ماهان شبکه ایرانیان

عربستان و منافع کاهش عرضه نفت

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تعادل، با اینکه بازار نفت در چند هفته اخیر با مولفه‌های گوناگون و گاه متناقضی در مورد آینده روبه‌رو شده است اما روزهای به نسبت آرامی را طی می‌کند و نسبت به برخی تحولات مهم واکنش‌های محتاطانه‌ای را بروز می‌دهد.

درحالی که در هفته گذشته روند کاهش اندک قیمت نفت خام بر بازار حاکم بود اما انتشار برخی گزارش‌ها در مورد کاهش بیش از حد انتظار ذخیره نفت خام ایالات متحده هم نتوانست تاثیر چندانی بر قیمت‌ها داشته باشد. گفته می‌شود در قبال خبر فوق بهای نفت‌های برنت و وست تگزاس تا حدود نیم درصد کاهش داشتند.برخی تحلیلگران این رفتار خنثی در بازار نفت را تحت تاثیر امیدواری به حل و فصل مشکلات تجاری میان امریکا و چین می‌دانند. رفع موانع میان دو کشور و توقف یا متعادل شدن جنگ تعرفه‌ای آنها می‌تواند به بهبود روند رشد اقتصادی هر دو کشور به ویژه چین و جهان کمک کند.

همین امر ممکن است امیدواری به افزایش تقاضای جهانی نفت را بیشتر کند. این دیدگاه مثبت به آینده از سوی «محمد بارکیندو» دبیرکل اوپک هم بیان شده است. دبیرکل اوپک حتی پیش بینی کرد که چشم‌انداز بازار نفت در سال آینده میلادی احتمالا مثبت و با افزایش تقاضا همراه خواهد بود. بارکیندو به همین دلیل دورنمای کاهش بیشتر تولید نفت اوپک را ضروری ندانست.البته در چارچوب تحلیل وی، چشم‌انداز بازار در سال 2020 به دلیل تغییرات در اقتصاد جهانی خوشبینانه خواهد بود.

با این وجود حتی گزارش چشم‌انداز جهانی نفت که از سوی اوپک منتشر شد هم به نقش مخرب بازیگران خارج از اوپک در بر هم زدن موازنه و افزایش عرضه اشاره داشت.پیش‌بینی اوپک برای سال‌های آینده از کم‌تر شدن سهم این سازمان در بازار جهانی انرژی خبر می‌دهد. در حالی که در سال 2019 اوپک روزانه حدود 35 میلیون بشکه نفت به بازار عرضه کرده است اما برآورد اخیر نشان می‌دهد تا پنج سال دیگر این سهم به کمتر از 33 میلیون بشکه نفت کاهش می‌یابد. البته اوپک نیاز جهانی نفت در آن سال را هم اندکی کمتر از شرایط کنونی عنوان داشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان