ماهان شبکه ایرانیان

چگونه در هر شرایطی خلاق بمانیم؟

خلاقیت همیشه یک مزیت برای کارکنان بوده اما امروزه بیش از هر زمان دیگری به آن اهمیت داده می شود. با تکیه بر این ویژگی می توان از سد مسائل پیچیده عبور کرد، راه حل های جدیدی آفرید و در نهایت به خلق ارزش کمک کرد.

چگونه در هر شرایطی خلاق بمانیم؟

خلاقیت همیشه یک مزیت برای کارکنان بوده اما امروزه بیش از هر زمان دیگری به آن اهمیت داده می شود. با تکیه بر این ویژگی می توان از سد مسائل پیچیده عبور کرد، راه حل های جدیدی آفرید و در نهایت به خلق ارزش کمک کرد.

با این حال کمبود نیرو، رقابت با شرکت های دیگر و غیره به معنی افزایش شتاب و عجله در سازمان ها خواهد بود. کمتر کارمندی است که انبوهی از کارها برای انجام دادن نداشته باشد اما همین تاکید زیاد روی بازدهی در نهایت خلاقیت و نوآوری را قربانی می کند. در ادامه مطلب به راه های برای افزایش و پرورش نوآوری در عین حفظ کارایی پرداخته ایم.

نوآوری از ناکجا آباد ظاهر نمی شود

بذرهای نهفته، ایده های خام و الماس های تراش نخورده درون ذهن یک شبه به محصولی ارزشمند تبدیل نمی شوند بلکه با اختصاص زمان کافی در نهایت به محصولی ارزش آفرین تبدیل می شوند که مردم برای استفاده از آنها حاضر به پرداخت پول هستند.

خلاقیت به معنی گرد هم آوردن گروه های چند نفره در یک اتاق با دیوارهای رنگی، لگوهای جذاب و صندلی راحت نیست. در واقع بیشتر ایده ها برای شکل گرفتن و به تامل و اندیشیدن در مکانی آرام نیاز دارند. اتصال تفکرات خام در مغز به مسیرهای عصبی نیاز دارد که در زمان مناسب شکل گرفته و به خلق روش های جدید منجر می شود.

زیاد دنبال نظم و ترتیب در محیط کار نباشید

بسیاری از شرکت ها کارکنان خود را به حفظ نظم و پرهیز از شلختگی در محیط و حتی میز کار تشویق می کنند با این حال مطالعات محدودی نیز روی دیگر سکه را نشان داده و از افزایش خلاقیت محیط های شلخته سخن گفته اند. نتایج این تحقیقات نشان داده که یک محیط نامرتب به تفکر خارج از چارچوب های متداول کمک کرده و احتمال دستیابی به راه حل های خلاقانه را افزایش می دهد.

اگرچه یک محیط کاری مرتب باعث افزایش دقت شده و فضای بیشتری را برای کارکنان فراهم می کند اما از طرف دیگر به کاهش خلاقیت منجر می شود. بنابراین اگر به دنبال تغییر پروسه های جاری و راه های افزایش کارایی هستید، یا در پی راه حلی برای چالش های پیش روی شرکت هستید، شاید محیط کاری نه چندان مرتب برای شما بهتر باشد.

 افزایش خلاقیت

ایده های مختلف را کنار هم بچینید

خلاقیت زمانی شکل می گیرد که ایده های ظاهرا متفاوت و مجزا را کنار هم می چینیم. به همین خاطر است که گاهی جدیدترین فرد گروه ایده ای خلاقانه مطرح می کند و فردی با متنوع ترین شبکه های ارتباطی به شکلی خلاقانه راهکاری جدید و کارآمد برای حل مشکل ارائه می کند.

این نوع نوآوری شاید توسط افراد تازه کار ارائه شود اما در هر صورت نیازمند زمانی برای پیوستن ایده ها به هم است. خلاقیت نه دستوری است و نه می توان آنرا برنامه ریزی کرد. با عجله هم نمی توان به ان دست پیدا کرد. بر اساس مطالعه ای که دانشگاه Baylor انجام داده، مدیران برای افزایش کارایی واقعی باید تاکید بر بازدهی را کمتر کنند.

افزایش خلاقیت

به کارمندان فرصت نفس کشیدن بدهید

بسیاری از مدیران کارکنان خود را وادار می کنند همیشه در دسترس بوده و به چک کردن ایمیل و حضور در جلسه از طریق تماس تصویری و غیره بپردازند. اتصال دائمی به اینترنت و در دست داشتن گوشی و لپ تاپ شاید در نگاه اول به معنی بازدهی طولانی تر به نظر برسد اما فرصت نفس کشیدن مغز، کندوکاو خارج از چارچوب و تعمق کردن را از فرد می گیرد. بنابرین در برابر وسوسه همیشه فعال بودن مقاومت کرده و زمانی را برای ماجراجویی در بیراهه ها به ذهن بدهید.

با افرادی که شبیه شما نیستند، ارتباط بگیرید

اغلب وقت ما صرف نشت و برخاست با افراد شبیه خودمان می شود. تفکر مشابه و جهان بینی یکسان باعث افزایش سرعت کار شده و بازدهی را بهبود می بخشد اما برای خلاقیت سم محسوب می شود. اگر به دنبال نوآوری هستید باید با افرادی دارای تفکر متفاوت ارتباط برقرار کرده و از دریچه نگاه آنها دنیا را ببینید. ایده های جدید آنها می تواند شما را شگفت زده کرده و به ایجاد راه حل های جدید برای مسائل قدیمی منجر شود.

در پی تجربه‌های جدید باشید

همه دوست داریم الگوی کاری که به آن خو گرفته ایم را حفظ کرده و از دایره امن کارهای روتین خارج نشویم، با این وجود سرک کشیدن به بیرون از این قلمرو و رفتن در پی تجربه های جدید خلاقیت را افزایش می دهد.

کافی است از مسیری جدید سر کار بروید، در کلاسی با موضوع جدید ثبت نام کنید یا برای تعطیلات به مقصدی غیر معمول بروید. تجربه ای جدید از خریدن کتاب با موضوع ناآشنا گرفته تا رفتن به کلاس یوگا؛ همه و همه حس نوآوری را در ما قلقلک خواهند داد.

پای خلاقیت را به بیرون از شرکت بکشید

اگر در شرکت یا سازمان به ایده های خلاقانه شما توجه نمی شود یا فرصت آنرا ندارید، پای این حس را به بیرون از شرکت باز کنید. بر اساس مطالعه ای از «آکادمی سالیانه علوم نیویورک» اظهار خلاقیت در اشکال مختلف بازدهی مغز را افزایش داده و مثل ورزش عضلات خلاقیت را در شما پرورش می دهد.

برای شروع اینکار منتظر اتفاق خاصی نباشید. از درست کردن آلبوم عکس جدید گرفته تا یادگیری زبانی خارجی و شرکت در کلاس ورزش، همه و همه فرصتی برای سرپا نگه داشتن حس نوآوری هستند.

خلاقیت را در طبیعت پرورش دهید

نیاکان ما هزاران سال را در دنیای وحش زندگی کرده و جان سالم به در برده اند. هرچند سالهاست ما در ادارات به کاغذبازی مشغولیم ولی ژن های آنها هنوز در ما وجود دارند. به همین خاطر است که بسیاری از ما از کارهای اداری خسته شده و فضای باز و طبیعت را ترجیح می دهیم چون روحیه ما را تقویت می کند.

با توجه به این مساله به دل طبیعت بزنید. به ساحل رفته یا مسیر جنگلی در مجاورت خانه پیدا کنید و حین قدم زدن در آن به ایده های مختلف فکر کنید. میز و لپتاپ را جایی مستقر کنید که به شما روحیه می دهد. برای مدت کوتاهی هم که شده از پشت میز فاصله گرفته و کارها را در کافه انجام دهید. جلسات را هم به جای اتاق کنفرانس معمول به فضایی راحت در مجاورت پنجره ها منتقل کنید.

کمی بخوابید

یکی دیگر از روش های تقویت خلاقیت، خواب و استراحت کافی است. بر اساس مطالعه جدیدی که در ژورنال «علوم خلاق» چاپ شده، خواب کافی توانایی حل مساله را در افراد پرورش می دهد. شاید با صبح اول وقت بیدار شدن و اختصاص ساعت های متمادی به کار بتوان به بازدهی بیشتری دست یافت اما در این بین خلاقیت است که قربانی خواهد شد.

خواب حافظه ضعیف و شکننده را به میزان قابل توجهی تقویت کرده و اطلاعات تازه در آن را سازماندهی می کند. مغز حین استراحت تفکرات را طبقه بندی کرده و سیناپس ها را بهینه می سازد.

جمع بندی راه های افزایش خلاقیت

خلاقیت یکی از مهارت های شناختی است و می توان آن را به فرایندهای کوچک تر تجزیه کرد تا یک به یک مورد ارزیابی قرار گیرند. در مجموع می توان گفت که شتاب برای انجام دادن کارها، در دسترس بودن دائمی و تمرکز مداوم روی بازدهی به قربانی شدن خلاقیت می انجامد. اگر در پی رشد خلاقیت و افزایش واقعی کارایی هستید، زمانی را به تعمق اختصاص دهید، به مکان های جدید بروید، با افراد جدید ارتباط برقرار کنید و به اندازه کافی بخوابید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان