به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف - وزیر امور خارجه ایران - در دومین نشست «ایران فرهنگی در جهان امروز» که عصر امروز (25 اردیبهشتماه) در تالار وحدت تهران برگزار شد، اظهار کرد: امروز، روز فردوسی است. وضعیت، هم در دنیا و هم در داخل کشور، ما را به یاد یک شعر میاندازد که من آن را خیلی دوست دارم و امیدوارم آن را بهعنوان نماد روش ایرانی همه به یاد داشته باشیم؛ بکوشید نیکی به کار آورید / چو دیدید سرما، بهار آورید.
او ادامه داد: سرمایی که به مردم ایران تحمیل شد و مردم با حضور، مشارکت و مقاومت و انتخاب شایستهشان آن را در سال 1392 به بهار تبدیل کردند، سرمای تحریم نبود، بلکه سرمای تحقیر بود. سرمای این بود که ایران را بهعنوان تهید صلح و امنیت ملی، با صدور هفت قطعنامه معرفی کردند، این یعنی کشور ایران، نمونه تهدید صلح و امنیت است که یک دروغ بزرگ است.
وزیر امور خارجه اظهار کرد: آمریکاییها سیواندی سال تلاش کردند تا این کار را بکنند؛ اما شکست خوردند. در دوران جنگ، با دوراندیشی امام راحل شکست خوردند و سالهای پیاپی نیز در موضوع هستهای شکست خوردند، اما در نهایت بهدلیل بیتدبیری، آنها توانستند در قطعنامههای پشت سر هم، از ایران چهره دیگری نشان دهند. در این میان، اصل قانون مجازات ایران مطرح نبود، بلکه میگفتند کار کردن با ایران هزینه حیثیتی دارد.
ظریف گفت: این سرمایی بود که مردم را گرفتار کرده بود و این شرایط، یعنی ایرانهراسی که باید تغییر میکرد، از طرفی تهدید و شرایط اقتصادی نیز به آن اضافه شده بود تا ایرانی که قدرتمند است، نه بهخاطر چتر حمایتی آمریکا و نه بهدلیل داشتن سلاح هستهای، بلکه بهدلیل اینکه امنیتش را از حضور و مشارکت مردم گرفته بود، این ایران را در زنجیر ایرانهراسی، تحمیل و تحقیر و به بند کشیده بود و مردم آن را با حضور در انتخابات عوض کردند که انشاءالله یکبار دیگر در 29 اردیبهشتماه شاهد آن خواهیم بود.
وی ادامه داد: ما فقط مجری بودیم و اگر تلاش آقای زنگنه (وزیر نفت) نبود، نمیتوانستیم در این فاصله کوتاه، صادرات نفت را به 2.8 میلیون بشکه نفت قانونی و رسمی، نه آنچه بابک زنجانی میبرد، برسانیم. عدهای میگویند چرا خامفروشی میکنید؟ فرق امروز با آن دوران، خامفروشی نیست، بلکه در این است که آن روزها دلالها نفت ما را میبردند و میخوردند، پول خون این ملت را میبردند و مردم پول نداشتند که دارو بخرند.
ظریف اظهار کرد: مذاکره بینتیجهای که بعد از آن، تحریم باشد، شجاعت نیاز ندارد، شهامت هم نیاز ندارد، آنها ادای شهامت را درمیآوردند. شهامت این است که آبروی چندین ساله را برای مردم که همه چیزمان را از آنها داریم، در طَبَق اخلاص بگذاریم. این کار را در ابتدا، مقام معظم رهبری با اعلام نرمش قهرمانانه آغاز کردند که راهگشای ما بود و بعد رئیسجمهور بهطور مستمر برای آن تلاش میکرد و از خود مایه گذاشت.
وزیر امور خارجه بیان کرد: تصویر ایرانهراسی فرو ریخته و هزینه میکنند تا آن را بازآفرینی کنند و اینجاست که ما دست نیاز به سوی هنرمندان و فرهیختگان دراز میکنیم. شما میتوانید فرهنگ صلح، گفتوگو و مدارای ایران را به دنیا نشان دهید. هنر، بهترین نمود و نماد واقعیتهای فرهنگی ایران است.
ظریف گفت: شکست ایرانهراسی نیازمند هنرمندان و حضور آنها در صحنههای بینالمللی است و این است که افتخار میکنیم، اصغر فرهادی - کارگردان سینما - برنده اسکار میشود و فیلمهای کیارستمی - فیلمساز و عکاس - در دنیا مطرح است و صدای استاد شجریان - خواننده - در همه دنیا برای ایران افتخار میآفریند.