ماهان شبکه ایرانیان

احتمال تعلیق یا رد لوایح FATF در جلسه امروز مجمع/رضایی: فشار‌ها برای تصویب FATF مشکوک است

خبرگزاری فارس:حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بررسی لوایح مرتبط با FATF در جلسه امروز (چهارشنبه) مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: موافقان و مخالفان هر کدام استدلال‌های خودشان را دارند، امّا استدلال مخالفان نتوانسته اعضای مجمع را قانع کند.

وی تصریح کرد: باعث شگفتی است که موافقان پیوستن به FATF در حالی که هیچ مزایا و دستاوردی برای آن تصویر نمی‌کنند، اصرار بر تصویب لوایح مرتبط با FATF دارند.

مظفر، تجربه برجام را یادآورد شد و گفت: ما در برجام تمام تعهدات خود را عملی کردیم، ولی نه آمریکا و نه اروپایی‌ها به هیچ‌کدام از تعهدات خود عمل نکردند و برجام هیچ دستاوردی برای ما به ارمغان نیاورده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نباید ساده‌اندیشی و خوش‌باوری گذشته را ادامه بدهیم، اظهار داشت: به‌همین خاطر مجمع تشخیص مصلحت نظام با دقت، لوایح مرتبط با FATF را بررسی کرد و تصمیم‌گیری درباره آن طول کشید.

مظفر به نامه‌های رئیس‌جمهور، معاون اوّل رئیس‌جمهور، وزرا و برخی نمایندگان مجلس به مقام معظّم رهبری برای پیوستن به FATF اشاره کرد و گفت: رهبر معظّم انقلاب همه این نامه‌ها را به مجمع ارجاع دادند و تاکید کردند که با دقّت تمام بررسی شود.

وی با بیان اینکه کارشناسان به‌طور مفصل درباره پیوستن به FATF بحث کرده‌اند، تصریح کرد: علی‌رغم همه این بحث‌ها، هنوز نتوانسته‌اند یک دستاورد مثبت را برای پیوستن به FATF تعریف کنند.

مظفر گفت: نهایت استدلال موافقان پیوستن به FATF این است که «احتمال می‌دهند» اگر نپیوندیم ممکن است وضع ما بدتر بشود. از این طرف هم استدلال می‌شود که اینطور نیست و اگر به FATF نپیوندیم مشکل خاصی پیش نمی‌آید.

وی ادامه داد: مخالفان پیوستن به FATF می‌گویند همچنان که در لیست خاکستری بوده‌ایم هستیم، ولی اگر به آن بپیوندیم، اقدام به خودتحریمی کرده‌ایم و روزنه‌های دور زدن تحریم را هم می‌بندیم و وضع کشور بهم می‌ریزد.

مظفر با بیان اینکه مخالفان نمی‌گویند می‌خواهیم برای کشور مشکل ایجاد کنیم، تصریح کرد: آن‌ها می‌گویند اتفاقاً اگر به FATF بپیوندیم برای کشور مشکل ایجاد می‌شود و مصالح ملّی ایجاب می‌کند که به FATF نپیوندیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کنم در جلسه امروز مجمع، چالش سختی درباره پیوستن به FATF شکل گیرد، اظهار داشت: پالرمو قبلاً مورد بررسی قرار گرفت و رای نیاورد. CFT هم به‌طور غیر رسمی رای نیاورده است.

مظفر ادامه داد: به نظر می‌رسد ممکن است در جلسه امروز مجمع، پیوستن به FATF تعلیق شود یا پیوستن به آن، مشروط شود به شرط‌هایی از جمله رفع تحریم‌ها، که اگر عملی بشود و تحریم‌ها رفع شود ممکن است به FATF بپیوندیم.

وی تصریح کرد: این امکان هم وجود دارد که لوایح مرتبط با FATF اصلاً رای هم نیاورد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در حال حاضر، تعداد مخالفان پیوستن به FATF در مجمع تشخیص بیشتر است، خاطرنشان کرد: قبلاً شاید تعداد موافقان بیشتر بود، ولی گستاخی اروپایی‌ها و اینکه تحریم‌ها هر روز بیشتر می‌شود، باعث شده تا برخی موافقان هم از رای خود برگردند.

محسن رضایی: فشار‌ها برای تصویب FATF مشکوک است/ برجام در باتلاق قرار دارد

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «برجام» به دلیل برخی خوش بینی‌ها در باتلاق قرار گرفته است و راه پس و پیش ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز (چهارشنبه) در آیین افتتاحیه دستاورد‌های علمی-پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص ضمن تبریک روز میلاد پرچمدار کربلا و گفتمان عاشورا حضرت زینب (س)، گفت: امیدوارم انقلاب، به همه اهداف خود برسد.

وی تاکید کرد: در دنیای امروز هرچه انسان جلوتر می‌رود، بر پیچیدگی امور زندگی‌اش و عدم قطعیت‌های امور، افزوده می‌شود؛ بنابراین انسان امروز بیش از دیروز به فکر و اندیشه نیاز دارد. عصری که ما در آن قرار داریم با شتاب بیشتری تعاملات جهانی را به هم ارتباط داده است و در فضای مجازی مسئله‌ای در آن سر دنیا توئیت می‌شود و در آن سوی دیگر دنیا مطرح می‌شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امروز وقتی می‌خواهیم مسئله‌ای را که تابع متفاوتی دارد بررسی کنیم نیاز به تحقیقات گسترده داریم تا پاسخ مناسبی برای آن پیدا کنیم.

رضایی با بیان اینکه انقلاب اسلامی یکی از کانون‌های مهم در منطقه است، اظهار داشت: در اطراف ما و از هر چهار طرف روی ایران اثر وجود دارد. ایران در کانون پرحادثه‌ترین و پر رویدادترین نقطه سیاسی به عنوان کانون قرار دارد.

وی افزود: در برجام که کار ملی روی آن صورت گرفت، از حمایت‌های قاطع رهبر انقلاب تا انتقاد منتقدین دلسوز، کار‌های مهمی پیرامون آن انجام شد، اما به دلیل برخی خوش بینی‌ها می‌بینیم کاری به این بزرگی و گستردگی در باتلاق قرار گرفته و راه پس و پیش ندارد؛ ما نمی‌توانیم با اقدامات شتابزده به نتیجه برسیم.

به دنبال جوانگرایی در مجمع تشخیص هستیم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با بیان اینکه مجمع تشخیص مصلحت در دور جدید با تاکیدات رهبر انقلاب به این نتیجه رسیده است که پژوهش‌های خود را عمق بدهد، افزود: به دنبال جوان‌گرایی در مجمع هستیم، پژوهشگران مبتکر و جوانی در سراسر کشور وجود دارد.

رضایی تاکید کرد: امروز پژوهشکده تحقیقات راهبردی می‌خواهد کانون پژوهش‌های راهبردی را برای دستیابی به سیاست‌های موثر به وجود آورد.

وی با بیان اینکه رونمایی از این نمایشگاه به منزله فراخوان برای جوانان است، گفت: کاری که ما بابد در مجمع انجام دهیم، پژوهش‌هایی در شان حکمرانی و حل مهمترین مسائل کشور و سطح منافع ملی است که لازمه آن همکاری همه دستگاه‌های کشور با مجمع است.

مجمع تشخیص رقیب دولت نیست

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مجمع رقیب هیچ دستگاه و تکرار هیچ نهادی در کشور نیست، تصریح کرد: مجمع نه تکرار مجلس شورای اسلامی، نه تکرار شورای نگهبان و نه رقیب دولت است، بلکه جایگاه خود را دارد که به عنوان نهاد مکمل در قانون اساسی طراحی شده است به همین جهت ما انتظار همکاری داریم.

رضایی افزود: اینکه عده‌ای بخواهند FATF را سیاسی کنند و ما را در فشار بگذارند، مشکوک است. موافقین و مخالفین این دو کنواسیون در مجمع در حال بحث هستند. البته باید این پرسش طرح شود که چرا مجمع FATF به پیوستن ایران فشار وارد می‌کند؟ چرا در بررسی‌های یک نهاد حکومتی دخالت می‌کنید و می‌گویید باید سرعت ببخشد؟ به شما چه ارتباطی دارد؟

وی با تاکید بر اینکه نظارت بر سیاست‌های کلی نظام توسط رهبر انقلاب به مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض شده است، تاکید کرد: از این رو سوال افرادی از نهاد‌های مختلف در قبال دلایل نظارت مجمع، صحیح نیست.

رضایی با بیان اینکه همه باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات جلو رود، افزود: هفته‌ای دو جلسه برای بررسی FATF اختصاص دارد و ما وقت تلف نمی‌کنیم. تمام کارشناسان بحث کردند و میزگرد‌هایی در همین پژوهشکده برگزار شد و موافقین و مخالفین صحبت کردند به همین جهت در مورد این موضوع زوایای زیادی وجود دارد که مصلحت نمی‌بینیم به آن وارد شویم.

وی گفت: خیلی‌ها مجمع را به عنوان مرجع حل اختلاف می‌بینند در صورتی که مجمع وظایف دیگری دارد. گاهی مواردی پیش می‌آید که از جنبه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی نیاز به پژوهش‌های زیادی می‌بینیم.

بر اساس این گزارش در این نمایشگاه، دستاورد‌های پژوهشی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت در یک سال اخیر به نمایش گذاشته شد و یاسر برخورداری معاون علمی پژوهشی این پژوهشکده، محمد مجید فولادگر رئیس گروه اجتماعی فرهنگی، محمّد نظری رئیس گروه سیاست خارجه و روابط بین‌الملل، محمّدعلی الفت‌پور رئیس گروه حقوقی و پوریا پرتو از کارشناسان گروه اقتصادی و امور زیربنایی این پژوهشکده، گزارشی از اقدامات خود ارائه کردند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان