محمدرضا محبوب فر کارشناس محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به هجوم ملخها به پایتخت اظهار کرد: علت جمعیت زیاد ملخها در شهر تهران طی چند روز اخیر، هجوم این ملخها در چند سال گذشته به جنوب و جنوب شرقی استان تهران است.
او افزود: در چند سال گذشته برای مقابله با هجوم ملخها اقدامی صورت نگرفته است و این موجب شده تا ملخها در خاک تخم ریزی کنند، در نتیجه امسال شاهد حجم عظیمی از این ملخ ها هستیم.
این کارشناس با بیان اینکه پایتخت امسال از آب و هوای مناسب تری برخوردار است، گفت: بارش باران شرایط مناسبی را برای بیرون آمدن تخمها از خاک فراهم کرده است و این ملخها امروزه بومی شهر تهران هستند و مخاطراتی برای محیط زیست ندارند.
محبوب فر ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی باید این مسئله را بررسی و ارزیابی کند و اگر به این نتیجه برسد که ملخها ممکن است برای ارضی کشاورزی مضر باشند، برای مقابله با آنها باید برنامه ریزی و اقدام کند.
او با اشاره به اینکه حضور و حمله ملخها در شرایطی صورت میگیرد که میزان بارندگی مناسب باشد، گفت: جمعیت ملخها امسال نسبت به سال گذشته قابل توجه است و نهادهای مربوطه باید نسبت به مبارزه بیولوژیکی با این ملخها اقدام کنند.
این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: اگر با ملخها مقابله نشود، تعداد تخم ریزی آنها افزایش مییابد و در نتیجه سال آینده با جمعیت بیشتری از ملخها رو به رو خواهیم بود.
محبوب فر با بیان اینکه اوج فعالیت ملخها در تیرماه است، گفت: برای مبارزه با ملخها باید در خرداد ماه و اوایل تیرماه اقداماتی صورت گیرد.
بیشتر بخوانید:
هجوم حمله ملخهای صحرایی از بهار 99
آیا سوسک ها به تهران حمله می کنند؟