ماهان شبکه ایرانیان

با تلاش پژوهشگران آمریکایی صورت گرفت

شناسایی یک پروتئین مهم که در گسترش سرطان رحم نقش دارد

پژوهشگران آمریکایی در بررسی‌های خود، پروتئین مهمی را کشف کرده‌اند که فعال شدن آن، به گسترش سرطان رحم منجر می‌شود.

شناسایی یک پروتئین مهم که در گسترش سرطان رحم نقش دارد

به گزارش ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی دانشگاه یوتا، هورمون استروژن، هورمون مهمی در بدن زنان و مردان است و نقش مهمی را هم در بافت‌های سالم و هم در ابتلا به سرطان بر عهده دارد. استروژن در سرطان پستان و سرطان‌های مربوط به زنان، سیگنال‌هایی را به تومورها می‌فرستد که موجب می‌شوند رشد سلول‌های سرطانی، از کنترل خارج شود.

پژوهش‌هایی که در سال‌های اخیر انجام شده‌اند، نقش تقویت کننده استروژن را در ابتلا به سرطان پستان نشان می‌دهند. استروژن، در ابتلا به سرطان مخاط رحم که از داخل رحم آغاز می‌شود نیز نقش مهمی بر عهده دارد و به رشد تومور می‌انجامد.

پژوهشگران "دانشگاه یوتا"(UofU) امیدوارند که یافته‌های بررسی جدید آنها بتوانند به درک بیشتر سرطان مخاط رحم و ارائه درمان‌های موثرتر کمک کنند.

"آدریانا رودریگز"(Adriana Rodriguez)، دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه یوتا و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما کار خود را با این سوال آغاز کردیم که چگونه سیگنال‌دهی استروژن می‌تواند به بروز سرطان مخاط رحم منجر شود. اگرچه ما می‌دانیم که گیرنده‌های استروژن بر ژن‌های متفاوتی در هر دو نوع سرطان اثر می‌گذارند اما بیشتر اطلاعاتی که ما درباره گیرنده استروژن داریم، از پژوهش در مورد سرطان پستان به دست آمده‌اند. ما در این پژوهش، پروتئین‌هایی را بررسی کرده‌ایم که بر گیرنده استروژن در سلول‌های سرطان مخاط رحم اثر می‌گذارند.

پژوهشگران دریافتند که پروتئینی موسوم به "ETV4"، نقش مهمی در نحوه ارتباط استروژن با سلول‌های سرطان مخاط رحم بر عهده دارند. استروژن، سیگنال‌هایی را به سلول‌ها می‌فرستد و گیرنده استروژن، این سیگنال‌ها را حمل می‌کند. این پژوهش نشان داد هنگامی که ETV4 از سلول‌های سرطان مخاط رحم حذف می‌شود، سیگنال‌دهی استروژن تا اندازه قابل توجهی کاهش می‌یابد و به کاهش رشد تومور منجر می‌شود.

دکتر "جی گرتز"(Jay Gertz)، پژوهشگر حوزه سرطان و استاد سرطان‌شناسی دانشگاه یوتا گفت: ما در کمال تعجب دریافتیم که ETV4، سیگنال‌دهی استروژن را به دو روش تقویت می‌کند. نخستین روش، راهنمایی استروژن به محل مناسب برای اتصال به ژنوم و دومین روش، نقش آن در فعال شدن گیرنده‌های استروژن است. اگر ما بتوانیم عامل فعال شدن ETV4 را شناسایی کنیم، امکان کاهش سیگنال‌دهی استروژن در تومورهای رحم را نیز خواهیم داشت.

وی افزود: سرطان رحم، متداول‌ترین نوع سرطان در زنان است و با وجود گسترش، درمان‌های محدودی دارد. ما باور داریم که این پژوهش می‌تواند زمینه‌ای برای پژوهش‌های آینده در مورد روش‌هایی باشد که به توقف سیگنال‌دهی استروژن در سرطان مخاط رحم کمک می‌کنند.

این پژوهش، در مجله "Cancer Research" به چاپ رسید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان