ماهان شبکه ایرانیان

چند روستانشین تا پایان سال منتظر آب آشامیدنی باشند؟

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، با تاکید بر این‌که طرح ملی آب‌رسانی به تک روستاها و تکمیل مجتمع‌های آب‌رسانی اولویت‌دار روستایی در حال اجراست، گفت: پیش‌بینی می‌شود در صورت تأمین اعتبار باقی‌مانده‌ی این طرح، تا پایان سال جاری ۱۵۱۷ روستا با جمعیت ۹۲۱ هزار نفر از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند شوند.

چند روستانشین تا پایان سال منتظر آب آشامیدنی باشند؟

شاهین پاکروح در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به  طرح ملی آب‌رسانی به روستاهای کشور با عنوان طرح  آب‌رسانی به تک روستاها و تکمیل مجتمع‌های آب‌رسانی اولویت‌دار روستایی، اظهار کرد: این طرح با هدف احداث 924 مجتمع و 1000 آب‌رسانی پروژه تک روستایی در قانون بودجه سال 1393 ایجاد شد. در راستای اجرای این طرح، از سال 1393 تا پایان سال 1397 با هزینه کرد اعتباری به مبلغ 40.600 میلیارد ریال بالغ بر 9000 روستا با جمعیت تحت پوشش شش میلیون نفر، از نعمت آب شرب بهره‌مند شدند.

وی با بیان این‌که با اجرای کامل طرح مذکور جمعیتی بالغ بر 10 میلیون نفر، از نعمت آب آشامیدنی سالم و پایدار بهره‌مند خواهند شد، افزود: در سال 1398 از محل منابع اعتباری صندوق توسعه ملی، مبلغ 132 میلیون یورو برای طرح‌های آب‌رسانی روستایی و توسعه‌ی شبکه‌های آن، ابلاغ شده است و در مرحله‌ی نخست توزیع اعتبارات قانون بودجه سال 1398، اعتباری به میزان 5.37میلیون یورو با معادل ریالی 4.967 میلیارد ریال تخصیص و در پروژه‌ها هزینه شده است.

معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود در صورت تأمین اعتبار باقی‌مانده‌ی این طرح، تا پایان سال جاری 1517 روستا با جمعیت 921 هزار نفر از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند شوند.

بیش از 81 درصد از جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه‌های آبرسانی

بر اساس این گزارش، درحالی که میزان آب‌رسانی به جمعیت روستایی ایران تا قبل از سال 1392 به 900 هزار نفر می‌رسید، بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در وزارت نیرو تا پایان سال جاری 921 هزار نفر از هم‌وطنان روستایی دیگر نیز با تکمیل و بهره‌برداری از طرح‌های آب‌رسانی، از نعمت آب آشامیدنی سالم بهره‌مند خواهند شد.

مسئولان ابراز امیدواری کرده‌اند که این روند تا پایان دولت دوازدهم ادامه داشته تا تعداد 6 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت روستایی برخوردار از آب شرب سالم به حدود 10 میلیون نفر افزایش یابد و تا تابستان سال 1400 نیز جمعا 4000 روستای دیگر به جمع روستاهای برخوردار از شبکه آب شرب اضافه شود.

طبق آخرین آمار بیش از 5000 روستا با جمعیتی بالغ بر 1.1 میلیون نفر فاقد آب هستند و 6000 روستا در کشور با تانکر آب‌رسانی می‌شوند که طبق اعلام، آمار آن سال به سال در حال کاهش است.

هم‌چنین از ابتدای سال 1395، بودجه مورد نیاز آب‌رسانی به روستاها از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی آغاز شد و به روستاهایی که بالای 20 خانوار داشتند، آب‌رسانی صورت گرفت. طبق آخرین آمار بیش از 81 درصد از جمعیت روستایی ایران تحت پوشش شبکه‌های آب‌رسانی قرار دارند.

به طور کلی 5000 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی از سال 1395 به این محل اختصاص یافت و از محل این اعتبارات 1.9 خانوار جمعیت روستایی معادل 6.7 میلیون نفر در 10 هزار روستا تحت پوشش قرار گرفتند. در سال جاری 1.2 میلیون نفر جمعیت روستایی دیگر در 1950 روستا تحت پوشش قرار می‌گیرند و درصورتی که اعتبارات ادامه داشته باشد تا پایان دولت، سه میلیون نفر جمعیت روستایی دیگر تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

از سوی دیگر، شاخص بهره‌مندی آب روستایی 82 درصد است. ‌5.7 میلیون فقره انشعاب آب در حوزه روستایی وجود دارد و سالیانه 1.5 میلیارد مترمکعب برای تامین آب شرب روستاییان لازم است. برای تامین آب روستاها 85 درصد از آب زیرزمینی و 15 درصد از آب سطحی استفاده می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان