به گزارش ایسنا، با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان محققان "مرکز پزشکی دانشگاه ویرجینیا" رباتی به نام "ترو-دی" (Tru-D) طراحی کردهاند که میتواند اتاقهای بیمارستان را به طور کامل تمیز کرده و با نور فرابنفشی که دارد همانند یک قاتل ویروس عمل کند.
وجود اینگونه رباتها در بیمارستان ها در این زمان بسیار حیاتی خواهد بود. بعضی از بیمارستانها از یک دستگاه الکترواستاتیک پراکسید هیدروژن برای از بین بردن باکتریها و پاتوژنهای مقاوم در اتاق بیماران استفاده می کنند اما رباتی که اخیرا این محققان توسعه دادهاند بسیار دقیق تر از این دستگاه ها در تمیز کردن اتاقها عمل میکند.
ربات ترو- دی مخفف عبارت برای ضد عفونی فرابنفش تمام اتاق (Total Room Ultraviolet Disinfection) است.
این ربات در کشتن ارگانیسمهای مختلف از جمله کلستریدیوم دیفیسل (Clostridium difficile یا C. difficile, C. diff و CDF/cdf) که یک باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک است و می تواند باعث بیماری شدید و حتی مرگ شود بسیار موثر است.
کلستریدیوم دیفیسل یک باکتری گونه از باکتریهای گرم مثبت است. یکی از علل عفونتهای رودهای بیمارستانی است. سموم کلستریدیوم دیفیسیل در مدفوع 15 تا 25 درصد از بیماران مبتلا به اسهال ناشی از آنتیبیوتیک و بیش از 95 درصد بیماران مبتلا به کولیت غشاء کاذب، یافت میشود.
عملکرد ربات مذکور به این صورت است که در مرکز اتاق قرار میگیرد و از حسگرهایش برای کالیبره کردن دوز دقیق انرژی لازم برای ضد عفونی کردن کل اتاق استفاده میکند و سپس چراغش روشن میشود و تمام سطوح ضدعفونی میشوند.