به گزارش اقتصادآنلاین، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جریان سفر به ارمنستان به منظور شرکت در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا با "لی هسین لونگ" نخست وزیر سنگاپور و قاسم جومارت توقایف رئیس جمهور قزاقستان دیدار و گفت و گو کرد.
اولویت سیاست خارجی تهران، توسعه روابط با کشورهای آسیایی است
رئیسجمهور گفت: اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط با کشورهای آسیایی است و سنگاپور با توجه به ظرفیتهای بالای تجاری و اقتصادی از جایگاه ویژه ای در این زمینه برخوردار است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جریان سفر به ارمنستان به منظور شرکت در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا و در دیدار"لی هسین لونگ" نخست وزیر سنگاپور، روابط دو کشور را مثبت و سازنده توصیف کرد و گفت: روابط اقتصادی دو کشور متناسب با ظرفیت های فراوانی که وجود دارد نیست و باید تلاش کنیم حجم مناسبات تجاری را به نقطه مطلوب برسانیم.
روحانی با اشاره به همکاری ایران و سنگاپور با اتحادیه اقتصادی اوراسیا اظهار داشت: این همکاری می تواند فرصت مناسبی برای توسعه روابط دو جانبه به ویژه در عرصه های اقتصادی باشد.
رئیس جمهور زمینه سازی و ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت شرکت های خصوصی دو کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: بعد از برجام شرایط خوبی برای توسعه روابط و همکاری های اقتصادی ایجاد و باید با ابتکار عمل، شرایط مناسب تری را برای فعالیت کارآفرینان دو کشور با یکدیگر فراهم ساخت.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران خواستار صلح، امنیت و همکاری در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است گفت: در این راستا طرح صلح هرمز را در سازمان ملل ارائه دادیم و امیدواریم کشورهای منطقه با همکاری یکدیگر در مسیر برقراری صلح و امنیت گام بردارند.
رییسجمهور تاکید کرد: معتقدیم مشکلات منطقه باید از مسیر سیاسی و گفتگو حل و فصل شود و اتخاذ رویکردهای نظامی کارساز نیست.
روحانی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران تجارب ارزشمندی در مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان یافته دارد و برای همکاری در خصوص مبارزه با گروه های تروریستی در منطقه آمادگی دارد.
نخست وزیر سنگاپور نیز در این دیدار با بیان اینکه دو کشور همواره از روابط دوستانه و سازندهای برخوردار بوده اند گفت: متاسفانه حجم مناسبات اقتصادی بین دو کشور کاهش یافته که علاقمند هستیم آن را جبران کنیم.
"لی هسین لونگ" با تاکید بر اینکه کشورش خواهان احترام کامل کشورها به مقررات بینالمللی و تعهداتشان است،گفت: عدم اجرای کامل برجام موجب تاسف است و امیدواریم زمینه اجرای تعهدات طرفین در آن مهیا شود.
وی خاطرنشان کرد: سنگاپور خواهان توسعه مناسبات دوجانبه با تهران است.
دریای خزر باید دریای صلح و دوستی برای کشورهای ساحلی باشد
روسای جمهور ایران و قزاقستان راههای گسترش روز افزون روابط دو جانبه و مهمترین تحولات منطقه ای و بین المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار داده و بر لزوم تقویت هر چه بیشترهمکاریهای دو کشور تاکید کردند.
روسای جمهور ایران و قزاقستان راههای گسترش روز افزون روابط دو جانبه و مهمترین تحولات منطقه ای و بین المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار داده و بر لزوم تقویت هر چه بیشترهمکاریهای دو کشور تاکید کردند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در دیدار قاسم جومارت توقایف رئیس جمهور قزاقستان با تاکید بر اینکه تهران از گسترش همه جانبه روابط با نورسلطان در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی استقبال می کند اظهار داشت: آغاز همکاری ایران با اتحادیه اوراسیا زمینه بسیار مناسبی برای گسترش روابط اقتصادی اعضای اتحادیه با یکدیگر و به ویژه قزاقستان و ایران است.
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران و قزاقستان همواره از روابط بسیار دوستانه و صمیمانه ای با یکدیگر برخوردار بوده اند، گفت: دو کشور ظرفیت های فراوانی در عرصه های مختلف اقتصادی برای افزایش سطح مناسبات و همکاری های دوجانبه دارند که باید این ظرفیت ها را در راستای منافع ملتهای خود هرچه بیشتر فعال سازیم.
روحانی اهمیت توافقنامه اکتائو در خصوص رژیم حقوقی دریای خزر را مورد تاکید قرار داد و گفت: این توافقنامه باید به نفع کشورهای ساحلی با دقت اجرایی و عملیاتی شود.
وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای همکاری کامل به منظور حفظ مسائل زیست محیطی دریای خزر و بهرهمندی کشورهای ساحلی از جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری و اقتصادی این دریا آمادگی کامل دارد.
روحانی تصریح کرد: دریای خزر باید دریای صلح و دوستی برای کشورهای ساحلی،بدون حضور هرگونه نیروی خارجی باشد.
رئیس جمهور همچنین همکاری ایران و قزاقستان در زمینه کریدور جنوب و شمال را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: اتصال ریلی دو کشور از طریق اینچه برون گام بسیار بزرگی بود و امروز از سواحل خلیج فارس تا چین خطوط آهن فعال است و بزودی اتصال راه آهن به بندر انزلی نیز می تواند فرصت جدید ترانزیتی بین دو کشور باشد.
روحانی همچنین با تاکید بر آمادگی تهران برای همکاری با قزاقستان در مبارزه با تروریسم ، مواد مخدر و ایجاد امنیت پایدار در منطقه، گفت:جمهوری اسلامی ایران خواهان امنیت و ثبات در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است و به این منظور طرحی به نام ابتکار صلح هرمز را ارائه کرده تا با مشارکت کلیه کشورهای منطقه خلیج فارس و سازمان ملل، امنیت پایدار در منطقه برقرار شود.
روحانی تصریح کرد :ایران خواهان امنیت کامل آبراهها و کشتیرانی آزاد در خلیج فارس ،دریای عمان و تنگه هرمز است.
قاسم جومارت توقایف رئیس جمهور قزاقستان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همسایه های بسیار خوب و قابل اطمینان برای کشورش است گفت: قزاقستان خواهان ارتباط و همکاری همه جانبه و در سطوح بالا با ایران است. وی خاطر نشان کرد: قزاقستان از حضور ایران به عنوان شریک تازه اقتصادی اتحادیه اوراسیا استقبال کرده و آن را موجب تقویت اهداف این اتحادیه می داند.