خبرگزاری ایسنا: امیر انتخابی در اولین کارگاه آموزشی حفاظت از جنگلهای هیرکانی در گیلان ضمن تاکید بر لزوم بهره گیری مناسب از ظرفیت بوجود آمده، توضیح داد: جنگلهای هیرکانی اولین اثر ثبت جهانی است که به استان گیلان مربوط میشود و امیدواریم قدر این ثبت را بدانیم و بتوانیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
وی افزود: از 12 سایت جنگلهای هیرکانی سه سایت آن در استان گیلان واقع شده است که میتوان به سایت لیسار در تالش، سایت گشت رودخان در فومن وسایت سیاهرود در رودبار اشاره کرد.
امیر انتخابی ادامه داد: 19 درصد از کل مساحت ثبت شده یعنی تقریبا 58 هزار هکتار از جنگلهای ثبت شده متعلق به استان گیلان است که به غیر از ویژگی هایی، چون تنوع زیستی و گیاهی و خاص بودن برخی گونههای نادر در جنگلهای هیرکانی موجود در استان گیلان میتوان به نکات دیگری نیز اشاره کرد.
وی افزود: جنگلهای هیرکانی که در استان گیلان قرار دارند خالی از سکنه هستند و قوانین سختگیرانه یونسکو برای خارج کردن اثر تقریباً از این منظر منتفی است.
این مقام مسئول تاکید کرد: اهمیت اقدامات بعد از ثبت جهانی کم اهمیتتر از ثبت این اثر نیست و از اولین اقدامات استان گیلان در محافظت از جنگلهای هیرکانی میتوان گفت تاکنون 22 تابلو راهنمای دو زبانه فارسی و انگلیسی جهت معرفی در نقاط مختلف و در مسیرهای سه گانه سه سایت موجود در استان نصب شده است.
وی خاطر نشان کرد: مکانی بعنوان پایگاه دائمی در استان در نظر گرفته شده است و همچنین کارگروه تخصصی جهت حفاظت از این گنجینه گرانبها نیز تشکیل شده است.
امیر انتخابی ضمن برشمردن برنامههای بیشتر برای این اثر طبیعی ملی گفت: برگزاری همایشهای ملی و بین المللی، تبلیغات و چاپ بروشور برای شناساندن بهتر این اثر جهانی، فرهنگ سازی و تأکید بر حفاظت مردم محور در جنگلها از جنگلها از جمله برنامههای پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ماهیت صنعت گردشگری در کشور ما فرهنگی و تاریخی است حفاظت از جنگلهای هیرکانی میتواند سهم زیادی در معرفی حرفهای و شایسته طبیعت فرهنگ و تمدن ایران زمین به زبانهای مختلف در سطح بین المللی داشته باشد و این موضوع موجبات جذب گردشگر و رونق اقتصادی برای استان و جوامع محلی نزدیک به سایتها را داشته باشد.