ماهان شبکه ایرانیان

۶ دلیل برای رد ادعای مضحک برخورد موشک با هواپیمای اوکراینی

خبرگزاری تسنیم: پس از حمله موشکی سنگین ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق که به عنوان بخشی از پروسه انتقام ایران از ترور ناجوانمردانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی توسط رژیم تروریستی امریکا صورت گرفت، سیا و پنتاگون سناریویی برای نجات هیات حاکمه امریکا از تحقیر بزرگ ناشی از این مساله طراحی کرده اند.

برخی منابع غربی به تسنیم می گویند استفاده از کارت سقوط هواپیمای بویینگ متعلق اوکراینی در نزدیکی فرودگاه امام خمینی(ره) یکی از مصوبات جلسات کاخ سفید بوده و فضاسازی بر اساس آن به سیا و پنتاگون واگذار شده و مدیران رسانه های بزرگ غربی درباره آن توجیه (brief) شده اند.

بر همین اساس از ساعاتی قبل رسانه های غربی روی این مساله متمرکز شده اند و پنتاگون نیز با صدور بیانیه ای گفته است که تصاویر ماهواره ای شان آنها را تا حد زیادی متقاعد کرده که هواپیمای اوکراینی به اشتباه توسط موشک ایرانی ساقط شده است.

این در حالی است که رئیس سازمان هواپیمایی کشوری این فرضیه را رد کرده و گفته است: برخورد موشک به هواپیمای اوکراینی از لحاظ علمی غیر ممکن و چنین شایعاتی، هیچ گونه منطقی ندارد.

علی عابدزاده ضمن تسلیت مجدد به درگذشت تعداد زیادی از هموطنان در سقوط هواپیمای خطوط هوایی اوکراین اینترنشنال افزود: همزمان با این هواپیما، چندین پرواز داخلی و خارجی در فضای ایران و در همین ارتفاع هشت هزار پایی در حال پرواز بودند و موضوع برخورد موشک به این هواپیما به هیچ وجه نمی‌تواند صحت داشته باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بین همه بخش‌های نظامی و غیر نظامی در ایران هماهنگی کامل وجود دارد و در همان زمان سقوط، ده‌ها هواپیمای ایرانی و خارجی در حال پرواز بر فضای امن ایران بودند و اگر کشوری امنیت نداشته باشد، مگر ممکن است که این تعداد پرواز بر فضای آن در حال انجام باشد.

کاپیتان شهبازی خلبان با سابقه ایرانی هم در این باره گفته است: با 35 سال سابقه پرواز می‌گویم سناریوی سقوط هواپیمای اوکراینی با موشک غلط است.

کارشناس حمل و نقل هوایی با بیان این که امکان برخورد موشک با هواپیمای مسافربری اوکراینی وجود ندارد، گفت: هواپیمایی که به آن موشک برخورد کند بلافاصله در آسمان منفجر می‌شود و اینگونه نیست که بخواهد به فرودگاه مبداء برگردد.

شهبازی گفت: بنده 35 سال سابقه پرواز دارم، چنانچه به این هواپیما موشک می‌زدند همان بالا در آسمان پخش می‌شد و قطعات آن در زمین کیلومترها از همدیگر فاصله داشتند. در فیلم های منتشر شده هم مشخص است که این هواپیما در تاریکی در حال حرکت است و پس از آن با برخورد به زمین متلاشی شده است.

* شش دلیل مهم برای رد شایعه اصابت موشک پدافند به هواپیمای اوکراینی

1- اولا در صورت برخورد موشک مورد ادعای سامانه tor ، هواپیما بلافاصله درجا کاملا منفجر خواهد شد، این در حالی است که اینگونه نبوده و ویدیوهای موجود و شواهد و آثار محل سقوط هواپیما و گزارش سازمان هواپیمایی کشوری ، بصورت واضح نشان می دهد که هواپیما آتش گرفته بوده و در حال طی مراحل سقوط تدریجی بوده است .

2- عکسی از قطعه ای موشک tor مورد ادعا در محل حادثه منتشر شده است که اصلا مشخص نیست این عکس متعلق به چه مکان و زمانی است . این عکس مربوط به چاشنی و بخش انفجاری موشک است که در این عکس کاملا سالم است.

3- زمان وقوع سقوط ، حدودا 5 ساعت بعد از حملات موشکی ایران از کرمانشاه به عراق بوده است . نه از لحاظ مکانی و نه از لحاظ زمانی ارتباطی بین این دو حادثه وجود ندارد.

4- در زمان وقوع حادثه ی سقوط ، همزمان چندین پرواز داخلی و خارجی در فضای ایران و در همین ارتفاع هشت هزار پایی در حال پرواز بودند و اگر این ادعای خنده دار که سامانه روشن شده و آنقدر بی منطق و بدون کنترل به سمت هواپیمای مسافربری شلیک کرده درست می بود ، برای سامانه ی tor که همزمان توانایی درگیری و شلیک موشک به چندین هدف را داراست ، باید شاهد شلیک به سایر هواپیماهای مسافر بری دیگر می بودیم.

5- در مورد بحث جعبه ی سیاه و تحقیقات در مورد علت حادثه، براساس مقررات جهانی هوانوردی، ایران حق هدایت تحقیقات را دارد. بر اساس قوانین ایکائو (سازمان جهانی هواپیمایی) رسیدگی به سوانح هوایی در کشور مورد سانحه و توسط سازمان هواپیمایی همان کشور انجام می شود و البته بنا به درخواست کشورهای درگیر در حادثه ، می توانند در جریان تحقیقات حاضر باشند که قرار است اوکراینی‌ها نیز در هنگام بررسی سانحه حضور داشته باشند. در نتیجه این ادعا که ایران در حال پنهان کردن جعبه ی سیاه هست نیز ادعایی دروغ و ناشی از عدم اطلاع از قوانین و پروتوکل هاست.

6- در انتها افرادی که کوچکترین شناختی از نحوه ی فعالیت سامانه های پدافندی داشته باشند بروشنی می دانند که ادعای اشتباه سامانه ی پدافندی در حمله به هواپیماهای مسافربری که قانونی وارد آسمان کشوری می شوند و از فرودگاه به پرواز در می آیند چقدر مهمل و غیرمنطقی است.

 

معاون اسبق سازمان هواپیمایی: احتمال برخورد موشک به هواپیمای اوکراینی صفر درصد است
معاون اسبق سازمان هواپیمایی کشوری با تاکید بر این که احتمال برخورد موشک به هواپیمایی اوکراینی صفر درصد است، گفت: مسئولان سازمان هواپیمایی در بحث اطلاع رسانی برخورد موشک به هواپیما درست عمل نکردند.

علیرضا منظری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با تاکید بر این که احتمال برخورد موشک به هواپیمای بوئینگ اوکراینی صفر درصد است، اظهار کرد: هواپیمای بوئینگ مسیر تهران-کی‌یف پس از بلند شدن از فرودگاه امام خمینی (ره) در ارتفاع 8 هزار پایی دچار سانحه شده و این که گفته می‌شود به دلیل برخورد موشک پدافندی سقوط کرده، واقعیت ندارد.

وی ادامه داد: اوضاع و احوال سانحه سقوط این هواپیما برخورد موشک را از اساس تکذیب می‌کند، چرا که با برخورد موشک هواپیما در آسمان منفجر شده و قطعات آن در محدوده وسیعی پخش می‌شد.

معاون اسبق سازمان هواپیمایی کشوری بیان کرد: این در حالی است که هواپیما پس از برخورد با زمین قطعات آن در فاصله حدود یک کیلومتری پخش شده و متفرق نبوده است.

منظری با بیان این که به نظر می‌رسد هواپیما روی زمین منفجر شده است، خاطر نشان کرد: در سانحه سقوط این هواپیما مسئولان سازمان هواپیمایی به درستی عمل نکردند.

وی تصریح کرد: اظهار نظر قبل از جمع‌آوری اطلاعات سانحه و بررسی جعبه‌های سیاه هواپیما کار اشتباهی است.

 

چرا ادعای آمریکایی‌ها درباره هواپیمای اوکراینی بسیار مضحک است؟
توضیحات یک کارشناس نظامی و دفاعی ایران درباره ادعای مضحک آمریکایی ها مبنی برسقوط هواپیمای اوکراینی بر اثر شلبک موشک نشان می دهد چرا این ادعا به لحاظ فنی بسیار مضحک است و صرفاً با انگیزه سیاسی و برای نجات از تحقیر آنها در ماجرای عین الاسد مطرح می شود.

در پی ادعای مقامات امریکایی مبنی بر اینکه هواپیمای اوکراینی بر اثر شلیک موشک پدافندی ایران به اشتباه ساقط شده است، یک کارشناس نظامی و دفاعی ایران توضیحاتی را ارائه کرد که نشان می دهد چرا ادعای امریکاییها به لحاظ فنی بسیار مضحک است و این ادعاهای امریکایی ها صرفاً با انگیزه های سیاسی و برای نجات از تحقیر انها در ماجرای عین الاسد مطرح می شود.

این توضیحات را در ذیل میخوانید:

یک رادار و پدافند هوایی چگونه عمل می کند و چرا ادعای آمریکاییها مضحک است:

پدافند هوایی شامل زیرسامانه هایی است که باید همه با یکدیگر به صورت زنجیره وار کار کنند تا بتوان یک هدف را مورد اصابت قرار داد:
اول: رادار جستجو که می بایست با عملکرد مطلوب اهداف را جستجو کند در این مرحله همه اجسام موجود در ارتفاع مشخصی از آسمان کشف می شوند و‌حتی نوع جسم پرنده نیز مشخص می شود که مثلا هواپیما، هلیکوپتر، جنگنده یا موشک هستند.

این اهداف با توجه به سرعت و نوع مانور آنها و سطح مقطع راداری آنها تشخیص داده می شوند.

در ادامه اهداف شناسایی شده به رادار ردگیر واگذار می شوند و رادار ردگیر روی هدف قفل می شود و البته نوع هدف نیز مشخص می شود و در ادامه به موشکها فرمان شلیک داده می شوند.

حال این موضوع بسیار مهم است که سرعت و ابعاد هواپیمای مسافربری یا جنگنده یا موشک یکی نیست و سرعت متوسط موشک و جنگنده چند برابر بیشتر از هواپیمای مسافربری در فاز شروع پرواز است. و هواپیمای اوکراینی هم در فاز اولیه پرواز بوده است.

ضمن اینکه سطح مقطع(RCS) هواپیمای مسافربری نیز حداقل 10 برابر جنگنده و ده ها برابر موشک است.

همچنین تمام سامانه های پدافندی دارای سامانه ی IFF هستند که سامانه تشخیص دوست از دشمن است. و هواپیما نیز در فاز اول تمام سیستم مخابراتی و برقش روشن بوده و سامانه می توانسته آن را تشخیص دهد.

نکته بعدی نیز که بسیار حائز اهمیت است این است که موشک پدافندی وقتی از نوع برخورد مستقیم باشد پس از برخورد با هدف با توجه به سرجنگی آن منفجر می شود و هدف در هوا به گونه ای منفجر می شود که لاشه های هدف در اثر انفجار به تکه های بسیار زیاد و پراکنده در «سطح بسیار وسیع» تبدیل می شوند به نحوی که باید ساعات و حتی روزهای زیادی برای جمع کردن کامل قطعات آن وقت صرف شود.

اگر موشک پدافندی از نوع مجاورتی باشد نیز حتی اگر موشک از کنار هدف عبور کند فیوز مجاورتی فعال شده و هدف را منفجر میکند و مجددا اتفاقی که گفته شد(لاشه های ریز ‌و پراکنده در سطح وسیع) تکرار می شود.

انفجار هواپیما در چنین حالتی آنی بوده و ممکن است تکه های هدف در سطحی به وسیعت کیلومترها متر مربع پراکنده شوند. انفجار و انهدام در این صورت در مسری از ثانیه اتفاق می افتد نه به صورت تدریجی و با شعله ور شدن آتش از یک ناحیه هواپیما.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان