روایتی از زندگی جاویدالاثر حاج‌احمد متوسلیان؛

از مریوان تا برباره مردانه ایستاد

بعد از عملیات بیت‌المقدس بود که خبر تلخ حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خاک لبنان تعدادی از مسئولان را بر آن داشت تا با اعزام گروهی از رزمنده‌ها راه‌های مساعدت به مردم مظلوم و بی‌دفاع لبنان را بررسی کنند.

به گزارش مشرق، این نوشتار گذری است کوتاه بر زندگی تا اسارت جاویدالاثر حاج‌احمد متوسلیان که تقدیم حضورتان می‌کنیم.

کلاس‌های قرآنی در مسجد

احمد متولد سال 1332 در یکی از محله‌های جنوب تهران بود. با توجه به شغل پدرش، همزمان با تحصیل در مغازه شیرینی‌فروشی پدر کار می‌کرد تاکمک خرج خانواده باشد.

از آنجا که در خانواده‌ای مذهبی و متدین پرورش یافته بود، در همان سال‌های نوجوانی در هیئت‌های مذهبی و کلاس‌های قرآن مساجد جنوب شهر، شرکت می‌کرد و از ظلم رژیم پهلوی آگاه می‌شد؛ لذا در همان سن و سال کم قدم در میدان مبارزه با طاغوت گذاشت.

هنرستان صنعتی

متوسلیان سال 1351 موفق به کسب دیپلم از هنرستان صنعتی شبانه شد و سپس به خدمت سربازی رفت.
بعد از اتمام دوران خدمت سربازی در یک شرکت تأسیساتی خصوصی استخدام و بعد از چند ماه، به خرم‌آباد منتقل شد. به دلیل فعالیت‌های انقلابی سال 1354 بعد از ساعت‌ها تعقیب و گریز، توسط ساواک دستگیر و روانه زندان شد و بالاجبار مدتی را در زندان خرم‌آباد سپری کرد که با بالا گرفتن موج انقلاب اسلامی از زندان آزاد شد.

مبارزه با ضدانقلاب

اسفند 1357 و همزمان با شروع غائله کردستان حاج‌احمد به همراه همرزمانش داوطلبانه عازم بوکان شد و به دلیل ابتکار عمل هوشیارانه و فرماندهی قاطعش توانست کلیه اشرار مسلح را متواری کند و منطقه را از لوث وجود ضدانقلابیون پاکسازی کند. زمستان سال 1358 به او مأموریت دادند تا جاده پاوه- کرمانشاه را که در تصرف ضدانقلاب بود، آزاد کند. عملیات با فرماندهی او و همکاری سپاه پاوه شروع شد و با موفقیت کامل به انجام رسید و پس از مدتی، شهید بروجردی، ایشان را به فرماندهی سپاه پاوه منصوب کرد.

آزادی مریوان

اوایل خرداد 1359 مأموریت آزادسازی شهرستان مریوان که در تصرف گروهک‌های محارب بود، به حاج‌احمد محول شد. حاج‌احمد پس از ورود به شهر و سازماندهی نیروها، با یورشی سهمگین و برق‌آسا توانست مریوان و مناطق اطراف آن را از لوث وجود گروهک‌ها پاک کند و در این شهر استقرار یابد.

چند ماه بعد در دی ماه 1360 و در شب 27 رجب مصادف با بعثت حضرت رسول اکرم (ص) عملیات سرنوشت ساز محمد رسول‌الله (ص) از دو محور مریوان و پاوه در منطقه خرمال توسط حاج‌احمد و شهید حاج‌همت رهبری شد که در این محور، رزمندگان اسلام به مرزهای بین‌المللی رسیدند. این عملیات نیز در حقیقت سنگ بنای تأسیس تیپ 27 حضرت رسول (ص) به شمار می‌رود.

شرکت در دفاع مقدس

حاج‌احمد سال 1360 پس از بازگشت از مراسم حج، مأموریت یافت تا رزم بی‌امان خود را در جبهه‌های جنوب ادامه دهد. پس از مدتی زمینه اجرای عملیات بیت‌المقدس در دستور کار یگان‌های رزمی قرار گرفت. حاج‌احمد علاوه بر مسئولیت خطیر فرماندهی تیپ، در تمامی مأموریت‌های شناسایی شرکت داشت و با نفوذ به قلب مواضع دشمن از نزدیک راهکارهای مناسب عملیات را شناسایی می‌کرد. اولین عملیات او در جنوب فتح‌المبین بود که با موفقیت انجام شد.

یک ماه بعد در شب دهم اردیبهشت 1361 عملیات بیت‌المقدس آغاز شد و در نهایت ساعت 11 صبح روز سوم خرداد 1361 رزم‌آوران تیپ 27 حضرت رسول (ص) با جلوداری سردار حاج‌احمد متوسلیان در کنار سایر یگان‌های سپاه به خاک مطهر خرمشهر قدم نهادند. در پی آزادسازی خرمشهر، حاج‌احمد همراه با سایر سرداران فتح خرمشهر به محضر فرمانده کل قوا حضرت امام خمینی (ره) مشرف شدند.

حضور در لبنان

هنوز مدت زیادی از آزادسازی خرمشهر و عملیات الی بیت‌المقدس نگذشته بود که خبر تلخ تهاجم ارتش صهیونیستی به خاک لبنان را شنید. او و همراهانش در اواخر خرداد 1361 طی مأموریتی راهی سوریه شدند تا راه‌های مساعدت به مردم مظلوم و بی‌دفاع لبنان را بررسی کنند. در پی دستور بازگشت نیروها به ایران حاج‌احمد تصمیم گرفت برای سنجش اوضاع به لبنان برود، اما اتومبیل او و هیئت همراهش هنگام عبور از پست ایست و بازرسی برباره توسط مزدوران فالانژ متوقف و حاج‌احمد متوسلیان، کاظم اخوان، محمدتقی رستگار و سیدمحسن موسوی به رغم مصونیت دیپلماتیک گروگان گرفته شدند و تاکنون از سرنوشت آنان اطلاعی در دست نیست.
*جوان
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان