ماهان شبکه ایرانیان

موسوی: سفر روحانی به ژاپن در حال نهایی شدن است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس،«سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران به آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت و به پرسش‌های آنها پاسخ داد.

وی در ابتدای این نشست درگذشت «زهرا عبدالمحمدی»  را به خانواده و همکاران تسلیت گفت.

موسوی با اشاره به 27 آذر که روز جهان عاری از خشونت نام گرفته، عنوان کرد: امیدواریم همانطور که ایران دنبال جهان عاری از خشونت است دیگران نیز این‌گونه باشند.

وی به مرور تحولات دیپلماتیک پرداخت و افزود: لاریجانی به آنتالیا رفت و این سفر دستاوردهای خوبی داشت. ظریف نیز به ترکیه و قطر سفر کرد.

موسوی همچنین خاطرنشان کرد: عراقچی سفر زنجیره‌ای به چین، ژاپن، کویت و اتریش داشت. سفر روحانی به ژاپن در حال برنامه‌ریزی است و وزیر خارجه هند نیز هفته آینده برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی به تهران می‌آید.

وی درباره برخی شایعات درباره سانچی گفت: کشتیرانی در این زمینه پاسخ داد و این شایعات را رد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر روحانی به ژاپن گفت: ایران و ژاپن دو کشور دوست دیرینه هستند. سفر «آبه شینزو» به تهران انجام شد و طبیعی بود سفر روحانی به ژاپن صورت بگیرد و این سفر در حال نهایی شدن است؛ اگر سفر نهایی شود دوستان در ریاست جمهوری اعلام می‌کنند.

وی درباره ادعا در خصوص جزایر سه گانه گفت: دنیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌دانند این جزایر ایرانی است. موضوعی نیست که آن را وارد موضوع مذاکرات کنیم و موضوع مسلمی است.

موسوی گفت در دوره کنونی مجلس تحرکات دیپلماتیک در جریان بود و از اقدامات مجلس در این دوره و ادوار گذشته که در راستای دیپلماسی پارلمانی گام برداشتند قدردانی می‌کنیم و امیدواریم مجلس آینده نیز در این زمینه اقدام کند.

وی درباره گفتگو با عربستان سعودی گفت که غیر از بحث حج گفتگویی با این کشور در جریان نیست.

موسوی درباره سفر روحانی به ژاپن گفت که ما روابط خود را با کشورهای ثالث گره نمی‌زنیم و امیدواریم کشورهای طرف مقابل ما روابطشان را با دیگران گره نزنند.

وی درباره گام بعدی کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: امیدواریم در مهلت باقیمانده اروپایی‌ها به طور جدی به تعهداتشان عمل کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره عملیاتی شدن کانال مالی سوئیس افزود: با کشورهای مختلف مکانیسم‌های دوجانبه را طراحی کردیم و این در همان راستاست. می‌تواند شامل همه کالاها و خدمات مورد نیاز دو کشور باشد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره اینکه بحث تبادل زندانی با دیگر کشورها گفت: حدود سه هزار نفر از اتباع ایرانی در زندان‌های خارج از کشور هستند و تقریبا به همین میزان زندانیان خارجی در ایران در زندان هستند و تبادلاتی نیز در این زمینه انجام شده است، ولی در بحث گروگان‌ها گفتیم که آماده مبادله هستیم و همانطور که ظریف گفت توپ در زمین آنهاست و اگر آماده باشند و سوئیس هم دوباره قدم پا پیش بگذارد آماده تبادل هستیم.

موسوی در پاسخ به سوالی تامین اعتبار برای اجرای پروژه‌ها در کشور توسط روسیه را تایید کرد.

این دیپلمات ارشد ایرانی درباره تحولات کنونی در عراق خاطرنشان کرد: امیدواریم با تحولات اداری و تمهیدات مسئولان عراقی، مراجع و گروه‌های سیاسی، ثبات و آرامش به کشور دوست و همسایه برگردد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی عنوان کرد: ما پیوستن به کنوانسیون‌هایی که FATF ملزم کرده را به نفع می‌دانیم و نه ضرر. امیدوارم مصلحت کشور را دوستان در مجمع تشخیص و بقیه ارگانها تشخیص دهند و مواردی که گفته می‌شود به نفع کشور است. کشورهای دوست ما اعلام می‌کنند اگر این اتفاق نیفتد نمی‌توانند با بانکهای ایران کار کنند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره تحریم هواپیمایی ماهان توسط ایتالیا گفت: انتظار داریم کشورهای دوست تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا را نپذیرند و در این تصمیمشان تجدیدنظر کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره توافقنامه جامع بین ایران و افغانستان گفت: افغانستان درگیر انتخابات بود و امیدوارم در آینده نزدیک شاهد امضای این توافقنامه باشیم.

وی در پاسخ به سوالی گفت که نظر کارشناسی ما پیوستن به این کنوانسیون‌ها در بحث FATF هستیم. خیلی نگرانی نداریم که با پیوستن به این کنوانسیونهای فراگیر اتفاق بدی بیفتد. عدم پیوستن ما مانعی بر سر راه مراودات بانکی و مالی ماست.

 عباس موسوی گفت: آمریکا با اینکه اعلام می‌کند دارو و غذا جزو تحریم نیست ولی جلوی ورود آن را می‌گیرد.

وی درباره شیخ زکزاکی گفت، وزارت خارجه شرح وظایفی دارد حمایت از همه مسلمانان در جهان جزو وظایف ماست. همه نهادهایی که دغدغه داشتند نگرانی خود را به وزارت خارجه منتقل کردند و ملاقات‌ها و مذاکراتی توسط دستگاه دیپلماسی انجام شده است و همواره اعلام آمادگی کرده‌ایم. همه کار دست ما و دوستان ما نیست ولی تلاش‌هایمان را ادامه می‌دهیم و متوقف نکردیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار درباره اظهارات منوشین وزیر خزانه‌داری آمریکا که گفته هر وقت ایران شروط 12 گانه را انجام دهد به تحریم‌ها پایان می‌دهیم، گفت: تحریم خود جنگ و حتی بدتر از جنگ است. بعد از خروج از برجام شروطی را مطرح کردند و هر بار تعداد شروط تغییر کرد و ما یک سردرگمی و بلاتکلیفی در سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران می‌بینیم و خودشان انسجام ندارند که تکلیفشان چیست. این حرفها بیهوده و تکراری است.

موسوی در پاسخ به بخش دیگر سوالی درباره تهدید به تحریم خریداران آب سنگین ایران توسط آمریکا بیان کرد: به کشورهای عضو برجام به ویژه کشورهایی که تعهداتی داشتند اقلامی را از ما بخرند توصیه می‌کنیم و خودشان هم اذعان دارند تحریم آمریکا باعث این مشکلات است و آنها به این تحریم‌ها رسمیت نخواهند داد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی گفت: روابط ما با کشور دوست و همسایه عراق خوب است و تماس‌ها برقرار است. اگرچه از حادثه پیش آمده برای سرکنسولگری در نجف دلخور هستیم ولی تماس‌ها بین دو کشور در جریان است و ظریف هم در حاشیه نشست دوحه با مشاور امنیت ملی عراق دیدار کرد. چشم‌انداز خوبی برای گسترش روابط با عراق می‌بینیم.

سخنگوی وزارت خارجه هرگونه دخالت خارجی در امور داخلی عراق را رد کرد و خطاب به آمریکایی‌ها گفت خود عراقی‌ها قادر به حل مشکلاتشان هستند و آمریکایی‌ها بهتر است خود را کنار بکشند و مردم عراق را راحت بگذارند.

وی همچنین گفت «کاظم جلالی»، سفیر جدید ایران در روسیه به زودی عازم محل ماموریت می‌شود. روابط ما با روسیه روز به روز گسترش می‌یابد و اراده سیاسی رهبران دو کشور بر توسعه روابط است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی