ماهان شبکه ایرانیان

نحوه پرداخت مالیات علی‌الحساب پزشکان توسط مراکز درمانی مشخص شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، امیدعلی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی براساس قانون بودجه سال 99 دستورالعمل پرداخت مالیات علی الحساب پزشکان توسط مراکز درمانی را به ادارات مالیاتی ابلاغ کرد.

در متن بخشنامه پارسا آمده است: پیرو بخشنامه شماره 200/99/7 مورخ 1399.01.19 در خصوص ابلاغ احکام مالیانی قانون بودجه سال 1399 کل کشور، به منظور ایجاد وحدت رویه در اجرای مقررات بند (ح) تبصره (6) قانون بودجه سال 1399 کل کشور مبنی بر اینکه «کلیه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی، نیروهای مسلح، خیریه ها و شرکتهای دولتی مکلفند ده درصد (10%) از حق الزحمه یا حق العمل پزشکی پزشکان که به موجب دریافت وجه صورتحسابهای ارسالی به بیمه ها و با نقدا از طرف بیمار پرداخت می شود به عنوان على الحساب مالیات کسر کنند و به نام پزشک مربوط تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ مورتحساب به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز کنند.

 مالیات علی الحساب این بند شامل کلیه پرداختهایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه مطابق جزء (2) بند (الف) تبصره (12) این قانون پرداخت و مالیات آن کسر می شود، نخواهد بود.

حکم ماده (199) قانون مالیاتهای مستقیم در اجرای این بند جاری می باشد. به موارد ذیل را مقرر می دارد:

1- کلیه مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی، نیروهای مسلح، خیریه ها و شرکتهای دولتی مکلف به اجرای مقررات بند (ح) تبصره (6) قانون فوق الذکر می باشند.

2- مقررات بند مذکور صرفأ ناظر بر حق الزحمه یا حق العمل پزشکی پزشکان می باشد که به موجب صورتحساب های ارسالی به بیمه ها دریافت و با مبالغی است که نقد از بیمار دریافت می شود و شاغلین سایر حرف پزشکی از جمله دکترهای داروساز و دکترهای علوم آزمایشگاهی، مشمول حکم این بند نخواهند بود.

3- پزشکانی که دارای رابطه استخدامی با مراکز درمانی می باشند، مشمول حکم بند (ج) تبصره (6) قانون فوق الاشاره نبوده و کلیه دریافت های پزشک، مشمول مقررات فصل مالیات بر درآمد حقوق می باشد.

4- کلیه مراکز درمانی موضوع بند (1) این دستورالعمل مکلفند، ده درصد (10%) از حق الزحمه یا حق العمل پزشکی را که به موجب دریافت وجه صورتحساب ارسالی به بیمه ها و با دریافت نقدی از طرف بیمار طی سال 1399، به پزشکانی که جزو حقوق بگیران خود نمی باشند، پرداخت نموده یا می نمایند، به عنوان على الحساب مالیت کسرو تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب، از طریق سامانه پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان، موضوع مقررات بند (ج) تبصره (6) قانون بودجه سال 1399 کل کشور، به نام پزشک به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز نمایند.

اعمال مقررات این بند شامل کل حق الزحمه با حق العمل پزشکان اعم از مبالغ پرداخت شده یا منظور شده به حساب مطالبات پزشکان و با تهاتر شده با بدهی ایشان طی سال 1399 می باشد.

5- کسور مذکور و همچنین واریز آن به حساب سازمان امور مالیاتی کشور، به عنوان على الحساب مالیات از مالیات عملکرد پزشکان قابل کسر خواهد بود.

6- با عنایت به عملیاتی شدن پورتال پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان موضوع بند (ح) تبصره (6) قانون بودجه سال 1399 کل کشور، ادارات امور مالیاتی حتی الامکان می بایست از دریافت فهرست فیزیکی از مراکز درمانی خودداری نمایند. (به غیر از موارد استثناء همچون مراکز نظامی که سایر فرآیندهای مالیاتی آنها نیز به صورت دستی انجام می گیرد.)

7- در صورت تخلف مراکز درمانی از انجام تکالیف پیش بینی شده در بند (ح) تبصره (6) قانون فوق الذکر، علاوه بر مسئولیت تضامنی که با مودی در پرداخت مالیات خواهند داشت، مشمول جریمه ای معادل ده درصد (10٪) مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر و دو و نیم درصد (2.5٪) مالیات به ازای هر ماه نسبت به مدت تأخیر از سررسید پرداخت، موضوع حکم ماده (199) اصلاحیه مورخ 1399.01.31 قانون مالیات های مستقیم خواهند شد. 

8- ادارات کل امور مالیاتی مکلفند گزارش عملکرد مربوط به این دستورالعمل و صرفا اطلاعات درخواستی مطابق جدول ذیل را به صورت ماهانه و در قالب اکسل، حداکثر ظرف مدت پنج (5) روز پس از پایان هر ماه به دفتر حسابرسی مالیاتی ارسال نمایند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان