به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، صندوق بین المللی پول اعلام کرد که با هدف تامین مالی فوری برای مقابله با کرونا، تسهیلاتی را در اختیار 25 کشور قرار خواهد داد. کریستالینا جیورجیوا، رییس صندوق بین المللی پول گفته است که اعضای هیات مدیره صندوق برای تخصیص فاز نخست کمک های مالی به 25 کشور توافق کرده اند.
این وام ها شامل 500 میلیون دلار اعتبار خواهند بود که چین، هلند، انگلیس و ژاپن منابع لازم آن را تامین خواهند کرد که در این بین انگلیس با 185 میلیون دلار و ژاپن با 100 میلیون دلار، بیشترین سهم را در تامین این وام ها خواهند داشت. به گفته سخنگوی صندوق بین المللی پول، مهلت دو ساله برای بازپرداخت این وام ها در نظر گرفته خواهد شد.
افغانستان، بنین، بورکینافاسو، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، کومور، جمهوری دموکراتیک کنگو، گامبیا، گینه بیسایو، هاییتی، لیبریا، ماداگاسکار، مالاوی، مالی، موزامبیک، نپال، نیجر، رواندا، سایوتمه، سیرالیون، جزایر سلیمان، تاجیکستان، توگو و یمن کشورهایی خواهند بود که نخستین بسته اعتباری صندوق بین المللی پول برای مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا را دریافت خواهند کرد. پیش از این رییس صندوق بین المللی پول گفته بود دست کم 80 کشور جهان برای دریافت وام و تسهیلات به منظور مقابله با کرونا از صندوق درخواست کمک کرده اند.
از سوی دیگر بانک جهانی از تمایل بالای وام دهندگان خارجی برای تعلیق زمان بازپرداخت اقساط مربوط به وام های کشورهای فقیر خبر داده است.اکسل فان تروستنبرگ، از مدیران ارشد این بانک گفته است کشورهای عضو گروه 20 و هفت به طور گسترده ای از تقاضای بانک جهانی برای تعویق موقت مهلت بازپرداخت وام ها حمایت کرده اند چرا که به گفته وی نیاز است تا در این مقطع حساس به کشورهای فقیر کمک شود.
قرار است این هفته وزرای دارایی گروه هفت در خصوص راهکارهای مقابله مشترک با پیامدهای اقتصادی ویروس کرونا در سطح جهان با یکدیگر رایزنی کنند.
بانک جهانی تاکنون 2.1 میلیارد دلار وام برای مقابله با کرونا در اختیار دست کم 32 کشور جهان قرار داده است.