ماهان شبکه ایرانیان

دهان‌شویه، به ویروس کرونا آسیب می‌زند؟!

تحقیقاتی که در گذشته انجام شده نشان داده که دهانشویه‌ها می‌توانند به غشای خارجی دیگر ویروس‌ها لطمه بزنند. مولفان این گزارش علمی تاکید می‌کنند که هنوز معلوم نیست که آیا این امر در مورد ویروس کرونا نیز صادق است یا نه.

دهان‌شویه،به ویروس کرونا آسیب می‌زند؟!
 
دانشمندان می‌گویند باید به فوریت در مورد احتمال قابلیت دهان‌شویه‌ها در مبارزه با سرایت ویروس کرونا تحقیق شود. پژوهشگران دانشگاه کاردیف در گزارشی که از طرف جامعه علمی ارزیابی شده، می‌گویند «شواهد موجود» نشان می‌دهد دهان‌شویه‌ها احتمالا قادرند به غشای بیرونی ویروس لطمه زده میزان عفونت را کاهش دهند.

این گزارش که روز پنجشنبه در نشریه علمی «فانکشن» منتشر شده به پژوهشی اشاره دارد که اهمیت غدد بزاقی و ناحیه گردن را در روند ازدیاد و سرایت ویروس کرونا برجسته می‌کند.

ویروس سارس کوو2 که مولد بیماری کووید 19 است، در یک غشای چرب یا لیپیدی قرار دارد. مولفان این گزارش می‌گویند تاکنون «هیچگونه تعاملی» در مورد این که آیا لطمه به غشای بیرونی ویروس می‌تواند از فعالیت آن در ناحیه گلو جلوگیری کند یا نه، صورت نگرفته است.

تحقیقاتی که در گذشته انجام شده نشان داده که دهانشویه‌ها می‌توانند به غشای خارجی دیگر ویروس‌ها لطمه بزنند. مولفان این گزارش علمی تاکید می‌کنند که هنوز معلوم نیست که آیا این امر در مورد ویروس کرونا نیز صادق است یا نه.

پرفسور والری اُدانل، مولف ارشد این گزارش می‌گوید: «تاکنون استفاده درست از دهانشویه‌ها مثل قرقره با آن‌ها مورد توجه نهاد‌های درمانی بریتانیا قرار نگرفته است.»

«در لوله آزمایشگاه و مطالعات محدود کلینیکی نشان داده شده که برخی دهان‌شویه‌ها حاوی مقدار لازم مواد ضد ویروسی هستند که بتوانند غشای چرب خارج ویروس را به گونه‌ای موثرهدف قرار دهند.»

«آنچه هنوز نمی‌دانیم این است که آیا دهان‌شویه‌های موجود می‌توانند علیه غشای چرب سارس کوو2 وارد عمل شوند یا نه.»

«نتیجه مطالعات ما روی شواهد موجود این است که باید به فوریت در مورد قابلیت بالقوه این مواد علیه ویروس کرونا تحقیق شود.»

«این ناحیه‌ای از نظر کلینیکی بسیار مهم است که در مورد آن به اندازه کافی تحقیق نشده و ما امیدواریم برنامه‌های پژوهشی هرچه زودتر برای ارزیابی بیشتر آن محقق شود.»

پرفسور اودانل افزود: «هنوز عملکرد دهانشویه‌ها در مقابله با این ویروس جدید آزمایش نشده است.»

«مردم همچنان باید به توصیه‌های پیشگیرانه دولت از جمله شستن منظم دست‌ها و حفظ فاصله اجتماعی عمل کنند.»

«این گزارش نشان می‌دهد که بر أساس فرضیه‌های موجود، پژوهش‌های بیشتر کلینیکی (در مورد تاثیر دهانشویه بر ویروس کرونا) می‌تواند ارزشمند باشد.»
 
منبع:ایندیپندنت
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان