باشگاه خبرنگاران جوان: امروزه ترشی جزء جدانشدنی یک ماده خوراکی پر طرفدار از سر سفره ایرانی جماعت است و در تمام دنیا طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است اما از آنجایی که زمستان فصل ترشی انداختن است بسیاری از زنان خانه دار از همین الان به فکر خرید تجهیزات و سبزیجات ترشی برای درست کردن، نگهداشتن آن در طول سال و ثابت کردن کدبانویی خود به اعضای خانواده و دیگران هستند و به مضرات آن فکر نمی کنند و عده ای دیگر مخصوصا قدیمی تر ها به اشتباه عقیده دارند که ترشی یک عامل موثر در چربی سوزی است و باعث بقای طول عمر انسان ها می شود اما شاید شنیده باشید که قدیمی ها می گفتند: « ترشی نخوری یک چیزی میشی» بله این حرف قدیمی ها بی حکمت نبوده و کاملا اثبات شده چرا که ترشی باعث کندی حافظه و سرد شدن مغز می شود.
حرف اول در ترشی را چه چیزی می زند؟
سرکه یک ماده خوراکی ترش مزه و وجه مشترک تمام ترشی ها به علت جلوگیری از فساد خوراکی هاست اما باید بدانید که سرکه با کارایی زیاد خود هم باعث وجود باکتری های مضر درون دستگاه گوارش می شود و هم باعث از بین بردن کیسه صفرا و کمک به سم زدایی کبد خواهد شد. هر چند بهتر است بدانید که مصرف سرکه به آرامی قند خون را در افراد دیابتی و غیر دیابتی بالا می برد و طبق تحقیقات علمی، استفاده 20 میلی لیتر سرکه به تنهایی یا همراه ترشی و سالاد باعث کاهش اندکس گلیسمی می شود.
مصرف زیاد ترشی منجر به بروز چه بیماری هایی می شود؟
بیماری های لاعلاجی مانند ضعف اعصاب، دیابت، چاقی، ام اس، پارکینسون، رعشه، لقوه، دمانس( زوال عقل) و صرع از خوردن زیاد ترشیجات حاصل می شود و ترشی سرکه باعث نابود کردن حنجره و خلط پشت حلق می شود و حتما شما را به دام بدترین بیماری ها می اندازد. البته این را هم به یاد داشته باشید که هر وقت بعد از خوردن ترشی کسل و بی حال شدید اصلا نگران نباشید چرا که هر ترشی با هر طعمی قدرت و توان شما را به نحو غیر قابل باوری کاهش می دهد و نمی توانید راجع به هر موضوعی به حل مسئله بپردازید حتی جالب تر اینکه ترشی باعث تشدید بیماری آرتروز در افراد بزرگسال و میانسال می شود و همچنین از عوارض منفی مصرف ترشی می توان به قاعدگی های نامنظم و دردناک خانم ها و پایین آمدن باروری مردان اشاره کرد.
نابودی دستگاه گوارش با مصرف ترشی
به عقیده بسیار از پزشکان مصرف بی رویه ترشی شانس ابتلا به سرطان معده، زخم معده، اثنی عشر و سرطان مری را بالا می برد. طبق تحقیقات علمی انجام شده خوردن زیاد ترشی باعث کاهش سیستم ایمنی دستگاه گوارش در بدن افراد می شود و پزشکان بلافاصله بعد از دیدن حال بد بیمار با تجویز دارو و روش های درمانی گوناگون طی مدت زمان طولانی به بهبود آنان برای کاهش درد و رنج می پردازند.
بلای جبران ناپذیر ترشی بر سر زانوهایتان
بسیاری از متخصصان آسیب شناسی بر این امر باور اعتقاد دارند که مصرف زیاد ترشی ها افراد را زودتر به درد و آرتروز زانو، بیماری روماتیسمی مانند لوپوس، آرترید روماتوئید، دیسک کمری، دیسک آرنج و زانو مبتلا می کند.
کندی حافظه با مصرف ترشی
در کشور ایران یکی از مهم ترین عوامل حواس پرتی، کندی حافظه و آلزایمر با مصرف بیش از حد ترشیجات حاصل می شود چرا که انواع ترشی ها با عوامل خطرساز خود منجر به سردی مغز می شوند. توصیه ما به دانش آموزان و دانش جویان این است که به هیچ وجه شب قبل از امتحان ترشی مصرف نکنند چرا که سردرد و کندی ذهن در جلسه امتحان را برای آنان به ارمغان می آورد حتی به علت اسیدی بودن ترشی احتمال بروز عفونت و قارچ در خانم های ترشی خور وجود دارد پس بهتر است برای جلوگیری از کوچک شدن، سردی مغز و افسردگی خود دور مصرف ترشیجات یک خط قرمز بکشید.
ترشی چه بلایی بر سر دندان های شما می آورد؟
بسیاری از افراد به شدت به زیبایی خود اهمیت داده و برای هر عمل زیبایی نزد پزشک متخصص مراجعه می کنند. حتی به قدری زیبایی دندان ها برایشان حائز اهمیت است که می توان گفت هر نوع جراحی دندانی مانند ایمپلنت، کامپوزیت و ... را انجام می دهند تا بیشتر به چشم بیایند و قدیمی تر ها هم به جوانان پیشنهاد می کنند تا دهان خود را با سرکه حداقل هفته ای یک بار برای سفید تر شدن دندان ها و جلوگیری از خرابی بشویند. اما باید بدانید که مصرف ترشی باعث خرابی، زردی و خوره دندان هایتان می شود حتی گاهی اوقات درد را هم به دنبال دارد.
ضعیف شدن کبد با مصرف ترشی
از آنجایی که مصرف ترشی سیستم ایمنی بدن شما را پایین می آورد اما به هر حال بهتر است بدانید که خوردن ترشی همراه با ماست و ماهی باعث ضعیف شدن و چرب شدن کبد شما می شود و با تغییر رنگ دانه یا ملانین پوست شما را به بیماری های پیسی و برص مبتلا می کند اسیدلاکتیک موجود در ماست به همراه اسید استیک موجود در ترشی برای کسانی که ریفلاکس معده یا معده حساسی دارند می تواند عواقب جبران ناپذیری مانند آزار و اذیت معده داشته باشد.
تخریب جبران ناپذیر ترشی بر سر استخوان ها
با مصرف بیش از حد سیر ترشی های چند ساله سم نیترات را وارد بدن خود کرده و کلسیم بدنتان را پایین آورده تا دچار پوکی استخوان شدید و درد بین بافت ها و مفاصل استخوانی شوید. خلاصه با مصرف ترشی می توانید به استقبال هزاران ضرر و بیماری های دیگر بروید.
افزایش وزن با مصرف ترشی
بسیاری از افراد به هیچ وجه مضرات ترشی و آسیب های جبران ناپذیر آن به معده را باور نکرده و فکر می کنند سیر ترشی ها فواید بسیار زیادی برای بدن دارند اما جالب است که بدانید حتی مصرف سیر خام هم برای بانوان باردار مضرات زیادی دارد و ممکن است با عوارضی مانند حالت تهوع، استفراغ، بوی بد بدن و اسهال همراه شود همچنین با مصرف زیاد ترشی اشتهای افراد باز شده و منجر به چاقی آنان می شود.
ترشی مانده عامل موثری در جهت افزایش باکتری ها
از آنجایی که بسیاری از افراد به مصرف ترشی علاقه زیادی دارند و برای تهیه آن یا خودشان زحمت درست کردنش را می کشند یا آن را از بیرون خریداری می کنند و در صورت نبود آن در سفره به سرعت عصبانی می شوند باید بدانند که برای خرید ترشی به هیچ وجه به هر مغازه ای اعتماد نکنند چرا که بعضی از صاحبان مغازه با باز گذاشتن در ظرف های حاوی ترشی نقش موثری در نفوذ باکتری ها به بدن انسان و پرورش قارچ ها دارند و اگر ترشی مانده و کهنه باشد باعث می شود تا افراد زودتر در معرض ابتلا به بیماری های گوناگون قرار بگیرند پس بهتر است از ترشی مانده پرهیز کنید.
ترشی های کم ضرر کدام اند؟
طبق نظریه محققان طب سنتی کم ضرر ترین موادغذایی ترش برای مصرف مردم آب نارنج و سرکه محلی انگور است و استفاده آبلیمو، آبغوره و گوجه فرنگی جهت طعم دادن ترشی های خانگی کاملا مضر است و بهترین کار برای کاهش ضرر ترشی ها استفاده از کمی نمک، سیاه دانه، زیره، آویشن، گل محمدی، گلپر، فلفل سیاه، زنجبیل، دارچین و زنیان است.
مناسب ترین فصل برای مصرف ترشیجات
از نظر موقعیت زمانی بهترین گزینه برای مصرف ترشی فصل زمستان و ماه اول بهار است. به عقیده متخصصان طب سنتی از خوردن ترشی در فصل تابستان به علت غلبه سردی مغز باید به شدت پرهیز کرد.
چه زمانی نباید ترشی خورد؟
باید از مصرف ترشیجات به علت کاهش کلسیم در بدن، افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان، ضعف اعصاب، سکسکه های مغزی و قلبی در هنگام شب پرهیز کرد.
ترشی هایی که نباید با بعضی غذاها مصرف شوند
ترشی بادنجان را نباید هرگز با غذاهای دیر هضمی مانند کباب، جگر سیاه، ماهی، تخم مرغ و نیمرو به هیچ وجه نباید خورده شود. حتما به یاد داشته باشید که از خوردن هر نوع ترشی به جز رب نارنج یا آب نارنج به علت ضعف کبد و سوء مزاج کبدی در کنار ماهی باید پرهیز شود.
بهترین مواد جایگزینی به جای ترشیجات کدام است؟
بعضی افراد هنگام تهیه ترشی به هیچ وجه اصول بهداشتی را رعایت نکرده و از انواع مواد خوراکی فاسد در درست کردن ترشی استفاده می کنند اما باید بدانید که خوردن سیزیجات و میوه جات خام مانند کلم بروکلی، کاهو، خیار، گوجه، زیتون، پرتقال، سیب و ... نسبت به ترشیجات ارجحیت بیشتری خواهند داشت.