به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، رضوانی فر مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی (شستا) در مراسم اولین گردهمایی بسیجیان شستا با محوریت بهرهگیری از توان داخلی در ارتقا و تعالی سازمانی اظهار کرد: در سال گذشته توانستیم در مجموعه 187 شرکت دراختیارمان که حدود 80 شرکت بروسی و 87 شرکت غیرمدیریتی اند عملکردشان را تلفیق کنیم که سود عملیات تلفیق حدود 10 هزار میلیارد تومان بالغ شده و نسبت به سالهای گذشته که حدود 3 هزار میلیارد تومان بود، رشد 213 درصدی داشتیم.
وی گفت: سود خالص عملیات تلفیق در 31 خرداد سال 98 به 10 هزار 300 میلیارد تومان بالغ شد که نسبت به سال گذشته 286 درصد رشد داشته است و نرخ بازده دارایی شستا از 8 درصد به 18 درصد رسید که رشد بی نظیری بود.
مدیرعامل شستا بیان کرد: سود خالص شستا در شرکت اصلی در 31 خرداد 98 نسبت به سال گذشته از هزار 200 میلیارد تومان به 4 هزار 500 میلیارد تومان رسیده است همچنین باید بگویم که بازرسی به شرکتهای شستا بر عهده سازمان حسابرسی کل کشور است.
رضوانی فر ادامه داد: در 6 ماهه اول امسال مسیر رشد اقتصادی مجدد ادامه پیدا کرد و فروش تجمیعی در 6 ماهه اول سالِ گذشته 16 هزار 500 میلیارد تومان بود که این آمار در 6 ماهه اول امسال به 28 هزار میلیارد تومان رسید و سود خالص تجمیعی ما 3 برابر شده است.
وی افزود: در مجموعه شستا 286 پروژه در حال انجام است که امسال حدود 2 هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژهها سرمایه گذاری کردیم.
وی با بیان اینکه در حوزه ساماندهی شرکتهای شستا اقداماتی را آغاز کردیم، افزود: بهره گیری از توانمندی و ظرفیتهای داخلی کشور نیاز به ساماندهی است که این کار آغاز شده است و مجموعهای از شرکتها که بورسی نبودند در برنامه برای عرضه در بازار سهام قرار گرفتند و شرکتهایی که فکر میکردیم ادغام آنها باعث انسجام و همافزایی بیشتری میشود را ادغام کردیم و چند شرکت ادغام شدند و چند شرکت نیز در دستور کار برای ادغام قرار گرفته است.
مدیرعامل شستا تصریح کرد: به سمت انحلال شرکتهایی که تکنولوژی انها از شرایط کسب و کار فاصله گرفته است رفتیم تا ظرفیتهای استفاده شده در آن شرکت هارا به شرکتهای دیگر اختصاص دهیم.
وی گفت: برای آن که داراییهای غیرمولد شستا را کاهش دهیم بیش از 40 دفتر مرکزی را تخلیه کردیم و دفاتر شرکت هارا به محل کار اصلی منتقل کردیم همچنین مجموعه از اقدامات برای شناسایی املاک و داراییها مازاد صورت گرفته تا این دارایی وارد سرمایه گذاری مولد شستا شود و نتیجه آن این شد که در سال 96 نزدیک به 40 شرکت زیان ده داشتیم، اما در 6 ماهه اول امسال شرکتهای زیان ده به 11 شرکت رسیده است.
رضوانی فر اظهار کرد: درایتهای خوبی در افزایش سرمایه صورت گرفته است که 37 شرکت افزایش سرمایه داشته اند و در 33 شرکت دیگر در حال انجام است و افزایش سرمایه در شرکتهای سرمایه گذاری تامین اجتماعی از 3 هزار 900 به 8 هزار میلیارد تومان انجام و ثبت شده است.
وی اضافه کرد: ارزش دارایی شستا هم در بخش بورسی و غیر بورسی حدود 30 هزار میلیارد تومان نسبت به ابتدای سال افزایش پیدا کرده است و ارزش دارایی شستا در حال حاضر نزدیک به 70 هزار میلیارد تومان است.
رضوانی فر گفت: برای اینکه از تمام ظرفیتهایی که در مجموعه شستا وجود دارد استفاده شود و شستا نقش خود را به طور کامل در چنین شرایط اقتصادی ایفا کند نیاز به اقداماتی دیگری است.
وی افزود: نظام سلطه و استکبار از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی از همه ابزارها برای ضربه زدن و از بین بردن این انقلاب استفاده کرده و همیشه تمام ضربهها هم جهت اعمال کرده است، اما مقاطعی به نسبت توانمندی که ما داشتیم جهت ضربهها تغییر داده است.
مدیرعامل شستا ادامه داد: هم اکنون استنباط آنها این است که با روشهای اقتصادی و محدود کردن فضای کسب و کار میتوانند به ما ضربه بزنند بنابراین چارهای نداریم تا به فرموده مقام معظم رهبری قوی شویم.
وی افزود: یکی از راهها برای قوی شدن در حال حاضر در حوزه اقتصادی است چراکه سعی میکنند هر فعالیت اقتصادی در کشورمان را تحریم کنند و این نشان میدهد درحال حاضر تمرکز آنها در حوزه اقتصادی است و نقش افرادی که در حوزه اقتصادی مشغول هستند پررنگ میشود.
وی گفت:استفاده از پتانسیل قرارگاه خاتم الانبیاء این پالایشگاه بزرگ ساخته شد، نزدیک به 35 میلیون لیتر بنزین در روز به ظرفیت بنزین داخل اضافه شد و دیگر حرفی از تحریم بنزین نمیزنند.
وی اضافه کرد: در حوزه دیگر نیز همینطور است در حال حاضر 96 درصد داروهای مورد نیاز را در داخل تولید میکنیم و دیگر در لیست تحریمها آورده نمیشود چراکه میدانند تاثیری ندارد.
وی گفت: استفاده از توان داخلی و داشتن تفکر بسیجی برای خروج در شرایط خاصی که در آن قرار گرفتیم میتواند کمک کننده باشد.
رضوانی فر تصریح کرد: مهمترین پایه تفکر بسیجی که در چنین شرایط میتواند تاثیرگذار باشد تا از این شرایط اقتصادی عبور کنیم دینداری بر پایه اسلام ناب محمدی است.
مدیرعامل شستا ادامه داد: دومین پایه تفکر بسیجی، بصیرت است که بسیجیها همواره بر این پایه پیشرو بوده و حرکت کرده است و از بسیج کارگری میخواهیم در حوزههای کاری خود پیشرو و خط شکن باشید.
وی افزود: سومین پایه تفکر بسیجی احساس مسئولیت است این احساس مسئولیت، بسیجی را صاحب اراده و همت بلند کرده است نمونه بارز آن سردار قاسم سلیمانی است که هنگامی که در شرایط فشار برون منطقهای سوریه و عراق و ... بود، اما وقتی در خوزستان سیل آمد احساس مسئولیت کرد در آنجا حضور پیدا کرد.
رضوانی فر اضافه کرد: با استفاده از ظرفیت فکری و سرمایههای اجرایی و انسانی میتوانیم از تنگناها عبور کنیم همچنین بسیجی آرمانِ عمل گراست چراکه اهل عمل مجاهدانه و نشاط در عمل است افرادی که مبتنی بر این تفکر زندگی کردن نشان دادند که میشود با استفاده از این تفکر کارهای بزرگی در کشور انجام داد.
وی گفت: مجموعه شستا از 65 هزار نفر پرسنلی که در اختیار دارد و 135 پایگاه بسیجی که دارد انتظار دارد که برای خروج از در شرایط سخت اقتصادی گردهم بیایند.
مدیرعامل شستا خاطرنشان کرد: مجموعه شستا یکی از مجموعههای اقتصادی مهم در کشور است چرا که به علت تنوع در حوزه کسب و کار نمونهای از تمام فعالیتهای اقتصادی در کل کشور است و ما باید به سهم خود اجرا کننده صحبتهای مقام معظم رهبری در جهت قوی شدن در حوزه اقتصاد باشیم.