سیاوش شهریور در گفتوگو با ایسنا، گفت: بیش از 70 درصد از اراضی شمیرانات جزو مناطق چهارگانه حفاظت شده، حرائم رودخانهها بویژه جاجرود که 150 متر است تعیین شده و به این ترتیب جایی برای زندگی کردن باقی نمی گذارد در حقیقت برخی قوانین در سطح شهرستان برای شهروندان محلی دست و پاگیر شده است.
وی افزود: مصوباتی که درباره حوزه آبریز سد لتیان تصویب شده مصوبهای است که در دهه 70 در راستای حفاظت و صیانت از حوزه آبریز سد لتیان تصویب شد و در پی آن محدودیتهای بسیاری برای اهالی بخش های لواسانات و رودبار قصران به وجود آمد. کاهش حریم شهر لواسان از 3300 هکتار به 761 هکتار و عدم صدور مجوز برای ساخت و سازهای منطقه یکی از این مشکلات است.
وی ادامه داد: سابقه سکونت اهالی این منطقه در حاشیه رودخانه جاجرود به چند هزار سال میرسد پس درست نیست مواردی را مصوب کنیم که زندگی آنان را دچار مشکل کند. بی تردید با توجه به مشکلات زیست محیطی حوزه آبریز سد لتیان و اینکه منبع تأمین کننده بیش از 30 درصد آب شرب کلانشهر تهران است، قطعاً سازمان آب باید برای نگه داشت، پالایش و تأمین آب و جلوگیری از تجاوز به حرائم و بستر رودخانه، قوانین را وضع کند؛ اما این انسانها هستند که باید اساس قوانین باشند.
وی تاکید کرد: برخی از قوانین در تراز ملی کارساز هستند و در بعد محلی باید با دیدگاه دیگری مورد بررسی قرار بگیرد. باید تعادل و توازنی میان قوانین و منافع مردم برقرار سازیم تا هم از این رودخانه که خود از دارایی های عمومی به حساب می آید صیانت شود و هم مردم بتوانند در آسایش زندگی کنند.
فرماندار شهرستان شمیرانات در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه ما خواستار اصلاح قوانین و تأمین منافع زیست و گسترش رفاه و توسعه برای مردم بومی و محلی هستیم، افزود: بیش از 70 درصد زمین های شهرستان در مناطق چهارگانه حفاظت شده محیط زیست و منابع طبیعی قرار دارد که برای ما محدودیت ساز می شود.