ماهان شبکه ایرانیان

دبیر کمیته ملی حافظه جهانی یونسکو در ایران:

ادبیات و فرهنگ ایران پیش از اسلام، توسط اعراب تحریف شده است

ایسنا/آذربایجان شرقی دبیر کمیته ملی حافظه جهانی یونسکو در ایران گفت: ادبیات و فرهنگ ایران پیش از اسلام توسط اعراب تحریف شده است.

ادبیات و فرهنگ ایران پیش از اسلام، توسط اعراب تحریف شده است

فرهاد نظری با تاکید بر این‌که تحریف باعث شده است تا از فرهنگ و ادبیات پیش از اسلام اطلاعات کافی نداشته باشیم، گفت: حاکمان عرب در دوران گذشته، تمامی معارف و میراث فکری ما را به روایت عربی درآورده‌اند می‌توان گفت که در کتاب ”تاج جاهز" که مربوط به داستان‌های انوشیروان است، اعمال و اقدامات او را به معاویه نسبت داده‌اند و یا حتی در کتاب سیاست‌نامه خواجه نظام الملک طوسی نیز در بخش‌هایی که از عدل سخن می‌گوید پس از اشاره به اقدامات بهرام گور، یک مثال عربی از حاکمان عربی نیز گنجانده شده است.     

وی افزود: نسخه سیرالملوک متعلق به مجموعه حاج محمد نخجوانی همانند وقف‌نامه ربع رشیدی و هزاران نسخه‌ی دیگری که به فرهنگ تبریز ربط دارد، حافظه ما ایرانیان را شکل داده و حامل بخشی از میراث فکری ما ایرانیان است اما اگر از این میراث حفاظت و صیانت نکنیم باعث پاک شدن حافظه ما شده و جامعه دچار بحران هویت و سایر بیماری‌های اجتماعی می‌شود.  

وی اظهار کرد: می‌توان گفت که کتاب سیاست‌نامه حامل اندرزنامه نویسی پیش از اسلام بوده که در آن دوران بسیار رایج بوده است که پس از آمدن اعراب به ایران و به وجود آمدن سلسله‌های عربی، این کتب نیز به عربی ترجمه شده است.    

به گزارش ایسنا، نظری یادآور شد: این تحریف باعث شده است تا حافظه ما دچار فراموشی شود و هر جامعه و ملتی که حافظه خود را حفظ نکند، دیگران برایش حافظه می‌نویسند.   

وی ادامه داد: سهم گذشته و میراث مستند ما در ساختن امروز و آینده بسیار مهم است زیرا که می‌توان با میراث مستند بدون واسطه به گفت‌وگو پرداخت. 

وی با اشاره به قدرت فرهنگ ایرانی در زمان‌های گذشته، گفت: سالیان گذشته، نیروی فرهنگ در ایران تعیین کننده مسیر و جهت آینده بود که می‌توان ماجرای فرهنگ ایران را در لابلای خطوط و داستان‌های کتاب ”هزار و شب” که توسط یک شخص اهل تبریز به فارسی ترجمه شده است و اکنون نسخه ارزشمند و نفیسی از آن در کاخ گلستان نگه‌داری می‌شود را یافت.  

دبیر کمیته ملی حافظه جهانی یونسکو در ایران در خصوص کمیته ملی حافظه جهانی، اظهار کرد: سازمان یونسکو در راستای حفظ میراث فکری و فرهنگی بشر یک برنامه‌ای را تحت عنوان حافظه جهانی را پایه گذاری کرده است که در هر کشوری یک کمیته ملی حافظه جهانی  اهداف حافظه جهانی را دنبال می‌کند، شناسایی، ثبت حفاظت معرفی، نگهداری و حفظ میراث مستند و دیداری و شنیداری از اهداف ان است.

وی ادامه داد: بیش از 60 اثر در سطح ملی و پنج اثر دیگر نیز در سطح منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه به ثبت رسیده است؛ هم‌چنین 10 اثر مانند وقف‌نامه ربع رشیدی نیز به ثبت جهانی رسیده است.   

  

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان