خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در صد و بیست و سومین جلسه شورای اجتماعی کشور که صبح امروز در وزارت کشور با موضوع حجاب و عفاف برگزار شد، طی سخنانی گفت: موضوع حجاب یک مسئله بینبخشی بوده و گزارشها حاکی است که حداکثر 10 درصد افراد در جامعه نسبت به حجاب بیتوجه هستند.
وی افزود: نوع بیان و داوری نسبت به این موضوع به دلیل تنوع گونهای بوده که عدهای میپندارند که این عدد شاید بالاتر بوده است. البته حتی یک درصد این عدد هم مهم است و باید برای آن برنامهریزی و نگاه واقع بینانه داشت.
وزیر کشور گفت: موضوع کشف حجاب برای ما در اولویت است که باید برخورد جدی و پیشگیرانه داشته باشیم و اولویت بعدی، موضوع سازمان یافته عمل کردن در این موضوع میباشد و اماکن عمومی نیز از اولویتهای مدنظر ما در این زمینه ست.
رحمانی فضلی با بیان اینکه سعی داریم که برای این موضوع ستاد تشکیل دهیم، اظهار داشت: با ستاد میتوان بخوبی کار را پیش برد و میتوان به فراتحلیل رسید.
وی با تاکید براینکه مسئله حجاب یک موضوع اعتقادی، قانونی و اجتماعی ماست، تصریح کرد: باید با این موضوع اجتماعی، به صورت اجتماعی برخورد و باید با مشارکت مردم و با ایجاد مشوقهای برای مردم به این موضوع ورود کرد.
وزیر کشور گفت: در ایام عاشورا که آن را پشت سر گذاشتیم، کسی در کشور نبود که احساس مشترک عزاداری نداشته است و همه عزاداری کردند، باید موضوع حجاب را به این رساند که همه احساس مشترک داشته باشند. در صورت مواجهه با موارد علنی، قانون مصرّح است و دستگاههای قانونی باید ورود کنند. نگاه ما به این مسئله باید 95 درصد ایجابی و 5 درصد سلبی باشد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مجلس، قوه قضائیه بر این موضوع تاکید داشته و بیش از 90 درصد مردم هم حجاب را رعایت میکنند. نقش فضای مجازی در این مسئله مشهود است و فضای مجازی میتواند وسیلهای برای افزایش علم و سهولت باشد، ولی دستگاهها برای مقابله با آسیبهای فرهنگی آن برنامهریزی داشته باشند.
وزیر کشور گفت: باید از سیاسی شدن و دو قطبی شدن موضوع حجاب پرهیز شود و نباید با اعتقادات جامعه به عنوان ابزار سیاسی برخورد کرد.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: ما در موضوع حجاب ظرفیتهای زیادی داریم که در این زمینه فعالیت میکنند. کارخانهای را در چهارمحال بختیاری دیدم که به صورت سه شیفته چادر مشکی تولید میکرد و میگفتند که کالا در انبار نداریم و تولیدات خود را روانه بازار کردهایم. پیشنهاداتی نیز دربازه تقویت تولید چادر مشکی ارائه شده است و پیشنهادی نیز مبنی بر اینکه تا زمانی که نیاز ورود چادر مشکی به کشور وجوددارد، عوارض آن را صفر کنیم.
وی گفت: باید در این موضوع مخاطبشناسی صورت بگیرد و نمیتوان با نسخهای واحد برای کل کشور اقدام کرد، باید تفاوتها و تشابهها در نظر گرفته مد نظر قرار داده شود. با جامعهای از جوانان مواجهیم که نسبت به شرعی و ضروری بودن حجاب اقناع سازی نشدهاند و باید در این زمینه اقناع سازی شود.