجه شدیم که رنگ قلم‌ها با هم متفاوت است و این نشان می‌دهد کلهر قصد داشته با این اقدام ناجوانمردانه بعد از صدور مصوبه و پرداخت تسهیلات از خود سلب مسئولیت کند.

در این هنگام و پس از پایان اظهارات نماینده دادستان قاضی مسعودی مقام ختم رسیدگی جلسه بیست و دوم را صادر و اعلام کرد با توجه به اینکه پرونده‌های دیگری همچون پرونده جهانبانی و پتروشیمی در دسترسی رسیدگی شعبه سوم قرار دارد ادامه رسیدگی‌ها در شعبه برگزار و وقت‌های رسیدگی بعدی متعاقبا اعلام می‌شود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان