ماهان شبکه ایرانیان

اطلاعاتی که همه والدین باید درباره خواب کودک بدانند

خواب امری ساده و در عین حال بسیار مهم در تمامی جنبه های زندگی ما است. بدون خواب فکرمان به هم می ریزد، احساسمان آشفته می شود و اشتباهاتمان بیشتر می شوند.

اطلاعاتی که همه والدین باید درباره خواب کودک بدانند

خواب امری ساده و در عین حال بسیار مهم در تمامی جنبه های زندگی ما است. بدون خواب فکرمان به هم می ریزد، احساسمان آشفته می شود و اشتباهاتمان بیشتر می شوند.

در مورد جوان ها سنجیدن مسئله خواب شاید کمی سخت باشد اما در مورد کودکان مسئله ای بس دلهره آور است. چقدر یک کودک باید بخوابد؟ چرا خواب نگه داشتن آن ها اینقدر سخت است؟ آیا کم خوابی در درس و مدرسه آن ها تاثیر گذار است؟

بر اساس تحقیقاتی که در بیمارستان کودکان فیلادلفیا انجام شده است و پیشنهادهایی که متخصصان ارائه داده اند به شما خواهیم گفت که والدین کودکان چه چیزهایی باید درباره خواب و استراحت فرزندانشان بدانند.

  1. پیشنهاد متخصصان برای میزان استراحت کودک

این مقدار استراحت کودکان با بزرگ شدنشان تغییر خواهد کرد. دستورالعملی که بنیاد ملی خواب آمریکا برای کودکان صادر کرده است به این صورت است:

نوزاد 0 تا 3 ماهه: 14 الی 17 ساعت در روز

نوزاد 4 تا 11 ماهه: 12 الی 15 ساعت در روز

کودک تازه به راه افتاده 1 تا 2 ساله: 11 الی 14 ساعت در روز

کودک 3 تا 5 ساله: 10 الی 13 ساعت

6 تا 13 ساله: 9 الی 11 ساعت

نوجوان 14 تا 17 ساله: 8 الی 10 ساعت

  1. بیشتر کودکان و نوجوانان مشکل کم خوابی دارند

بر اساس تحقیقات دانشگاه سلامت کلمبیا دریافته شده است که خواب نوجوانان همچنان کمتر و کمتر می شود. طبق یافته های این تحقیق در سال 1991، 72 در صد از نوجوانان 15 ساله روزانه 7 ساعت می خوابند اما در سال 2012 تنها 62 در صد از نوجوانان 15 ساله به این میزان استراحت می کنند. کم خوابی بیشتر در میان جوانان مونث و در میان اقلیت های قومی نژادی یا کسانی که در وضعیت اجتماعی و اقتصادی سطح پایینی قرار دارند بیشتر رواج دارد.

این مشکل در میان کودکان به صورت وسواس، بدخلقی و بیش فعالی ظاهر می شود و در نوجوانان به صورت مشکلات تعدیل احساسات و عواطف و سخت بیدار شدن صبح ها. بنابراین نتیجه می گیریم در اثر کم خوابی اختلالات زیادی ایجاد می شوند. باید حواستان باشد که اگر واقعا اصول خواب کودک را رعایت می کنید اما هنوز هم به اندازه لازم استراحت نمی کند پس حتما مشکلی هست. آیا کودکتان خروپف می کند؟ آیا مشکل جسمی خاصی دارد که مانع استراحت او می شود؟ شاید کودک شما مشکل استرس و اضطراب دارد که باعث می شود تا دیروقت بیدار باشد.

  1. علائمی که نشان می دهد کودک شما به اندازه کافی استراحت نکرده است

آیا صبح ها در بیدار کردن کودک مشکل دارید؟

آیا کودک شما در روزهای تعطیل بیشتر از روزهای مدرسه می خوابد؟

آیا کودک شما در ماشین، مدرسه و هر موقعیتی که خوابیدن نرمال نمی باشد به خواب می رود؟

آیا د رروزهایی که بیشتر می خوابد متفاوت است؟ پر انرژی تر و خوشحال تر.

اگر هر کدام از این موارد در کودک شما صدق می کند پس باید برای خواب بیشتر او برنامه ریزی کنید

  1. خوراکی ها و میان وعده های کودک شما پس از مدرسه در خواب او تاثیر زیادی دارد

کافئین موجود در غذاها، نوشیدنی ها و خوراکی های عصرانه کودک تاثیر زیادی در خواب شبانه او دارد. متاسفانه بیشتر والدین نمی دانند که کدام خوراکی ها کافئین دارند و مقدار کافئین موجود در آن ها چقدر است.

  1. فعالیت های درسی بیش از حد به خواب کودک صدمه وارد می کند

برنامه تحصیلی بیش از حد در هنگام غروب به خواب کودک آسیب می زند. اگر کودک شما تا ساعت 9 خانه نباشد مطمئن باشید که با مشکلات کم خوابی مواجه خواهد شد. برای حل این مشکل برنامه های تحصیلی آن ها را یا کمتر کنید و یا به ساعات پیش از غروب و یا زودتر تغییر دهید.

  1. ممکن است دلیل سرماخوردگی کودکتان کم خوابی باشد

کم خوابی در تولید سیتوکینز (پروتئین هایی که به مبارزه با بیماری کمک می کنند) بدن تاثیر منفی می گذارد. بنابراین بین کم خوابی و بیمار شدن کودکان ارتباط وجود دارد. اگر کودک شبانه کمتر از 6 ساعت بخوابد احتمال سرما خوردنش بیشتر است.

  1. و اما وزن نوجوان…

بین خواب نوجوانان و وزن آن ها ارتباط وجود دارد. محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند که با هر یک ساعت کم خوابی به اندازه 2٫1 افزایش در شاخص توده بدن خواهیم داشت.

  1. موبایل می تواند در خواب نوجوان اختلال ایجاد کند

اگر نوجوان شما تلفن همراه دارد به سختی می توانید آن را از دست های او جدا کنید. زمانی که باید به خواب بروند مشغول بازی، چت، کنکاش در اینستاگرام و بسیاری موارد دیگر می شوند و این مسئله می تواند در رتبه های درسی آن ها عوارض منفی داشته باشد. نوجوانانی که تا نیم ساعت پس از ساعت خواب با تلفن همراه به چت مشغول می شوند نسبت به بقیه خواب آلودتر و رتبه های درسی ضعیف تری هستند. به همین دلیل پیشنهاد می شود که هنگام خواب به هیچ وجه نباید از تلفن همراه استفاده کرد. این قانون باید بین تمام اعضای خانواده حکمفرما باشد نه تنها میان کودکان و نوجوانان.

  1. لوازم الکترونیکی تاثیرات مخرب زیادی دارند

این لوازم تنها به خاطر خاصیت حواس پرتی شان نیست که مانع خواب کودکان و نوجوانان می شود بلکه نور ساطع شده از آن ها خواب را در یک سطح بیولوژیکی به هم می زند و هورمون خواب ملاتونین را سرکوب می کند. محققان بر اساس مطالعاتی که انجام داده اند دریافته اند که نوجوانان حساسیت بیشتری به این دارند و تاثیر آن بر نوجوانان بیشتر است. بنابراین بهتر است موبایل ها را کنار گذاشته و به جای آن کتاب بخوانیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان