ماهان شبکه ایرانیان

بررسی آمارهای وزارت بهداشت و درمان و آمارهای جهانی نشان می‌دهد

سهم ایران از کرونای دنیا

دنیای‌اقتصاد : روز گذشته میزان کل مبتلایان کرونا در ایران از رقم ۱۵۰ هزار نفر فراتر رفت

از سوی دیگر، روز گذشته میزان فوتی‌های ناشی از کرونا نیز 63 نفر گزارش شد و در نتیجه کل فوتی‌های ایران تا روز گذشته به رقم 7797 نفر رسید. در دنیا کل رقم فوتی‌های ناشی از کرونا 371 هزار نفر است، با این حساب 2 درصد از کل فوتی‌های دنیا نیز در ایران بوده است. با توجه به جمعیت 8 میلیارد نفری دنیا، سهم ایران از جمعیت کل دنیا حدود یک درصد است، این درحالی است که سهم ایران از کل مبتلایان دنیا 5/ 2 درصد است. این موضوع به نوعی نشان می‌دهد که نسبت به میانگین دنیا، جمعیت بیشتری از ایران درگیر این بیماری شده است. اما در این‌خصوص باید چند نکته را در نظر گرفت: نخست اینکه احتمالا در برخی از کشورهای دنیا توان تشخیص و پیگیری بیماران کرونایی وجود ندارد و در برخی کشورها نیز این توان در سطح پایینی قرار دارد، بنابراین بالاتر بودن سهم ایران از بیماران کرونایی نسبت به جمعیت آن می‌تواند ناشی از بالا بودن توان شناسایی بیماران نسبت به متوسط جهانی باشد. نکته دیگر این است که این بیماری در دو کشور پرجمعیت چین و هند، به خوبی کنترل شده است. این دو کشور بیش از یک‌سوم جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهند، اما مجموع مبتلایان این دو کشور 265 هزار نفر بوده است، که این رقم 3/ 4 درصد از کل جمعیت مبتلایان دنیا را تشکیل می‌دهد. بنابراین نکته دیگر، این است که در کشورهای پرجمعیتی نظیر هند و چین، تا این لحظه شیوع کرونا به شکل قابل‌توجهی کنترل شده است و این موضوع باعث شده که وضعیت کرونا در دیگر کشورها بیشتر به چشم‌ آید.

رتبه ایران در دنیا

در بین کشورهای دنیا ایران از لحاظ مبتلایان در رده دوازدهم قرار دارد و پرو و ترکیه مبتلایان بیشتری از ایران شناسایی کردند. از نظر آمار فوتی‌ها نیز ایران در رتبه دهم بیشترین فوتی‌ها قرار گرفته است. بلژیک و آلمان فوتی‌های بیشتری از ایران ثبت کرده‌اند و در نتیجه در رتبه بالاتری از ایران قرار گرفته‌اند. نکته قابل‌توجه این است که هم از نظر فوتی و هم از نظر ابتلا آمریکا در رتبه نخست قرار گرفته است. این کشور با 331 میلیون نفر در رتبه سومین کشور پرجمعیت دنیا قرار گرفته است. اما تا روز گذشته یک میلیون و 817 هزار نفر بیمار کرونا شناسایی کرده است و حدود 105 هزار نفر از بیماران این کشور نیز فوت شده‌اند. به بیان دیگر، در این کشور به ازای هر یک میلیون نفر 319 فوتی ثبت شده است. این درحالی است که در دنیا، به ازای هر یک میلیون نفر 48 نفر فوت شده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که وضعیت آمریکا نسبت به متوسط جهانی بسیار بالاتر است. در ایران این رقم 93 نفر ثبت شده است، یعنی آمارهای فوتی ایران دوبرابر متوسط جهانی است. چین و هند از این لحاظ در سطح بسیار پایین‌تری قرار گرفته‌اند. هند از هر یک میلیون نفر تنها 4 فوتی را ثبت کرده است. این رقم برای چین تنها 3 نفر گزارش شده است. نکته قابل‌توجه این است که این آمار در کشورهای اروپایی رقم بسیاری بالایی بوده است. به‌عنوان مثال در سه کشور اسپانیا، انگلیس و ایتالیا به ازای هر یک میلیون نفر، بیش از 550 نفر فوتی ثبت شده است. برزیل یکی دیگر از کشورهایی است که از لحاظ کرونا در وضعیت نامطلوبی قرار گرفته است. براساس آمارهای منتشر شده در دنیا، میزان مبتلایان کل برزیل 501 هزار نفر گزارش شده است. از سوی دیگر حدود 29 هزار نفر از مبتلایان در این کشور نیز فوت کرده‌اند. برخی از کارشناسان معتقدند که درحال‌حاضر آمریکای‌جنوبی در معرض شیوع این بیماری قرار گرفته است و می‌توان عنوان کرد که قطب بعدی کرونا در این قاره خواهد بود. درحال‌حاضر کشورهایی نظیر مکزیک، شیلی و پرو در بین 15 کشور با ابتلای بالای این بیماری قرار گرفته‌اند. به‌نظر می‌رسد که در هفته‌های آینده نیز افراد بیشتری درگیر این بیماری خواهند شد.

وضعیت کرونا در روز 11 خرداد

براساس آمارهای وزارت بهداشت آخرین آمارها نشان می‌دهد که تا روز گذشته براساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و 516 بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در کشور شناسایی شد. از بین مبتلایان جدید، 511 مورد بستری و دو هزار و 5 مورد از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. البته آمارهای میزان بستری در بیمارستان نسبت به روزهای قبل، کمی بیشتر شده است زیرا در برخی از روزهای قبل میزان افراد بستری شده در بیمارستان رقم 300 یا 400 نفر بوده است. با این آمار مجموع بیماران کووید-19 در کشور به 151 هزار و 466 نفر رسید. تاکنون 118 هزار و 848 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین 2527 نفر از بیماران مبتلا به کووید-19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. روز گذشته آمار افراد تست شده نیز منتشر شد و تاکنون 935 هزار و 894 آزمایش تشخیص کووید-19 در کشور انجام شده است. از سوی دیگر، آمارها نشان می‌دهد که در روز گذشته میزان تست‌های انجام شده 19 هزار و 900 عدد بوده است. آمارهای جهانی نشان می‌دهد که به ازای هر یک میلیون نفر در ایران 11هزار و 155 تست انجام شده است. این رقم برای روسیه و اسپانیا حدود 70 هزار و برای آمریکا حدود 52 هزار تست است. در مجموع آمریکا با ثبت 17 میلیون تست بیشترین آزمایش را انجام داده و روسیه با 10 میلیون تست در رتبه دوم قرار گرفته است. همچنین انگلیس با ثبت 4 میلیون و 171 هزار تست در رتبه سوم قرار گرفته است.  روز گذشته وزارت بهداشت و درمان وضعیت استان‌های نامطلوب از نظر بیماری را منتشر کرد. براساس آمارهای وزارت بهداشت و درمان استان‌های اصفهان، آذربایجان‌های شرقی و غربی، لرستان، کرمانشاه، هرمزگان و سیستان‌وبلوچستان در وضعیت هشدار قرار دارند. همچنین استان خوزستان در وضعیت قرمز قرار گرفته است. روز گذشته 494 مورد تازه ابتلا به ویروس کووید-19 در استان خوزستان ثبت شده و شمار کل مبتلایان از ابتدای شیوع کرونا در این استان به 14 هزار و 647 تن افزایش یافته است. از مجموع بیماران جدید 356 بیمار با نظارت مرکز بهداشت در قرنطینه خانگی و 138 بیمار هم بستری شدند. همچنین در روز گذشته 18 نفر از مبتلایان فوت کردند تا کل رقم فوتی‌های این استان به 565 نفر برسد.

06-01

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان