بیش از ۳۵ هکتار بستر رودخانه‌های کردستان رفع تصرف شد

سنندج - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: سال گذشته ۶۷ مورد معادل ۳۵.۷ هکتار از اراضی متصرفی بستر و حریم رودخانه‌های این استان از دست افراد سودجو با حکم قضایی رفع تصرف و آزادسازی شد.

بیش از 35 هکتار بستر رودخانه‌های کردستان رفع تصرف شد

عرفان مومن‌پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 12 فقره از موارد آزادسازی‌ شده بستر رودخانه‌ها با اخذ دستور دستگاه قضایی و 55 مورد آن به صورت توافقی رفع تصرف و اعاده به وضع سابق شد.

وی با بیان اینکه امسال هم با جدیت بیشتری بحث رفع تصرف از اطراف رودخانه‌ها پیگیری می‌شود، اضافه کرد: سال گذشته در حوزه بستر و حریم رودخانه‌های کردستان 121 مورد تصرف با سطح 140.7 هکتار شناسایی شد که برخورد با متصرفان در دستور کار قرار گرفته است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان خواستار همکاری بیشتر ارگان‌های مرتبط برای حفاظت از حریم رودخانه‌ها شد و افزود: در این زمینه با افراد سودجو و متصرفان این منابع ملی به شدت برخورد می‌شود البته برای تحقق این موضوع مهم نیازمند همکاری مردم هستیم.

مومن‌پور به اختصاص 80 میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی بستر رودخانه‌های استان در سال 98 اشاره کرد و یادآور شد: پارسال فقط در بحث لایروبی بستر و حریم رودخانه‌های استان 40 میلیارد ریال تخصیص یافت و هزینه شد.

وی تاکید کرد: با توجه به وقوع رگبارهای بهاری و احتمال طغیان مسیل‌ها در ایام پیش رو، مردم از تردد در بستر رودخانه‌ها خودداری و کشاورزان نیز تجهیزات و تاسیسات خود را در زمان بارندگی از این اماکن جمع‌آوری کنند.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان 9 دشت بوده که 5 دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.

از مجموع 30 سد استان، هشت سد در حال بهره‌برداری، 10 سد در دست اجرا و 12 مورد نیز مطالعاتی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان