تورج فرهادی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آلودگی هوا و ترافیک زندگی را برای شهروندان با سختی مواجه کرده است، اظهار کرد: موضوع آلودگی هوا موضوعی فراجناحی و ملی است اما انتظار از مدیریت شهری هم کم نیست.
وی ادامه داد: طی چند سال اخیر در شهرداری تهران شعاری با عنوان «آسمان آبی، زمین پاک» مطرح شد که از هر بعدی به آن نگاه کنیم، شعار خوبی است. ماحصلش این است که مردم راحت زندگی می کنند، شاداب هستند و کمتر عصبی می شوند.
نامزد پنجمین دوره انتخابات شورای شهر تهران تصریح کرد: وقتی زمینی پاک است به منابع زیستی آسیب نمی رسد و جلوه های زشت بصری به وجود نمی آید و به دنبال آن بیماری و آلودگی پیش نمی آید و مردم احساس خوبی نسبت به جامعه دارند اما چرا این شعار عملی نمی شود؟ چرا مردم همراهی نمی کنند؟.
وی ادامه داد: علتش این است که به لحاظ فرهنگی نتوانستیم جامعه را توانمند کنیم، همه اینها یک مبانی فرهنگی دارند. خیابان ها را خط کشی کرده ایم و هر چند وقت یک بار آن را نو می کنیم تا مردم بین خطوط رانندگی کنند که اگر اینگونه شود حتما ترافیک ها حداقل روانتر و با انضباط بیشتری خواهد بود.
فرهادی گفت: البته نسبت به گذشته چند درصد موفقیت داشته ایم اما آن انتظاری که داشته ایم به دست نیامده است. درباره فرهنگ استفاده از وسایل شخصی نیز بسیاری از افراد به دلیل اینکه فرهنگ ورزش و پیاده روی جانیفتاده برای خرید نان هم از خودروی شخصی استفاده می کنند. در حالی که می توانند با دوچرخه یا پیاده این کار را انجام دهند.
وی افزود: در حوزه حمل و نقل عمومی نیز اتفاقات خوبی رخ داده است؛ حدود 300 کیلومتر مترو در تهران راه اندازی شده و در حال تکمیل است. بی.آر.تی در مسیر توسعه قرار داده شده و محور نگاه شهرداری این است که این نگاه تقویت شود که هر شهردار یا عضو شورای شهری که روی کار آمد حتما مقید باشد از طریق توسعه حمل و نقل عمومی، شهر را توسعه دهد و استفاده از خودروهای تک سرنشین را کمتر کند.
کیفیت وسایل نقلیه عمومی ضعیف است
فرهادی با تأکید بر اینکه کیفیت وسایل نقلیه که در اختیار مردم قرار می گیرد نیز باید استاندارد باشد، افزود: متأسفانه در این حوزه نیز واقعا ضعف داریم ولی میتوانیم به سمت ماشین آلاتی حرکت کنیم که آلودگی کمتری دارند.
وی افزود: علاوه بر این موارد باید مبحث 19 مقررات ملی ساختمان نیز در ساختمان سازی رعایت شود تا انرژی بهینه سازی شود و برای گرم و سرد کردن خانه کمتر مجبور به آلوده کردن هوا شویم.
مثلث آگاهی، اعتماد و مشارکت با رفع تناقض در گفتار و عمل محقق می شود
نامزد پنجمین دوره انتخابات شورای شهر تهران تصریح کرد: تحقق همه این نکات نیازمند توانمندسازی فکری جامعه است. باید به نحوی عمل کنیم که مردم به حرفهای ما اعتماد کنند؛ وقتی اعتماد ایجاد شود مشارکت خواهند کرد. مثلث آگاهی، اعتماد و مشارکت باید باهم باشد و این زمانی رخ می دهد که تناقض بین گفتار و رفتارمان یا صفر شود یا به حداقل برسد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی این تناقض ها وجود دارد، قطعا اعتماد شکل نمی گیرد بنابراین ابتدا باید مدیران نکات مذکور را رعایت کنند و بعد سیاست زدگی را کنار بگذارند و منافع عمومی را با جان و دل قبول کنند. در این صورت نیز مردم قطعا به این حرف اعتماد، مشارکت می کنند و اهداف محقق می شود.
فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود به شورایاری ها و مدیریت محله اشاره و اظهار کرد: بعضا می گویند شورایاری ها بازوان شوراها هستند اما با مشکلاتی مانند قوانین، بودجه و امکانات مواجه هستند.
شورایاری ها جزو حذف نشدنی جامعه هستند
وی افزود: به عقیده بنده شورایاری ها یکی از اتفاقات بسیار خوب مدیریت شهری است که می تواند تأثیر ملی داشته و از ارکان قوه چهارم باشد علاوه بر این می تواند از ارکان حق بر شهر باشد. شورایاری ها علیرغم اینکه جایگاه حقوقی و قانونی نداشتند با اصرار و تأکید و پایبندی مدیریت شهری یعنی مجمموعه شورا و شهرداری توانستند تقویت شوند و یک جایگاه نسبی را در جامعه برای خود باز کنند، در حال حاضر نیز جزو انکارناپذیر و حذف نشدنی جامعه هستند.
فرهادی گفت: شورایاری ها از الزامات آینده ایجاد مدیریت یکپارچه شهری هم هستند ولی متأسفانه جایگاه قانونی ندارند. بزرگترین کاری که می توان برای شورایاری ها کرد تا این نهاد مفید را که با تدبیر و همراهی و مدیریت شهری در چارچوب شورا و شهرداری زیرساخت های اولیه آن هم تولید شده، ایجاد جایگاه قانونی و تثبیت آن است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از وظایف اصلی شوراها در کشور این است که این ساختار را در شهرشان ایجاد کنند و اگر از وجود آن بهره مند هستند تلاش کنند جایگاه قانونی آن در قانون اساسی کشور باز شود چراکه در این صورت اعتبارات و برنامه های عملیاتی آن قانونی می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این لازم است شورایاری ها به بدنه کارشناسی مسلح شوند البته من یقین دارم در آینده نزدیک و دوره های آتی افرادی در شورایاری ها کاندیدا خواهند شد، که مسلط به نگاه های کارشناسی در همه جوانب مورد نیاز محله هستند ولی مهمترین نکته جایگاه قانونی و تقویت شورایاری ها به لحاظ قانونی و حقوقی است.
فرهادی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: شورای شهر و مجموعه مدیریت شهری باید به قوه چهارم نظام تبدیل شود تا مدیریت یکپارچه شهری به تبع این موضوع جا بیفتد و تقویت و «حق بر شهر» که حق مردم در شهر است کاملا رعایت شود. علاوه بر این معتقد هستم مدیران شهری باید کارآمد باشند تا با کارآمدی لازم، یک زندگی باکیفیت و مومنانه در شهری باهویت برای مردم آماده کنند.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم همه مردم این تکلیف ملی، انقلابی و مذهبی را حتما مدنظر داشته باشند و همه با شور و شوق و شعور در صحنه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا حاضر شوند و مشارکت حداکثری داشته باشند.
نامزد پنجمین دوره انتخابات شورای شهر تهران در پایان با اشاره به اینکه امسال با ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها آغاز شد، اظهار کرد: سالی که نکوست از بهارش پیداست؛ امیدواریم در آینده و در ادامه سال هم این نکویی و خوبی فارغ از فضاهای سیاسی و حب و بغض ها برای مردم وجود داشته باشد و کشورمان سربلند و آباد و آزاد ومقتدر باشد.