ماهان شبکه ایرانیان

لزوم توسعه گردشگری در شهرستان‌های تهران با تکیه بر بوم گردی

اعضای شوراهای شهر استان تهران به توسعه گردشگری شهرستان‌های تهران با تکیه بر بوم‌گردی تاکید کردند.

لزوم توسعه گردشگری در شهرستان‌های تهران با تکیه بر بوم گردی

به گزارش ایسنا، عصر امروز جلسه علنی شورای شهر استان تهران به ریاست الهام فخاری برگزار شد و بحث گردشگری شهرستان‌های استان تهران روی میز بررسی شورای شهر قرار گرفت و فخاری در ابتدا با بیان اینکه  شهرستان‌های استان تهرن دارای میراث ارزشمندی هستند که می‌تواند فرصت‌های گردشگری خوبی ایجاد کند، گفت: اما متاسفانه به دلیل عدم اطلاع مردم گردشگری شهرستان‌های اطراف تهران مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه نمایندگان مردم در شورای استان تهران تصمیم گرفتند که با راه اندازی دبیرخانه آئین نوروزی گردشگری شهرستان‌های استان را مورد توجه قرار داده و با تاکید بر بوم گردی زمینه رونق این شهرستان‌ها را فراهم کند، گفت: می‌توانیم با همکاری شوراهای شهرستان‌های تهران به موضوع بوم‌گردی توجه ویژه‌ای داشته باشیم و بر همین اساس باید کارگروه ویژه‌ای در این خصوص تشکیل شود چرا که شهرستان‌های استان ظرفیت‌های زیادی در حوزه گردشگری دارند و می‌توان با راه اندازی یک دبیرخانه تسهیل‌گر این شهرستان‌ها را فعالتر کنیم و با توجه به اینکه تعطیلات نوروزی در پیش است می‌بایست هر چه زودتر این برنامه‌ریزی‌ها انجام شود.

به گزارش ایسنا، مهرشاد کاظمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران که به عنوان میهمان در جلسه علنی شورا حضور داشت با بیان اینکه استان تهران جاذبه‌های گردشگری زیادی دارد اما مغفول مانده، گفت: برخی از شهرستان‌های استان تهران قدمتی چند هزار ساله دارد و پیشینه تاریخی آنها حتی از تهران هم بیشتر است و این شهرستان‌ها که در شاه راه ارتباطی قرار دارند می‌توانند به عنوان مقصد گردشگری شناخته شوند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان‌های استان تهران گفت: به عنوان مثال به شهرستان فیروزکوه اشاره می‌کنم که یک گروه ویژه نوروزخانی دارد و من زمانی که در اداره کل ارشاد استان تهران بودم بارها از این گروه تقدیر کردیم.

وی با بیان اینکه سامانه جامع گردشگری تهران به زودی رونمایی می‌شود، گفت: اگر دوستانمان در شورای استان تهران مایل باشند می‌توانیم جاذبه‌های گردشگری شهرستان‌های تهران را نیز در این سامانه بارگذاری کنیم و همچنین ما تورهای گردشگری زیادی داریم و می‌توانیم این شهرستان‌ها را به عنوان مقصد گردشگری معرفی کنیم.

در ادامه زینالی معاون برنامه‌ریزی میراث استان تهران نیز با بیان اینکه متاسفانه ظرفیت‌های گردشگری شهرستان‌های تهران مورد تبلیغ قرار نگرفته گفت: مردم برای دیدن تالاب به شهرهای مختلف سفر می‌کنند اما کمتر کسی است بداند که در ورامین تالابی وجود دارد که نمونه آن در هیچ کجای ایران نیست.

وی با بیان اینکه در حال تدوین مستندی در خصوص میراث گردشگری استان تهران هستیم تا مردم با استان تهران بیشتر آشنا شوند، گفت: هر شهر ایران با یک صنایع دستی معروف است اما قطب تمام صنایع دستی در کشور در همین شهرستان‌های استان تهران نیز وجود دارد و می‌توانیم با ایجاد بازارچه‌های وقت صنایع دستی علاوه بر اشتغالزایی تهران را نیز به مردم ایران بشناسانیم.

زینالی با بیان اینکه 4200 آژانس در کشور فعال هستند که حدود 2200 آژانس آن در تهران فعال است، گفت: در آخر هفته‌ها حدود 1700 تور گردشگری از تهران خارج می‌شود که اگر بتوانیم قسمتی از گردشگری‌ها را به شهرستان‌های اطراف تهران معطوف کنیم اتفاق‌های خوبی رخ می‌دهد.

در ادامه اعضای شورای شهر استان تهران به بیان نظرات خود پرداختند به گونه‌ای که قانبیلی نماینده پردیس با تاکید بر اینکه پیشنهاد می‌شود نماینده شورای استان تهران در جلسات سازمان میراث فرهنگی استان تهران حضور داشته باشد گفت: پیشنهاد می‌کنم تسهیلات ویژه‌ای برای شهروندان استان تهران در شهرهای استان تهران ایجاد شود تا مردم بتوانند از شهرهای مختلف راحت‌تر بازدید کنند.

درخشان نماینده شهریار نیز با اشاره به اهمیت اقتصاد گردشگری در شهرستان‌ها گفت: به تازگی شنیده‌ام که روستای خنده ایجاد شده است اما جای سوال است که چرا ما از این ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنیم و چرا ما از این ایده‌ها نداریم.

نقیبی نماینده دماوند نیز با بیان اینکه متاسفانه بروکراسی اداری برای واحدهای بوم گردی کار را سخت کرده است، گفت: دماوند و فیروزکوه پتانسیل‌های زیادی دارند و می‌توانیم در یک برنامه ریزی منسجم با شهرداری تهران تبادل گردشگر کنیم.

بنار نماینده فیروزکوه نیز با بیان اینکه فیروزکوه دارای منابع طبیعی و میراثی فراوانی است اما تنها یک نفر در اداره میراث فرهنگی آن کار می‌کند، گفت: چرا شهرستان فیروزکوه با داشتن این همه جاذبه توریستی تنها یک نیرو دارد؟ چندی است که یک شوخی در فضای مجازی با مردم فیروزکوه و دماوند انجام می‌شود و باید بگویم علاوه بر تعطیلی‌ها امکانات همه جا هست به جز دماوند و فیروزکوه!

در ادامه الهام فخاری در جمع بندی این جلسه گفت: به نظر می‌رسد با توجه به آنکه در آستانه تعطیلات نوروزی قرار داریم می‌بایست هر چه سریعتر دبیرخانه گردشگری شهرستان‌های استان تهران فعال شود و در این دبیرخانه به گردشگری شهرستان‌ها با محوریت بوم گردی و مشاغل خانگی توجه خواهد شد و همچنین از تجربیات موفق شهرداری تهران که مردم نیز از آن استقبال کردند همچون پیاده گردی محلی استفاده خواهیم کرد.

وی با اشاره به لزوم ترویج گردشگری شهری گفت: از آنجایی که گردشگری شهری نیاز به شب خوابی ندارد و مردم در تورهای یک روزه با قسمت‌های مختلف شهرشان آشنا می‌شوند این تورها بسیار مورد استقبال قرار گرفته و می‌توان در سایر شهرستان‌ها نیز از این مدل استفاده کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان