به گزارش ایسنا، اتحادیه کشتیداران یونانی در بیانیه ای اعلام کرد که به مقررات تحریمهای آمریکا پایبند خواهد بود و از اعضایش خواهد خواست از همکاری با دولت فعلی ونزوئلا خودداری کنند.
تئودور ونیامیس، رییس اتحادیه کشتیداران یونانی اوایل هفته جاری با سفیر آمریکا در یونان دیدار کرد تا پایبندی این اتحادیه به تحریمهای آمریکا را به وی ابراز کند.
بخش بزرگی از ناوگان نفتکشهای جهان تحت مدیریت شرکتهای یونانی قرار دارد و منابع آگاه اظهار کرده اند که توقف همکاری آنها با ونزوئلا، ممکن است در ماههای آینده روی صادرات نفت این کشور آمریکای جنوبی تاثیر بگذارد.
وزارت خزانه داری آمریکا دوم ژوئن چهار شرکت کشتیرانی و نفتکشهای آنها را به دلیل ادامه تسهیل تجارت نفت با ونزوئلا هدف تحریم قرار داد.
اتحادیه کشتیداران یونانی هفته گذشته اعلام کرد سیاست قاطعی را در پیش گرفته که حمل نفت خام ونزوئلا توسط کشتیهای تحت مدیریت شرکتهای یونانی را تا زمان برقرار ماندن تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا ممنوع میکند.
در گذشته تحریمهای آمریکا روی کشورها روی نرخ کرایه کشتیها تاثیرگذار بود و تحریمهای سال گذشته علیه شرکت نفتکش دولتی کاسکوی چین نمونهای از آن است.
وزارت خزانه داری آمریکا در 25 سپتامبر سال 2019 دو واحد شرکت سیسکو را به اتهام حمل نفت ایران هدف تحریم قرار داد و این اقدام باعث شد نرخ حمل محموله در مسیر غرب آفریقا به چین تا 11 اکتبر 71 دلار در هر تن یا معادل 361.61 درصد افزایش پیدا کرده و به 90.66 دلار در هر تن برسد.
نفتکشهای بیشتری تحریم میشوند
بازار جهانی نفتکش احتمالا تحت فشار بیشتری قرار خواهد گرفت زیرا آمریکا با هدف مسدود کردن درآمدهای نفتی ونزوئلا، درصدد وضع تحریمهای بیشتر علیه نفتکشهایی است که اخیرا نفت ونزوئلا را بارگیری کردهاند.
چندین منبع کشتیرانی آگاه اظهار کردهاند که دولت آمریکا به دنبال مجازات بیش از 50 نفتکش است که یا نفت ونزوئلا را بارگیری کرده اند یا نفت ونزوئلا را از طریق انتقال کشتی به کشتی حمل کردهاند.
برخی از شرکتها به خصوص شرکتهایی که در آمریکا، برزیل و حتی در چین هستند، از کرایه کشتیهایی که اخیرا به ونزوئلا سفر کردهاند، خودداری میکنند.
همچنین کشتیهایی که اخیرا به ونزوئلا سفر کردهاند، نرخ کرایه پایینتری دارند.
طبق آمار اس اند پی گلوبال پلاتس، بیش از 200 نفتکش در ابعاد مختلف در 12 ماه گذشته به بنادر ونزوئلا سفر کردهاند.
بر اساس نظرسنجی پلاتس از تولید اوپک، تولید نفت ونزوئلا در ماه مه به 550 هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرده که 70 هزار بشکه در روز کاهش ماهانه داشت.
بر اساس گزارش پلاتس، در حال حاضر تولید نفت این کشور تحت فشار تحریمهای آمریکا به پایین 300 هزار بشکه در روز سقوط کرده است. تولید نفت شرکت PDVSA در 13 ژوئن به 284 هزار بشکه در روز رسید و با تعطیلی صدها چاه و اشباع مخازن نفت، احتمالا روند کاهش تولید این شرکت ادامه پیدا خواهد کرد.