ماهان شبکه ایرانیان

علت قطع نشدن خونریزی بعد از قاعدگی چیست؟

قطع نشدن خونریزی بعد از پریود مساله مهمی است و در صورتی که درمان نشود فرد را با خطرات زیادی مواجه می‌کند. از جمله علت قطع نشدن خونریزی بعد از پریود می‌توان به فیبروم رحمی، عفونت زنانه و مشکلات هورمونی اشاره کرد.

علت قطع نشدن خونریزی بعد از قاعدگی چیست؟

در هر چرخه قاعدگی بدن زن بالغ و سالم برای حاملگی آماده می‌شود و در صورتی که بارداری اتفاق نیفتد، لایه داخلی رحم جدا می‌شود و به همراه خون از طریق واژن دفع می‌گردد، به این اتفاق دوره پریود می‌گویند. گاهی شدت و میزان خونریزی در این دوره بسیار شدید است و قطع نمی‌شود. در چنین مواقعی چه باید کرد؟ آیا باید نگران شویم و به دکتر مراجعه کنیم؟ اگر به دنبال پاسخ این سوالات هستید، با ما همراه باشید. در این مطلب به علت قطع نشدن خونریزی بعد از پریود و درمان آن می‌پردازیم.

علت قطع نشدن خونریزی بعد از پریود
نوسان داشتن چرخه های قائدگی در سال‌های اولیه بلوغ، امری طبیعی است و پس از چند سال به ثبات نسبی می‌رسد و مدت و شدت خونریزی یکسان می‌شود. در صورتی که این چرخه و حجم خون دفعه شده در آن پس از به ثبات رسیدن نامنظم شود یا اینکه پس از گذشت 2 سال از اولین پریود به ثبات خاصی نرسد، باید با مراجعه به پزشک علت آن شناسایی شود. از مهم ترین علت قطع نشدن خونریزی بعد از پریود می‌توان اشاره کرد به:
 آندومتیوز
فیبروم رحم
 پولیپ رحم
سندرم تخمدان پلی کیستیک
 عفونت واژن
بارداری
سقط
استفاده از روش‌های ضدبارداری هورمونی از جمله  قرص های ضد بارداری و  آی یو دی
ورود به دور یائستگی
استرس
 سرطان رحم یا تخمدان
اختلال در تخمک‌گذاری (البته این مشکل بسیار نادر است)

 

علت قطع نشدن خونریزی بعد از پریود

 

پزشک بر اساس سن و علائم دیگری که در فرد وجود دارد از روش‌های مختلفی برای تشخیص مشکل استفاده می‌کند. این روش‌ها عبارتند از:

معاینه فیزیکی

آزمایش خون

سونوگرافی

 

روش های درمان قطع نشدن پریود

روش مناسب درمان قطع نشدن خونریزی بعد از پریود، بسته به علت آن متفاوت است. از رایج ترین روش های درمان این عارضه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دارو‌ درمانی

 هستروکتومی

برداشتن آندومتر (عمل جراحی برداشتن یا سوزاندن پوشش رحم)

تغییر در روش‌های جلوگیری از بارداری

  •  

درمان این عارضه بستگی به موقعیت شما دارد. برای مثال هیسترکتومی که همان عمل برداشتن رحم از بدن است باعث نازایی می‌شود. لذا این درمان به خانم‌های جوانی که قصد بارداری دارند توصیه نمی‌شود.

 

علائم و روند طبیعی پریود

 

علائم و روال طبیعی پریود

برخی علائمی که در پریود وجود دارد با اینکه طبیعی است، فرد را دچار تردید می‌کند. در این قسمت قصد داریم علایمی که یک پریود طبیعی به همراه دارد را بیان کنیم تابه اشتباه، عارضه و مشکل در نظر گرفته نشود.

علائمی و روال پریود طبیعی
مدت زمان دوره به طور معمول بین 4 تا 7 روز
میزان خون دفع شده در هر دوره بین 5 تا 80 میلی‌لیتر یا حداکثر شش قاشق غذاخوری 
شدت خونریزی به طور معمول در روزهای اول پریود، خونریزی شدیدتر است و در روزهای پایانی شدت خونریزی کاهش می‌یابد.
شکل خون  در روزهایی که خونریزی شدیدتر است لخته های خون بیشتری دفع می‌شود و  خون حالت کشدار است.
رنگ خون  در روزهای اولیه قرمز روشن است، اما در روزهای آخر رنگ خون تیره می‌شود.
درد احساس درد در کمر و زیر شکم به خصوص در روزهای اول طبیعی است و جای نگرانی ندارد. مگر آنکه شدت آن زیاد باشد.
چرخه قاعدگی چرخه قائدگی طبیعی بین 24 تا 35 روز است. یعنی فاصله شروع هر پریود باید بین 24 تا 35 روز پس از شروع پریود قبل باشد.

 

 نکته: لازم به ذکر است که به طور معمول، در پریود به میزان 2 تا 3 قاشق غذاخوری خون، دفع می‌شود. این در حالی است که در خونریزی شدید و سنگین بیش از 6 قاشق غذاخوری خون از بدن خارج می‌شود. در چنین حالتی برای تشخیص علت باید به پزشک مراجعه کرد. به علاوه رنگ خون پریود از ابتدا تا انتهای دوره تغییر می‌کند. برای اطلاع از رنگ‌های مختلف خون در این دوران به لینک زیر مراجعه کنید.

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم یکی از علائم نگران‌کننده در پریود که قطع نشدن خونریزی بعد از پریود است را بررسی کنیم. لازم به ذکر است که هر مورد غیرطبیعی در پریود، نیاز به پیگیری فوری و مراجعه به پزشک متخصص دارد.

منبع : ستاره

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان