به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمدباقر نوبخت عصر سهشنبه 20 آبان ماه در افتتاحیه شانزدهمین اجلاس فناوری رسانه با بیان اینکه همه ما از دکتر علیدادی به عنوان معاونت توسعه و فناوری سازمان صدا و سیما، تا اینجانب به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه و تمامیشرکتها و آنهایی که در شانزدهمین اجلاس فناوری رسانه حضور دارند، یک هدف مشترک داریم و آن بردن کشور در مسیر توسعه است گفت: نمایشگاهی خوب است که بازدیدکنندگان به دنبال متاع آن باشند و جای خوشحالی است که متاع این نمایشگاه خریداران زیادی دارد. من هم مثل دیگر بازدیدکنندگان خریدار این بازار هستم.
نوبخت با بیان اینکه وظیفه ما در سازمان برنامه و بودجه این است که همه رخ دادهایی که در داخل کشور و برای توسعه کشور است رصد کنیم و برای راهبرد آنها بودجه تخصیص دهیم، اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه با توجه به تمام مشکلات خریدار ایدههای خوب در علم و فنآوری است. این روزها در دنیا کشورها را از لحاظ توسعه علمی رتبه بندی میکنند و ما باید خودمان را جزو کشورهای صاحب جایگاه قرار دهیم.
او افزود: در راه رسیدن به کشوری توسعهیافته موانع بسیار جدی وجود دارد، اما بایستی با حمایت از طرحهای خوب، کشور را در مسیر توسعه قرار داد. آیا در طول تاریخ معاصر از این تحریمها متجاوزانه و خصمانهتر سراغ دارید؟! در سال 90 می خواستند سرنوشت ایران را به دوران تحریم عراق که نفت در برابر غذا بود دچار کنند که با همت دولتمردان عملی نشد. وی از همکارانش در دولت یازدهم تشکر کرد که تلاش کردند پرونده فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران از شورای امنیت خارج شود و قطعنامهها را لغو کردند. وی افزود: پس از آن توافق، رئیس جمهورها و نخست وزیران در صف بودند که به ایران بیایند. تمامیبرنامههای برنامه و بودجه به درستی پیش پی رفت تا اینکه این انسان روان پریش به ریاست جمهوری امریکا منصوب شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه امروزه غذا و دارو هم با نفت معامله نمیشود، گفت: بخش قابل توجهی از منابع مالی و بودجه کشور با پول نفت تامین میشد و این تحریمهای خصمانه و ناجوانمردانه کار را برای ما در سازمان برنامه و بودجه دشوار ساخته است. امروز باید تمام معیشت مردم را بدون نفت تامین کنیم.
نوبخت با تأکید بر اینکه امروز به دنبال یک راهکار دیگر برای اداره کشور هستیم، گفت: ما خودمان را از دارایی ملی خودمان که نفت هست محروم نمیکنیم. سازمان برنامه بودجه طرح نظام ساختار برنامه بودجه را تنظیم کرده است و کارشناسان در صدا و سیما باید با مردم صحبت کرده که در برنامه ریزی جدید همراه دولت باشند.
رئیس سازمان برنامه وبودجه با بیان اینکه ما باید با تمام دستگاههای دولتی مفاهمه داشته باشیم و به سمت نوآوری برویم گفت: رسانه میتواند در قبال این هجمهها در کنار دولت باشد. باید به یاد بیاوریم که دولتمردان غربی و امریکایی خصومتهایشان را از رسانه شروع کردند. در بحث ارز هم از رسانهها استفاده کردند و تمامی راهکارهای موجود را بهم زدند و طوری وانمود کردند که با خرید ارز مشکلات مردم حل خواهد شد. همانطور که در بخشهای مختلف پیشرفت داشتیم در عرصه رسانه نیز نیاز به روز آمدی داریم. ما نیازمند یک رسانه تجهیز شده به نوآوریها هستیم.
نوبخت همچنین از علیدادی به عنوان معاون توسعه سازمان صدا و سیما و در خواست کرد که با نگاه خاص به برخی شرکتها که گامی جلوتر دارند ما را مطلع کنند که بتوانیم تا قبل از بسته شدن بودجه سال 99 بودجه ای را به این شرکتها اختصاص دهیم. من منتظر هستم در آینده نزدیک از اقدامتشان بنده را مطلع کنند. ما تا 15 آذر ماه بودجه را به مجلس ارایه خواهیم داد و میتوان تا آن زمان این شرکتهای نخبه را شناسایی کنید و برای دریافت بودجه به ما اطلاع دهید.
در این مراسم همچنین رضا علیدادی، معاون توسعه و فناوری رسانه با اعلام اینکه تخصیص اعتبارات دولت در گذشته باعث شد تا امروزه شاهد پوشش 96 درصدی رادیو و تلویزیون دیجیتال در سراسرکشور باشیم، گفت: همراهی مستمر دولت با رسانه ملی، فرصت شکوفایی بیشتری را برای بخشهای فنی و زیرساختهای این رسانه فراهم میکند. در حالی که زیرساختهای تولید و پخش روند خوداتکایی، خلاقانه و نوآورانه به خود گرفته اند، این همراهی بیشتر احساس میشود.
او با اشاره به شعار اجلاس شانزدهم که براساس بیانیه « گام دوم انقلاب، تحول در فناوری رسانه» انتخاب شده است، گفت: گام دوم انقلاب در ذات خود یک سند تحولزا است. بنابراین برای چهل ساله دوم لازم است یک برنامه منسجم، مهیا کرد.
علیدادی بیانیه گام دوم را مسیری برای حرکت در چهل سال دوم دانست وگفت: جهان پذیرفت که با ظهور انقلاب اسلامی قدرت جدیدی در مقابل نظام سلطه ظهور پیدا کرده است و این نظام سلطه کوشید که این قدرت را تضعیف کند و به این منظور به این نتیجه رسید که آن را تحریم کند؛ تحریمی همه جانبه و قدرتمند اما تلاش های چهل ساله این تحریم ها را کنار زد و تلاش هایی که خوداتکایی و خودکفایی را در کشور نهادینه کرد.
معاون توسعه و فناوری رسانه با بیان اینکه شعار «ما میتوانیم» مبنای تحول مهمی در رسانه شد گفت: رسانه ملی توانست صنعت را با طراحی زیرساختهای فنی توسط کارشناسان به رشد و شکوفایی برساند. در این زمینه صرفا ترجمه مقالات خارجی قابل بهرهبرداری نبود و به تدریج با اقدامات صورت گرفته مسیر تولید منابع علمی در صنعت رسانه آغاز شده است.
او یادآور شد: فناوریهایی که با مشابهسازی تولید میشد روند دیگری پیدا کرد و با ورود ابداعات و ابتکارات داخلی کارشناسان ایرانی، بویژه شرکتهای داخل سازمان تجهیزاتی تولید و ساخته شد که بر مبنای فناوریهای بومی است. این تلاش چهل و یک ساله در نمایشگاه فناوری رسانه در شانزدهمین اجلاس فناوری رسانه قابل رصد و مشاهده است.
علیدادی گفت: در حال حاضر تکنولوژیهای نویی که در حال ورود به چرخه تولید و پخش و در دنیا بینظیر است، در نمایشگاه اجلاس شانزدهم قابل مشاهده است. علاوه برآن نتیجه این زحمات در IBC 2018 در کشور هلند به نمایش درآمد. برخلاف تصور عدهای که بر این باور بودند که این کارها اتفاقی است، دستآوردها در IBC 2019 هم به نمایش درآمد.
وی افزود: این نوآوریهای شکل گرفته درحوزه صنعت رسانه در کشور دارای اعتبار جهانی شده و قابل عرضه در تمام دنیا است. به دلیل گستردگی زیرساختهای فناوری رسانه سازمان صدا و سیما مشاهده میکنیم که طراحی و ساخت برای رسانهای با 66 شبکه تلویزیونی و بیش از 90 شبکه رادیویی کار سادهای نیست پس اگر شرکتی در طراحی و ساخت این زیرساختها سهیم باشد، قابلیت فعالیت در هر کشوری را دارد. حضور همکاران سازمان و شرکتهای همکار ما در رویدادهای بینالمللی و قراردادهای بینالمللی که در دوسال گذشته عاید این بزرگواران شده است، کاملاتصدیق کننده این حرف است.
علیدادی ادامه داد: ما در مسیر تحول رسانه قرار گرفتهایم. حضور هوش مصنوعی در صنعت فعلی انقلاب صنعتی چهارم را رقم میزند و باید در تمام بخشهای صنایع کشور باید مورد توجه قرار گیرد. در برخی کشور برای این حوزه وزارتخانههای مستقلی تعریف کردهاند. استفاده از این قابلیتها در زیرساختها میتواند برای حوزه پیام تحولزا باشد. نکته بعدی ارتقای کیفی است. صدا و تصویر در حال دگرگونی و پیشرفت است و مخاطبان توقع زیادی در راستای ارتقای کیفیت صدا و تصویر از رسانه دارند. با تلاش کارشناسان آمادگی لازم در این زمینه وجود دارد و HD سازی شبکهها در دستور کار قرار گرفته است. مساله بعدی حرکت از محصول به سمت خدماتمحور بودن است که در تمام بخشهای صنایع کشور درحال رخ دادن است.
معاون توسعه و فناوری تصریح کرد: برای اولینبار در دنیا در IBC2019 آمار خدمات 60 درصد و میزان محصولات سختافزاری 40 درصد عنوان شد. این موضوع در تمام زمینههای تولید، پخش، انتقال و انتشار در سازمان صدا و سیما در حال انجام است. استفاده از علوم شناختی مختلف و امکانات گرافیکی، حرکت به سمت چرخههای زیرساختی IP و نسل پنجم تلفن همراه تحولاتی است که سازمان صدا و سیما برای آن برنامه مشخصی دارد. امیدواریم با هم کاریهایی که با سازمان برنامه و بودجه داریم این علوم را اجرایی کنیم.
در ادامه مراسم حجت الاسلام و المسلمین موسوی مقدم، قائم مقام سازمان صدا و سیما شانزدهمین اجلاس فناوری رسانه را زمینهای برای شکوفایی علم و فناوری و استفاده از مستعدها دانست و گفت: قرآن مجید بیشترین تاکید و تکرار را به علم و یادگیری دارد، آموختن از ارزش و جایگاه فراوان در دین اسلام برخوردار است و در قرآن به آن اشاره شده است.
موسوی مقدم با بیان اینکه دشمنان انحصار علمی، انحصار انرژی و رسانه ای را به کشورهای در حال توسعه تحمیل میکنند و فقط با آموختن و استفاده از آن است که میتوان نقش های آنها را نقش بر آب کرد، گفت: در آمیختن آموختهها و اندوختهها باعث پیشرفت هر کشوری است، شرط اول در راه علم شکستن انحصار علمی است که می توانید امروزه آنها را در کشور ما ببینید.
وی افزود: برای فعالیت و پیشرفت در رسانه، به بیشتر علوم نیازمندیم. نمیتوانید از کیفیت تولید خوبی برخوردار باشید وقتی که تجهیزاتتان به روز نیست. باید تجهیزات خوبی داشته باشید تا رسانه بتواند به رسالت خود درست عمل کند. هیچ مرزی در فناوری علمی در رسانه وجود ندارد.
قائم مقام سازمان صدا و سیما با بیان اینکه در شانزدهمین دوره اجلاس فنس شاهد پیشرفت های خوبی در صنعت رسانه هستیم، گفت: در گذشته ما نمایشگاه علم و فناوری رسانهای دیگر کشورها بودیم اما امروز تمام آنها بومی سازی شده است. ما در بخش زمین دیجیتال همراه گام دوم هستیم و مهمترین دستآورد این است که محصولات ما بومیشده است. اگر این موفقیت ها به دست نیامده بود و فقط رسانه ما را تحریم میکردند احتیاج به تحریم دیگر بخش ها نبود.