به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، اگرچه ساختمانها معمولا کیلومترها با مرکز لرزه فاصله دارند اما به خاطر انرژی زلزله که موجب لرزش زمین میشود، فرو میریزند. پژوهشگران "دانشگاه میزوری"(MU)، ماده انعطافپذیری طراحی کردهاند که به ساختمانها کمک میکند تا تحمل امواج انرژی را داشته باشند.
"گولیانگ هوانگ"(Guoliang Huang)، سرپرست این گروه پژوهشی گفت: ماده انعطافپذیری که ما ابداع کردهایم، میتواند روی سطوح خاصی کشیده شود و شکل بگیرد. میتوان با این ماده، روی ساختمانها را پوشاند تا در برابر زمینلرزه، انعطافپذیر باشد. آنچه در مورد این ماده ساختاربندی شده، منحصر به فرد است، توانایی آن در محافظت از ساختمان در برابر امواج انرژی است که در سراسر زمین حرکت میکنند.
هوانگ ادامه داد: از این ماده میتوان در صنایع دفاعی استفاده کرد تا به محافظت از آنها در برابر لرزش بخشهای مکانیکی مانند موتور زیردریایی بپردازد.
وی افزود: بیش از 20 سال است که کسی نتوانسته یک راه حل طبیعی برای مشکل لرزش ارائه دهد. اکنون ما روشی را طراحی، مدلسازی و ابداع کردهایم که به صورت طبیعی وجود ندارد.
"آزمایشگاه تحقیقات ارتش آمریکا"(ARL)، بودجه این پژوهش را تامین کرده است. "دان کول"(Dan Cole)، مدیر برنامه این سازمان گفت: شاید این پژوهش به ارائه راهبردهای جدیدی منجر شود که امواج مکانیکی را هدایت و از مناطق بحرانی دور میکنند و قابلیتهای جدیدی را برای محافظت از سربازان و عملیات نظامی ارائه میدهند.
این پژوهش، در مجله "Physical Review Letters" به چاپ رسید.