ماهان شبکه ایرانیان

مصرف بهینه آب با تغییر فرهنگ امکان پذیر است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، "علی ذوعلم" در سومین همایش ملی آموزش جغرافیا با رویکرد آب در کتاب های درسی که در سالن همایش های وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: برای حل مشکلات منابع آبی کشور و صیانت از این منابع  تغییر نگاه به سمت استفاده بهینه از آب و همچنین استفاده از روش های نوین در این حوزه ضروری است.

وی ادامه داد: اگر نگاهی به اندیشه های دینی داشته باشیم، متوجه می شویم که  خداوند متعال نگاه و اندیشه عمیق اجتماعی به جهان هستی داشته است و ما نیز باید حفاظت از این منابع خدادادی را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم.

ذوعلم ایجاد نگاه کلان در دانش آموزان را پیرامون مقوله آب ضروری دانست و تصریح کرد: نگاه های استراتژیکی به منابع و جلوگیری از هدررفت منابع آبی از جمله مواردی است که باید در کتب درسی دانش آموزان گنجانده شود.

وی بر مقوله آغاز فرهنگ سازی در رفتار متولیان امر آموزش تاکید و اظهار امیدواری کرد: تعاملات بین بخشی نیز در آموزش و پرورش تقویت شده  و به بعد مشارکت  برای رسیدن به آموزش متعالی بها بدهیم.

*مصرف بهینه آب با تغییر فرهنگ و برنامه ریزی امکان پذیر است

همچنین در ادامه این همایش ،"عبدالرضا فولادوند" مدیر کل آموزش و پرورش استان تهران گفت: مصرف بهینه آب با تغییر فرهنگ و برنامه ریزی امکان پذیر است.

وی با بیان مطلب فوق افزود: یکی از برنامه های مهمی که وزارت آموزش و پرورش در طی شش سال گذشته همواره  پیگیری کرده،  تقویت انجمن های علمی بوده است.

وی با بیان اینکه علم جغرافیا در ممالک شرق با توجه به تالیفاتی که باقی مانده است، دارای سابقه  1300 ساله می باشد، تصریح کرد: بسیاری از دانشمندان به  پیشگام بودن ایران در این علم اذعان داشته که این امر مایه مباهات ایران و ایرانی است.

فولادوند افزود: ما جامعه ای هستیم که زمانی که با مشکلی روبرو می شویم به فکر راه چاره می افتیم و به نوعی برنامه های خود مراقبتی، پیشگیری و زیست مراقبتی را در برنامه ریزی هایمان نادیده می گیریم.

وی اضافه کرد: آموزش و پرورش و دانشگاه مسوول امر صرفه جویی نیستند ، آن ها متولی تعلیم ، تربیت و تغییر فرهنگ می باشند. در ابتدا فرهنگ بایستی تغییر کرده و بعد مصرف بهینه شود. دانش آموزان به حرف های ما توجه زیادی ندارند بلکه به عمل و اقدامات ما نگاه می کنند.

وی با  تاکید بر اینکه ایران به دلیل داشتن منابع آبی بزرگ به فکر ذخیره و استفاده بهینه نبوده است، عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا فرهنگ را تغییر داده که البته به سادگی هم امکان پذیر نیست؛ بلکه بایستی سال ها تلاش نموده تا با برنامه ریزی درازمدت تغییر الگوی مصرف ایجاد شود؛ چرا که آب سرمایه ملی است.

 فولادوند ضمن بیان اینکه انجمن علمی گروه جغرافیا در تهران به بهترین نحو ممکن فعال است، گفت: این انجمن به نوعی وارد مباحث کاربردی شده است و به تنهایی نیز قادر به ادامه فعالیت نمی باشد و نیازمند همدلی و مشارکت سایر بخش ها است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان تهران اظهار کرد: رویه آموزش و پرورش شهر تهران بدین گونه است که اقدامات کیفیت بخشی را به انجمن های علمی محول کرده و به نوعی به عنوان پشتیبان کمک کنیم تا فعالیت ها را ادامه دهند که برگزاری سومین  همایش ملی جغرافیا نشان از این موضوع دارد و بایستی در سایر انجمن ها نیز تاثیر خود را بگذارد.

وی با اشاره به اینکه  سپردن مباحث علمی و پژوهشی  به بخش غیردولتی و نظارت بر آن توسط دولت بایستی به فرهنگ تبدیل شود، یادآور شد: آموزش و پرورش این نهاد انسان ساز نیز به عنوان پشتیبان در برگزاری همایش ها ایفا نقش می کند.

 فولادوند در پایان ضمن تاکید بر اینکه  شهر تهران آمادگی کامل برای برگزاری  همایش های علمی را دارد، اظهار امیدواری کرد: این انجمن ها در راستای فرهنگ سازی و پیشبرد اهداف پژوهشی و توسعه علمی گام های موثری را بردارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان