انتقاد ظریف از آمریکا به جهت ایجاد محدودیت در تامین غذا و دارو

خبرگزاری ایسنا: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه در چارچوب "گفت‌وگوهای مدیترانه‌ای" با بیان اینکه ما با دو ویروس مقابله می‌کنیم ، اظهار کرد : یکی از آنها کرونا است که در این زمینه ما با دوستان‌مان در ایتالیا و سایر نقاط جهان همدردی می کنیم.

وی اضافه کرد: ما بیماری دیگری داریم به نام یکجانبه نگری؛ دیدیدم که مردم ونزوئلا و ایران هم از همه گیری ویروس کرونا و هم از جانب آمریکا تحت فشار قرار دارند ؛ چراکه آمریکایی ها اجازه نمی دهند آنها غذا و دارو تهیه کنند.

ظریف در خصوص برجام گفت: من باور دارم که توافق هسته‌ای یک دستاورد بزرگ دیپلماسی بوده است. این توافق با سخت‌کوشی و مذاکرات جدی به دست آمده است. این مذاکرات با چشم‌های باز انجام شد، ما فهمیدیم که نمی‌توانیم تمام مشکلات را حل کنیم و بر روی یک مشکل تمرکز کردیم. ما باور داریم که به راه‌حلی منطقی برای مشکل دست یافتیم. البته این از سوی ایران لزوما مشکل نبوده؛ چراکه ایران در وهله اول نیز به دنبال سلاح هسته‌ای نرفته بود، اما با این حال دیگر کشورها نگرانی‌هایی داشتند.

وی ادامه داد: ما تصمیم گرفتیم که به برخی مسائل نپردازیم. ما به مسائل دفاعی ایران و مسائل منطقه‌ای نپرداختیم، نه به این دلیل که ما مشکلی داشتیم، بلکه آمریکا نمی‌توانست به نگرانی‌های ما پاسخ دهد. آمریکا در چند دهه‌ی اخیر 3 جنگ در منطقه ما راه انداخته است. آمریکا تجهیزات نظامی را بیشتر از هرجای دیگری به اینجا می‏‌فروشد.

این مقام دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار کرد: پس ما تصمیم گرفتیم که به توافق چندجانبه برسیم. همه ما تصمیم گرفتیم که توجه‌مان را به توافق هسته‌ای معطوف کنیم. پنج سال پیش ایران به توافق پایبند بود، بااینکه دولت اوباما به تمام تعهدات خود عمل نکرد. اولین نامه من به فدریکا موگرینی – که به زودی منتشرش خواهم کرد- در دوم سپتامبر 2016 ارسال شد؛ چراکه 7 ماه زمان برد تا آمریکا در خصوص درخواست فروش هواپیمای ایرباس به ایران تصمیم‌گیری کند. من طی نامه در این خصوص شکایت کردم.

ظریف افزود: به 7 مورد عدم پایبندی توسط آمریکا در این نامه اشاره شده است و اولین مرتبه که فرایند حل اختلافات را تحت بند 36 فعال کردم، هفته گذشته نبود، بلکه در نوامبر 2016 بوده که کنگره آمریکا با تحریم‌های ایران موافقت کرد و آن را ده سال تمدید کرد. رئیس‌جمهور از قدرت خود برای جلوگیری از این قضیه استفاده نکرد.

وی ادامه داد: پس از به روی کار آمدن ترامپ و خروج آمریکا از برجام، ما بار دیگر درنامه‌ای به فدریکا موگرینی مکانیسم حل اختلافات را در 10 مه 2018 فعال کردیم. ما زمینه قضایی اتخاذ این مکانیسم را فراهم کردیم. چون ما برجام را با چشمان باز عقد کرده بودیم، مکانیسم حل اختلافات را در آن نهادیم. برخی از کشورهای اروپایی باور دارند که این مکانیسم تنها برای خودشان است، اما اینطور نیست. اگر ایران باور داشته باشد که دیگر طرفین به تعهدات خود عمل نمی‌کنند، می‌تواند این مکانیسم را فعال کند.

این خبر تکمیل می‌شود

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان