ماهان شبکه ایرانیان

نظارت بر بیماران دیابتی از طریق اشک و با یک عینک مخصوص

پژوهشگران آمریکایی و برزیلی اخیرا موفق به توسعه حسگرهای زیستی جدید گلوکز اکسیداز روی یک عینک شده‌اند که با کنترل اشک چشم نظارت بر بیماران دیابتی را انجام می‌دهد.

نظارت بر بیماران دیابتی از طریق اشک و با یک عینک مخصوص

به گزارش ایسنا، دیابت نوعی اختلال ناتوان کننده است که در سراسر جهان 380 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است. یکی از مشکلات آن این است که بیماران می‌بایست به طور مداوم قند خون خود را مورد بررسی قرار دهند. برای این کار، بیماران از یک گلیکومتر قابل حمل استفاده می‌کنند که سطح گلوکز خون را اندازه‌گیری می‌کند. بیماران معمولاً برای گرفتن نمونه خون از نوک انگشتان خود خون می‌گیرند اما با کمک دانشمندان، همه چیز در حال تغییر است.

استفاده از یک سوزن هرچه قدر هم ریز برای گرفتن خون کار چندان راحت و آسانی نیست و علاوه بر دردناک بودن، خطر عفونت را نیز به همراه دارد.

با این حال، دانشمندان برزیلی و آمریکایی یک حسگرزیستی جدید گلوکز اکسیداز را تولید کرده‌اند که می‌تواند با اطمینان و بدون درد سطح قند خون فرد را از طریق اشک شخص کنترل کند.

دانشمندان راهی برای قرار دادن حسگرزیستی بر روی عینک‌های بیماران ابداع کرده‌اند و هنگامی که اشک کاربر می‌آید، این اشک‌ها با گلوکز اکسیداز برخورد می‌کنند.

این برخورد جریان الکترون‌ها را تغییر می‌دهد و سیگنالی را تولید می‌کند که توسط دستگاه نصب شده در دسته عینک ایجاد می‌شود. سپس دستگاه نتایج را در زمان واقعی توسط یک رایانه ارائه می‌دهد.

"کانیتای برازاکا"(Canniatti Brazaca) فیزیکدان و پژوهشگر این مطالعه از موسسه شیمی "سائو کارلس"(São Carlos) گفت: غلظت متابولیت‌های مختلف در اشک منعکس کننده میزان تقارن خون است که این موضوع آنها را به یک وسیله جذاب برای نظارت غیرتهاجمی بر پارامترهای فیزیولوژیکی تبدیل می‌کند.

این دستگاه دارای چندین قابلیت است و همچنین می‌توان از آن برای تشخیص میزان ویتامین‌ها و الکل در خون استفاده کرد و یا حتی بیماری‌های دژنراتیو مزمن را نیز تشخیص داد.

البته لازم به ذکر است این دستگاه هنوز وارد بازار نشده است. "کلوِرتون پیریچ"(Cleverton Pirich) ، زیست شیمیدان "دانشگاه پارانا فدرال"(Paraná Federal University) برزیل ، به وبسایت Next Web گفت: اگرچه فواید حسگرهای زیستی بسیار زیاد هستند، اما کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود تا زمانی که آنها بتوانند واقعاً مؤثر و بدون خطر باشند و به صورت عمده تولید شوند. افزایش سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی در پروژه‌های تحقیقاتی نوآورانه در این زمینه، اصلی‌ترین راه برای تسریع در این فرآیندها خواهد بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی