ماهان شبکه ایرانیان

مشرق گزارش می دهد/

امارات برای اشغال جزایر ایرانی دست به دامن ارتش آمریکا شد/ تزریق روحیه به نظامیان عرب با شناور مستأصل آمریکایی! +عکس

چند روزی است اماراتی ها به میزبانی یک شناور حاشیه ساز آمریکایی یعنی Lewis B. Puller به تمرین با بالگردهای خود برای اشغال جزایر ۳ گانه ایرانی پرداخته اند تا روحیه نظامیان شکست خورده شان را بالا ببرند.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، اگرچه لفاظی ها و عبارت های کنایه دار برخی مقامات اماراتی مبنی بر الحاق جزایر 3 گانه ایرانی در خلیج فارس به آنها، حرف و نکته جدیدی نیست و هر از گاهی برای خالی نبودن عریضه بیان می شود، اما در سالهای اخیر و به دلیل بروز تحولات گوناگون در سطح منطقه غرب آسیا، شاهد تحرکات و سیگنال هایی از طرف این کشور کوچک و ضعیف همسایه بوده ایم که به نظر می رسد نیازمند تذکرات جدی تر است.

البته نباید از نظر دور داشت که بلافاصله پس از ناامن شدن خلیج فارس و دریای عمان در ماه های گذشته توسط عناصر وابسته به عربستان و آمریکا، حکام اماراتی نسبت به تغییر سریع رویه های قبلی خود اقدام و نسبت به ارسال سیگنال های متفاوتی جهت افزایش همکاری با جمهوری اسلامی در موضوعات منطقه ای فعال شدند اما در روزهای گذشته، حرکاتی را پایه گذاری کرده اند که نیازمند تذکرات و بازخوردهای جدی تر است.

بیشتر بخوانید:

پیام قاطع سپاه پاسداران به تروریست‌های سنتکام در خلیج فارس/ شناور ویژه آمریکایی در نزدیکی آب‌های ایران چه می‌کند؟ +عکس و فیلم

تلاش جاسوس شناور آمریکا برای کسب اطلاعات از موشک «ماهواره‌بر سپاه» / ناوگروه Bataan در حوالی آبهای ایران چه می‌کند؟ +عکس

از ماجراجویی های متوهمانه تا اجاره مزدور برای حمله به جزایر سه گانه

اماراتی ها در بین دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس همیشه میل به انجام کارهای متفاوت و بزرگتر از قد و قواره خود دارد و همین امیال بود که در سال 2010 میلادی پای اریک پرنس، بنیانگذار شرکت بدنام بلک واتر را به این کشور باز کرد. وی در آن زمان و شنیده شدن زمزمه انقلاب ها در کشورهای عربی توسط خاندان حاکم خصوصا شیخ ابوظبی، محمد بن زاید، استخدام شد تا ارتشی کوچک از مزدوران خارجی را برای حفاظت از هیئت حاکمه و مقابله با هر نوع مخالفت و اعتراضی را آماده کند.

البته این یگان در همان زمان هم برای یک سری اهداف بلند پروازانه مثل حمله و تصرف نیروگاه اتمی و جزایر نیز آموزش دیده بود که مشخصا قدمی در سمت رسیدن به خیالات حاکمان امارات درباره ایران بود.

این کشور کوچک اما بعد از آغاز بحران در سوریه به صورت غیر مستقیم و از سال 2015 و با شروع تهاجم سعودی ها به یمن در سال 2015 به صورت کاملا مستقیم وارد درگیری های منطقه ای شدند. با بهم ریختن محاسبات در سوریه و یمن امروز حاکمان این کشور به دنبال دوستی و تجدید رابطه با سوریه از طرفی بوده و در عین حال در جنوب یمن نیز مزدوران تحت حمایت آنها به جان مزدوران تحت حمایت آل سعود افتاده و درگیری نبردی خونین هستند.

فاز جدید ماجراجویی های این شیخ نشین کوچک البته در شمال آفریقا و کشور لیبی در جریان است که اخیرا نیز نیروهای تحت حمایت این کشور شکست های سختی را در برابر نیروهای تحت حمایت طرف های دیگر متحمل شدند. اما به نظر می رسد حکام اماراتی در فاز جدیدی از توهمات خود به سرعت در حال حرکت در مسیر چیده شده توسط آمریکایی ها هستند و از چند هفته پیش در حال ارسال سینگنال های تحریک کننده ای به تهران هستند.

تمرین برای تصرف جزایر و شبیه سازی مقابله با قایق های سپاه

حدودا 2 ماه پیش و در شرایط اوجگیری ابتلاء به ویروس کرونا در جهان و منطقه غرب آسیا که باعث توقف بسیاری از فعالیت ها از جمله رزمایش های نظامی بود، شاهد یک تمرین نظامی مشترک بین امارات و آمریکا در خلیج فارس بودیم. در این تمرین دو طرف به بهانه آنچه افزایش تهدیدات ایران و آمادگی برای مقابله با ویروس کرونا اعلام کرده بودند سناریوهای مشکوکی مثل حملات آبی خاکی، تصرف یک شهر ساحلی و خصوصا تمرین انتقال تجهیزات از شناورها به ساحل در شرایط یک حمله آبی خاکی را آزمایش کردند.

تصاویر مربوط به رزمایش مشترک آمریکا و امارات که در خلیج فارس برگزار شد

در ادامه رفتارهای تحریک آمیز در اطراف مرزهای کشورمان نیز مدتی پیش بالگردهای آپاچی نیروی زمینی آمریکا در منطقه خلیج فارس حضور پیدا کرده و استفاده از یک شناور ویژه پشتیبانی و تدارکاتی تمرین مقابله با شناورهای تندرو سپاه را انجام دادند. شناور USS Lewis B. Puller با کد اختصاری ESB-3 کشتی خاصی است که مدتی است وارد خلیج فارس شده و در این مدت باعث ایجاد حواشی زیادی در منطقه شده است بخصوص آنکه رفتار قاطعانه شناورهای سپاه با تحرکات نیروهای آمریکایی، در مقابل همین شناور انجام شد. نیروی ایالات متحده دو فروند از این شناورها را در اختیار داشته و به دنبال ساخت 3 فروند دیگر از آنها است.

این شناورها در حقیقت نوعی پایگاه شناور خط مقدم هستند که بنا به ماموریت می توانند وظایف مختلفی را به انجام برسانند. این شناورها در کنار ناوگان های تهاجم آبی خاکی معمولا وارد کار شده و حمل بخش زیادی از نیروها، تجهیزات مثل انواع هاورکرافت ها و البته بالگردها را بر عهده می گیرند. شناور ESB-3 اولین کشتی در این سری بوده و در سال 2017 میلادی وارد خدمت شده است. این ناو ها 87 هزار تن وزن، 233 متر طول و 145 نفر خدمه دارد. این شناور بزرگ توسط شرکت آمریکایی NASSCO از زیر مجموعه های جنرال دینامیکز ساخته شده است. در شناور ESB-3 از سیستم پیشران دیزل الکترونیک نیرو گرفته و به 12 قبضه مسلسل کالیبر 12.7 میلی متری نیز مجهز است.

در جدیدترین فاز ماجراجویی، اماراتی ها به میزبانی همین شناور حاشیه ساز آمریکایی یعنی USS Lewis B. Puller به تمرین با بالگردهای خود برای عملیات مشترک با آمریکا در منطقه خلیج فارس پرداختند. طبق بررسی ها، دو نوع بالگرد ارتش امارات در این تمرین شرکت کرده اند؛ یکی بالگردهای CH-47 شینوک و دیگر نمونه مسلح شده از بالگرد های سری بلک هاوک. این بالگردها متعلق به یگانی موسوم به گروه 18 در ارتش امارات هستند که امور بالگردی مربوط به نیروهای ویژه و عملیات های خاص را انجام می دهند.

در این یگان علاوه بر دو بالگرد فوق، هلی کوپتر های تهاجمی آپاچی و هواپیماهای تهاجمی بال ثابت سبک نیز وجود دارد. گزارش های رسیده حاکی از این است که این یگان در جریان تجاوز ائتلاف عربی به رهبری سعودی ها به یمن نیز شدیدا فعال بوده است.

بالگردهای بلک هاوک اماراتی بر روی عرشه ناو USS Lewis B. Puller

بالگرد شینوک اماراتی بر روی عرشه ناو USS Lewis B. Puller

بالگردهای بلک هاوک این یگان مجهز به موشک های هلفایر، راکت های هایدرا 70 میلی متری و البته مسلسل های گاتلینگ با کالیبر 12.7 و 7.62 میلی متری هستند. در جلوی این بالگرد نیز یک سامانه اپتیکی برای رصد وضعیت اطراف و هدف گیری سیستم های تسلیحاتی نصب شده است. در جریان این تمرین یک فروند بالگرد شینوک و دو فروند بالگرد بلک هاوک مسلح اماراتی حضور داشتند که هم در روز و هم در شب نشست و برخاست از شناور آمریکا و سوخت گیری از آن را نیز تمرین کردند. مقامات آمریکایی این تمرین را که در حدود یک هفته پیش انجام شده گامی برای آشنایی بیشتر نیروهای این کشور با ناوگان بالگردی امارات خوانده اند.

کوری عصاکش کور دگر شود!

نکته جالب در خصوص این حرکت امارات این که این نوع عملیات و تمرین و حالت مسلح سازی بالگردهای بلک هاوک و نوعی رزمایش مشترک با آنها بر فراز خلیج فارس صرفا یک پیام داشته و آن هم بر اساس احتمالا آنچه حاکمان امارات تصور می کنند ارسال پالس های قدرت به تهران است! اما بهتر است نگاهی طرف بزرگتر امارات در این شرایط یعنی آمریکا داشته باشیم.

مدتی پیش ایالات متحده آمریکا قرارداد جدیدی را به یک شرکت ایتالیایی برای توسعه نسل جدید ناوهای محافظ داد که یکی از ماموریت های اصلی آن مقابله با قایق های تندرو خواهد بود. سالهاست که آمریکایی ها به دنبال راه های مختلفی برای مقابله با این چالش هستند و البته همچنان به نظر می رسد اطمینان به سیستم های خود برای مقابله با این تهدید ندارند.

در فضای پس از ترور سردار سلیمانی در عراق و پاسخ موشکی ایران، تا مدتی نیروهای مسلح آمریکا و حتی سایر کشورهای منطقه و یگانهای فرامنطقه ای، جرات هیچ نحرک و اقدام خاصی را در مقابل سپاه و ارتش کشورمان نداشتند اما مشخص است با فشار سیاسی دولتمردان ایالات متحده، آنها مجددا به سمت انجام اقدامات تحریک آمیز و ایجاد چالش با ایران در منطقه رفته اند.

مسئله شیوع ترسناک ویروس کرونا و تلفات سنگین در آمریکا و البته پس لرزهای سنگین اقتصادی این مسئله در این کشور، در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و البته خالی بودن دستان ترامپ از هر گونه دستاوردی برای ارائه، بهانه جویی های این کشور به منظور تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت و البته تلاش برای ایران هراسی و ادامه حضور در منطقه را می توان از دلایل آمریکا برای سلسله اقدامات تحریک آمیز اخیر دانست.

در عین حال ورود مستقیم امارات به این مسئله و تمرین های مشترک با ناوگان آمریکایی در سناریوهایی که مستقیما تهدید ایران محسوب می شود، قطعا می تواند عواقب مهم و فراوانی را برای این کشور ضعیف و کوچک در پی داشته باشد. طبیعتا آنها با یاد دارند پس از سیلی موشکی سپاه به آمریکا پس از ترور سردار عزیز شهید سلیمانی، ایران به شکل علنی اعلام کرد که در صورت حمله متقابل آمریکا به کشورمان از هر کشور میزبان، پایگاه های مورد نظر نیز به عنوان هدف مورد حمله و نابودی قرار خواهند گرفت.

اگرچه این تصور دور نیست که امارات متحده، به علت تحقیرها و شکست های متوالی در سوریه و بخصوص یمن، کینه شدیدی از جمهوری اسلامی ایران به دل گرفته و تلاش دارد با مشارکت در رزمایش با کشورهایی چون آمریکا و بیان برخی تهدیدات، اعتماد به نفس و روحیه نظامیان و حتی دولتمردان خود را احیا کند، اما در عین حال، رصد و بررسی این تحرکات توسط کشورمان کمک خواهد کرد آنها نیز حد و اندازه خود و زبان شان را بهتر درک کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی