نتیجه یک تحقیق جدید نشان میدهد که تعداد زیادی از شهاب سنگها 800 میلیون سال پیش با کره زمین و کره ماه برخورد کردند.
دانشمندان دانشگاه اوساکا در ژاپن بر این باور هستند برخورد 800 سال میلیون پیش شهاب سنگها با زمین به مراتب از بارش 66 میلیون سال پیش که منجر به انقراض دایناسورها شد گستردهتر بود. نتیجه این پژوهش روز سه شنبه در نشریه علمی «نیچر کامیونیکیشنز» (Nature Communications) به چاپ رسیده است.
از سوی دیگر به گفته محققان شواهدی در دست است که نشان میدهد بارش 470 میلیون سال پیش شهاب سنگها احتمالا منجر به کاهش سطح آب دریاها شده و بر یخبندانهای کره زمین تاثیر گذاشته است. تحقیق دانشمندان نشان میدهد که بارش 470 میلیون سال پیش شهاب سنگها همچنین به تنوع زیستی بر روی کره زمین کمک کرده است.
محققان تخمین میزنند که حجم شهاب سنگهایی که 800 میلیون سال پیش با کره زمین برخورد کرد بین 30 تا 60 برابر شهاب سنگهایی بود که 66 میلیون سال پیش منجر به انقراض دایسناسورها شد.
برخورد 800 میلیون سال پیش شهاب سنگها با کره زمین پیش از آغاز دوره زمین شناسی کریوژنین (Cryogenien) بر روی کره زمین روی داد. در این دوره بیابانهایی یخ زده در سطح کره زمین شکل گرفته بود.
دوره کریوژنین که به بازه زمانی 720 میلیون تا 635 میلیون سال پیش اطلاق میشود از نظر تغییرات محیط زیستی و زیست شناسی مقطعی مهم محسوب میشود.
منبع: یورو نیوز