ماهان شبکه ایرانیان

سیل امسال ۵هزار میلیارد تومان به کشاورزان خسارت زد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، سیل همیشه در بخش زیرساختی و کشاورزی بیشترین خسارت‌ها را برجای می‌گذارد. در سیل اخیر نیزبخش کشاورزی در استان‌های مختلف بیشترین آسیب را دید. با وجود گستردگی خسارت سیل اخیر بویژه در سیستان و بلوچستان اما آنچه مقایسه اعداد و ارقام خسارت‌های سیل اخیر و سیل بهار امسال در خوزستان نشان می‌دهد حیرت انگیز است. در سیلاب فروردین خوزستان 21 شهرستان خوزستان از سیلاب متأثر شدند. 133 روستا به زیر آب رفت و 374 روستا به‌صورت جزئی و کلی تخلیه شدند در این سیلاب به 800 واحد مسکونی شهری و هشت هزار و 700 واحد مسکونی روستایی خسارت وارد شد. کیخسرو چنگلوایی، رئیس جهاد کشاورزی خوزستان در آبان امسال برآورد نهایی از خسارت سیل خوزستان به زیرساخت‌های کشاورزی این استان را 4 هزار و 662 میلیارد تومان اعلام کرد که به‌نظر می‌رسد این رقم 4 برابر خسارتی است که سیل اخیر به استان کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان وارد کرده است.

خسارت کلی

بر اساس اعلام ستاد حوادث غیر مترقبه کشور، میزان خسارت سیل در کشور ما رشد 250 درصدی داشته و 70 درصد اعتبارات سالانه ستاد حوادث غیرمترقبه را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین میزان خسارت ناشی از سیل‌های بهار امسال علاوه بر تلفات انسانی میزان 35 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

سیل بهار امسال در 9 استان کشور خسارت‌های زیادی به‌جای گذاشت که بیشترین این خسارت‌ها در استان‌های خوزستان، لرستان، گلستان بود.

سیدمحمد موسوی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی درخصوص زیان سیل اخیر گفت: بیشترین آسیب‌ها ناشی از سیل به کشاورزی استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان وارد شد. برآوردهای ما حاصل گزارش مشترک استانداری‌ها و ادارات جهاد کشاورزی این استان‌ها است.

بیشترین آسیب به سیستان

 مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به آسیبی که سیل به استان‌های جنوبی و شرقی وارد کرد گفت: سیل 747 میلیارد تومان به کشاورزی سیستان و بلوچستان، 242 میلیارد تومان به کشاورزی هرمزگان و 130 میلیارد تومان به کشاورزی کرمان خسارت وارد کرد.

موسوی با اشاره به سیل اخیر و مقایسه آن با سیل بهار امسال گفت: با اینکه سیل اخیر خسارت زیادی به کشاورزی استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان وارد کرد اما این خسارت‌ها با سیل بهار امسال قابل مقایسه نیست. سیل بهار امسال بویژه در خوزستان خسارتی بسیار گسترده‌تر به جای گذاشت که در سال‌های اخیر بی‌سایقه بود. وقوع سیل اخیر، حدودیک هزار و 119 میلیارد تومان تومان به بخش کشاورزی سه استان شامل؛ حدود 69 درصد سیستان و بلوچستان، 17 درصد به هرمزگان و 14 درصد به استان کرمان خسارت وارد شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی، گفت: مبلغ 15 هزارو 335 میلیارد ریال غرامت سیل فروردین ماه تا 22 دی ماه امسال در قالب کمک بلاعوض و تسهیلات به خسارت دیدگان بخش کشاورزی استان‌های سیلزده پرداخت شد. از تعداد 244 هزارو 979 پرونده به مبلغ 15 هزارو 173 میلیارد ریال در کمیته‌های تخصصی شهرستان‌های استان‌های خسارت دیده از سیل پس از بازدید میدانی، بررسی و تأیید شد و تعداد 219 هزارو 492 پرونده به مبلغ 11 هزارو 102 میلیارد ریال پس از بررسی، مورد تصویب کارگروه استانی قرار گرفته است.

خسارت به تفکیک بخش‌ها

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سیل به بخش‌ها و زیرساخت‌های مختلف کشاورزی آسیب جدی وارد کرده است گفت: آسیب سیل به بخش زراعت 42 درصد، زیربخش‌های باغبانی 17 درصد، بخش دام و طیور و آبزیان 5 درصد و زیرساخت‌ها و آب و خاک 36 درصد است. بنابراین خسارت برای کشاورزان و باغداران جدی است.

موسوی درباره اقدامات انجام شده برای جبران خسارت‌های سیل اظهار کرد: توزیع 1700 تن علوفه و خوراک دام، جابه‌جایی 21 هزار رأس دام، دفن بهداشتی 2300 رأس دام، تخلیه آب 600 هکتار اراضی کشاورزی، تأمین 10 کیلومتر لوله پلی اتیلن برای انتقال آب اضطراری اراضی کشاورزی، مرمت 40 کیلومتر جاده‌های بین مزارع از جمله اقدامات وزارت جهاد کشاورزی از زمان وقوع سیل تاکنون بوده است. وی افزود: همچنین، پیشنهاد طرح و تصویب تأمین منابع جبران خسارات و بازسازی زیرساخت‌ها برای ارائه در هیأت دولت تهیه و به وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده است. همچنین 50 تن گوشت قرمز برای مصارف انسانی و 500 تن ذرت و 500 تن جو برای مصرف حیوانی دام‌های استان سیستان و بلوچستان ارسال شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان