حراجی ساتبیز (Sotheby’s) یکی از معتبر ترین حراجی های جهان است که آثار هنری معاصر و قدیمی در آن عرضه و چوب می خورد. آثار باستانی، سالهاست که در نقاط مختلف جهان به صورت غیر قانونی خرید و فروش می شود. اخیرا در حراجی ساتبیز لندن، کاسه و کوزه ایرانی چکش خورد. این در حالی بود که یک نسخه عتیقه و زرکوب حافظ و قران تذهیب شده نیز در کنار کاسه برنجی نقره کوب و کوزه برنزی نیز چکش خورد و به فروش رسید.
این حراجی که به دلیل نگرانیها از شیوع کرونا تنها به صورت تلفنی و یا اینترنتی انجام شد، در مجموع با فروش کلی 3 میلیون و 656 هزار پوند به کار خود پایان داد. تا نشان دهد که در عصر کرونا، عاشقان حراجی و کلکسیونرهای آثار هنری، دست از خرید و فروش محصولات و قیمت گذاری، بر نمی دارند. احتمالا حراجی تهران که زمستان 99 در هتل پارسیان برگزار می شود، در صورت تداوم روند کرونا، اجرای خود را برای نخستین بار، به صورت اینترنتی و انلاین کند.
حراجی هنرهای جهان اسلام و هند (Arts of the Islamic World & India) از حراجخانه ساتبیز در دهم ژوئن (21 خرداد 99) در لندن برگزار شد و در آن 318 اثر تاریخی نفیس از هنر و ادبیات تمدنهای اسلامی و سرزمین هند به فروش گذاشته شد. این حراجی که به دلیل نگرانیها از شیوع کرونا تنها به صورت تلفنی و یا اینترنتی انجام شد، در مجموع با فروش کلی 3 میلیون و 656 هزار پوند به کار خود پایان داد.
از مجموع 318 اثری که در این مزایده به فروش گذاشته شدند، 63 مورد به تمدن ایران زمین تعلق داشتند. از این 63 تابلو، قالی، قالیچه، کتاب و یادداشت خطی که بیشتر از دوره صفویان بودند، 26 مورد با مبلغ کلی 700 هزار و 875 پوند به فروش رسید که با توجه به فروش نه چندان بالای این حراجی رقم خوبی است.
نسخه طلاکوب دیوان حافظ
یک نسخه طلاکوب از دیوان حافظ به خط محمود پیربداغی به مبلغ 375 هزار پوند (تقریبا 8 میلیارد تومان) چکش خورد و پس از یک صندوقچه متعلق به قرن دوازدهم یا سیزدهم میلادی از اسپانیا که به قیمت 519 هزار پوند به فروش رفت، در فهرست گرانترین آثار به فروش رفته در این حراجی در جایگاه دوم قرار گرفت.
از عتیقه های چکش خورده در حراجی ساتبیز لندن در تابستان 2020 میلادی
از دیگر عتیقهجات گرانقیمت ایرانی، یک کاسه برنجی نقرهکوب متعلق به قرن چهاردهم میلادی بود که به قیمت 187 هزار و 500 پوند (بیش از 4 میلیارد تومان) چکش خورد.
یک قرآن تذهیب شده از سلسله آققویونلوها متعلق به اواخر قرن پانزدهم نیز به مبلغ 81 هزار و 250 پوند به فروش رسید.
در سرویس گالری گردی روزیاتو در سال های اخیر همواره به مخاطبان گرامی توصیه کردیم که از فرصت تماشای آثار هنری هنرمندان جوان و پیشکسوت استفاده کنید تا آثار هنری را با قیمت های خیلی خوبی خریداری کرده و به منظور سرمایه گذاری بلند مدت، استفاده کنید. اقتصاد هنر در قرن بیست و یکم، بیش از قرن قبل، جدی گرفته خواهد شد. گردش مالی حراج تهران که به فروش آثار معاصر اختصاص دارد، سالانه بیش از 30 میلیارد تومان است.
سایت حراجی ساتبیز لندن
برای مشاهده اخبار و تصاویر محصولات به فروش رفته در حراجی ساتبیز لندن، به سایت حراجی ساتبیز در این لینک مراجعه کنید. شرایط ارسال آثار و شرکت در حراجی ساتبیز لندن در سایت ارائه شده است. از هنر معاصر تا هنر مدرن و امپرسیونیسم و عتیقه در حراجی ساتبیز لندن عرضه و چکش می خورد.
تصاویر صفحه اینستاگرام حراجی ساتبیز لندن
اینستاگرام حراجی ساتبیز لندن شما را با خریداران آثار هنری و منتقدان هنری و هم چنین کلکسیونر ها آشنا می کند که بیش از 1 میلیون دنبال کننده دارد و قریب به 7000 اثر هنری در آن بارگذاری شده است.