ماهان شبکه ایرانیان

وزیر نیرو خبر داد

تسویه ۱۱ هزار میلیارد تومانی بدهی وزارت نیرو/افزایش همکاری ایران با کشورهای همسایه

وزیر نیرو گفت: سال گذشته از قانون بودجه‌ای که تصویب شد، استفاده زیادی کردیم و توانستیم ۱۱ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های وزارت نیرو را با سازوکاری که در قانون بودجه در نظر گرفته شده بود، تسویه کنیم.

تسویه 11 هزار میلیارد تومانی بدهی وزارت نیرو/افزایش همکاری ایران با کشورهای همسایه

به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان امروز در حاشیه مراسم سی‌وچهارمین کنفرانس بین‌المللی برق با بیان این‌که با تسویه این بدهی‌ها توانستیم بین چهار رکن بخش خصوصی، وزارت نیرو، بانک‌ها و بانک مرکزی را ارتباط برقرار کنیم، اظهار کرد: بدین گونه که بخش خصوصی برای بیمه و مالیات، بدهکار بانک و بانک‌ها نیز با بانک مرکزی حساب و کتاب داشتند، از این طریق مبادلاتی برقرار و تبادلات مالی صورت گرفت.

به گفته وی از حدود بیش از 30 هزار میلیارد تومان بدهی وزارت نیرو، 11 هزار میلیارد تومان بدین صورت تسویه شد که این مساله فشار را از روی ما و بخش خصوصی کم کرد و موجب شد تا بخش خصوصی بتواند فعالیت‌های خود را افزایش دهد، در واقع باید گفت که وزارت نیرو بدهکار است اما بدهکار معتبری هستیم، چرا که بخش خصوصی نسبت به دریافت پول خود اطمینان دارد.

وزیر نیرو اضافه کرد: امیدواریم امسال نمایندگان در مجلس شورای اسلامی زمانی که لایحه بودجه را بررسی می‌کنند، به این موضوع نیز توجه داشته باشند، چرا که کماکان صنعت برق به عنوان یک صنعت زیرساختی نقش مهمی در توسعه کشور دارد.

اردکانیان با تاکید بر این مساله که حدود 83 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده در کشور وجود دارد، ادامه داد: این در حالی است که 40 سال پیش ظرفیت نصب شده تنها 7000 مگاوات بود و زمانی که این دولت کار خود را آغاز کرد ظرفیت نصب شده صنعت برق 69 هزار مگاوات تخمین زده می‌شد.

افزایش 25 درصدی تولید برق طی شش سال

وزیر نیرو افزود: به عبارت دیگر از سال 1357 تا 1392 به طور متوسط هر سال 1775 مگاوات نیروگاه در کشور ساخته و وارد مدار شد، اما این در حالی است که از سال 1392 به طور متوسط هر سال 2215 مگاوات نیروگاه وارد مدار شده است؛ یعنی در طول این شش سال به طور متوسط نسبت به سال‌های قبل از سال 1392، 25 درصد افزایش تولید داشته‌ایم.

اردکانیان با اشاره به برنامه‌های آینده وزارت نیرو گفت: اگر منابع اختصاص یابد تا سال 1400 دولت می‌تواند بگوید که به طور متوسط نسبت به سال‌های قبل از دولت فعلی 38 درصد در هر سال افزایش تولید صورت گرفته است که این عدد رقم بالایی است.

وی تاکید کرد: این در حالی است که اگر مصرف اصلاح نشود، این میزان رشد نیز نمی‌تواند پاسخگوی مصرف باشد، لذا با توجه به این‌که اکنون این ظرفیت را داریم که با افغانستان، آذربایجان، ترکمنستان، پاکستان، ارمنستان، ترکیه و عراق تبادل انرژی داشته باشیم، لازم است تا به موضوع مدیریت مصرف نیز توجه کنیم.

وزیر نیرو با بیان این‌که در حال حاضر در برخی کشورها در طول سال و در برخی کشورها در بخشی از سال که نیاز به برق دارند، صادرات داریم، اظهار کرد: این یک منبع درآمد است که صنعت برق را می‌تواند سرپا نگه دارد و مردم در همه ساعات شبانه‌روز از این نعمت برخوردار باشند که با توجه به این ظرفیت‌ها لزوم توجه به مدیریت مصرف را نشان می‌دهد.

16 سال است که خاموشی برنامه‌ریزی شده نداشتیم

اردکانیان ادامه داد: پدیده‌ای به عنوان بلک‌اوت به معنای فروپاشی صنعت برق و خاموشی بدون برنامه‌ریزی شده در صنعت برق وجود دارد که این اتفاق مختص کشورهای در حال توسعه نیست، چرا که چند ماه گذشته انگلستان، کانادا و حتی کشورهای همسایه ایران همچون آذربایجان و ارمنستان درگیر این مساله شدند، اما اکنون 16 سال است که فروپاشی برق نداشته‌ایم.

وی با اشاره به لایحه بودجه سال 1399 گفت: صنعت برق و صنعت آب به میزان زیادی متکی به منابع داخلی است که برای بخش برق 23 هزار میلیارد تومان و برای بخش آب 6000 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و این در حالی است که قانون بودجه علاوه بر مسائل مالی راهکارهای قانونی را ارائه می‌دهد که به واسطه آن می‌توانیم اقدامات زیادی را انجام دهیم.

وزیر نیرو افزود: امسال همچون سال گذشته تبصره‌ای مبنی بر این‌که از وزارت نیرو خواسته شده که کنتورهای هوشمند را به ویژه برای پرمصرف‌ها به میزان بیش‌تری تدارک ببیند و در اختیار آنها قرار دهد که این مساله می‌تواند کمک زیادی به ارزیابی‌های وزارت نیرو از میزان مصرف مشترکان کند.

وی تصریح کرد: از این حیث لایحه بودجه 1399 با قانون بودجه سال 1398 تفاوت معناداری ندارد و امیدواری ما این است که آنچه از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شود، بیشتر در سازوکار قانونی به ما کمک دهد.

اردکانیان درباره وضعیت قیمت تعرفه آب و برق اظهار کرد: تاکنون چیزی که دولت تصویب کرده این است که در سال 1396 به ما ابلاغ کردند که برای سال‌های آتی بیش از هفت درصد مجاز به افزایش قیمت آب و برق برای کسانی که الگوی مصرف را رعایت می‌کنند، نیستیم.

وزیر نیرو درباره آخرین وضعیت صادرات برق به عراق گفت: قراردادهایی که با دولت عراق داریم، مانند همیشه قرارداد سالانه است چرا که بودجه آن‌ها نیز به صورت سالانه بسته می‌شوند، اما ما یک سند همکاری سه ساله را برای کمک به صنعت برق عراق در ابعاد مختلف تدوین کردیم که به موضوع صادرات نیز اشاره شده است.

صادرات برق عراق تمدید می‌شود

وی ادامه داد: صادرات برق به عراق تمدید خواهد شد ضمن این‌که طبق برنامه پیش‌بینی شده سیستم برق ایران و عراق سنکرون شده و صنعت برق این دو کشور با یکدیگر در ارتباط است.

اردکانیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره سی‌وچهارمین کنفرانس برق گفت: یکی از اصلی‌ترین چالش‌های صنعت برق توجه به مدیریت مصرف است، چرا که بیش از 95 درصد از نیازهای تکنولوژی و فناورانه صنعت برق داخل کشور تولید می‌شود و تنها در زمینه‌ی مدیریت مصرف نیازمند انجام کارهایی هستیم.

وزیر نیرو ادامه داد: با توجه به این‌که یارانه سنگینی در حوزه برق پرداخت می‌شود و فاصله چشم‌گیری بین قیمت تمام شده و قیمت تدریجی وجود دارد، این یارانه به کشور به طور غیرمستقیم فشار وارد می‌کند و هزینه‌های سنگینی را به وزارت نیرو و بخش خصوصی که 65 درصد انرژی را تولید می‌کند، متحمل می‌شود، لذا ما باید در درجه اول قیمت تمام شده را کاهش دهیم و فاصله بین قیمت تمام شده و تکلیفی را کم کنیم که برای این کار نیز باید در ابتدا برای مردم مشخص کنیم که این یارانه در کجا و چگونه تقسیم می‌شود و تنها از این طریق می‌توانیم در برنامه چند ساله اطمینان پیدا کنیم که به مرور به سمت اصلاح قیمت پیش‌ برویم.

رضا اردکانیان با بیان این که در شرایطی که نه چندان ثبات در بازار برخی از کشورها وجود ندارد، موفق شدیم برنامه سه ساله‌ای را با همکاری عراق طراحی کنیم گفت: قرار شده بازسازی این صنعت هرچه زودتر آغاز شود که این مسئله در برنامه قرار  دارد که در نوامبر 2019 توانستیم برق دو کشور را سنکرون کنیم که این مسئله طبق برنامه ادامه دارد.

همچنین وزیر نیرو در مراسم سی‌و چهارمین کنفرانس بین‌المللی برق با اشاره به تدوین برنامه‌های مشترک همکاری صنعت ایران با کشورهای همسایه، گفت: بازارهای کار و فعالیت در منطقه برای توانایی‌های متنوع و متعدد خانواده بزرگ صنعت برق به ویژه در بخش خصوصی رو به فراهم شدن است.

وی با بیان این‌که خوشبختانه در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی در مسیری هستیم که بازارهای کار و فعالیت در منطقه و کشورهای همسایه برای توانایی‌های متنوع و متعدد خانواده بزرگ صنعت برق به ویژه در بخش خصوصی رو به فراهم شدن است، ادامه داد: در مدت زمان فعالیت وزارت نیروی دولت دوازدهم موفق شده‌ایم برنامه‌ای سه ساله را با همکاران صنعت برق عراق طراحی و به تایید برسانیم تا بازسازی صنعت برق این کشور هر چه سریعتر آغاز شود؛ بر اساس همین برنامه نیز ابتدای نوامبر 2019 شاهد سنکرون‌سازی سیستم برق دو کشور بوده‌ایم.
وزیر نیرو با اشاره به تدوین برنامه‌های همکاری با کشورهای افغانستان، ارمنستان و آذربایجان، گفت: در سطح منطقه با استفاده از ظرفیت‌های موجود و ارتقای کیفیت کار در داخل کشور در حال پیشرفت هستیم.

اردکانیان افزود: وزارت نیروی دولت دوازدهم در حوزه برنامه‌های مدیریت مصرف توانسته است پس از سالیان متمادی رشد پنج درصدی میانگین اوج بار را در سال 97 به حدود سه درصد و در تابستان امسال نیز رشد اوج بار را به حدود یک درصد نسبت به سال گذشته برسانیم.

وی تاکید کرد: دست‌یابی به این موفقیت حاکی از آن است که توانایی تثبیت و حفظ این دستاورد را دارا هستیم. موفقیتی که موجب صرفه‌جویی پنج هزار میلیارد تومانی برای احداث نیروگاه‎‌های تولید برق شده است.

وزیر نیرو به مسئله پایداری شبکه برق کشورمان اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه طی چند سال اخیر در برخی از کشورهای منطقه شاهد خاموشی‌های برنامه‌ریزی نشده گسترده و یا فروپاشی شبکه بوده‌ایم، ولی امسال موفق شده‌ایم شانزدهمین سال متوالی بدون خاموشی گسترده را در کشور پشت سر بگذاریم.

اردکانیان افزود: با همکاری 2000 سازنده و پیمانکار داخلی به همراه 150 هزار نیروی شاغل مستقیم در بخش خصوصی، توانسته‌ایم بیش از 95 درصد نیازهای صنعت برق را در داخل کشور تهیه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه صنعت برق ایران رو به توسعه است، گفت: با استفاده از ارتباطی که با تمامی همسایگان دارای مرزی زمینی به منظور تبادل انرژی برقرار شده است تلاش خواهیم کرد با مشارکت در توسعه و عمران منطقه نه تنها بازار مطمئنی را برای ظرفیت‌های داخلی فراهم کنیم بلکه درصددیم با توسعه این مناطق سهم خود را در ارتقای آرامش و امنیت کشورهای همسایه ایفا کنیم.
وزیر نیرو با اشاره آغاز پویش #هر هفته_الف_ب_ایران از نیمه دوم سال 98 در کشور، گفت: بر اساس این پویش مقرر شده است در 6 ماهه پایانی امسال 227 پروژه بزرگ صنعت آب و برق با اعتباری بالغ بر 33 هزار میلیارد تومان افتتاح و عملیات اجرایی 46 هزار میلیارد پروژه وزارت نیرو آغاز شود.
اردکانیان با تاکید بر اینکه تاکنون چهار هزار و 500 میلیارد تومان از پروژه‌های یاد شده به بهره‌برداری رسیده است، گفت: سه‌شنبه این هفته نیز قطار این پویش با توقف در ایستگاه استان کرمانشاه موجب افتتاح یک هزار و 360 میلیارد تومان پروژه صنعت آب و برق در این منطقه خواهد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان