مصطفی رجبی مشهدی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه اضافه شدن مشترکان جدید و رشد مصرف در دو بخش کشاورزی و صنعت از عوامل اصلی افزایش مصرف امسال محسوب میشوند، اظهار کرد: گرم شدن هوا و استفاده از وسایل سرمایشی از دیگر دلایل افزایش مصرف برق است.
وی با اشاره به این که در فصل گرم 40 درصد از مصرف برق کشور به سیستمهای سرمایشی اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: به طور میانگین در 10 سال گذشته سالانه 5 درصد رشد مصرف داشتهایم و با توجه به اضافه شدن سالانه یک میلیون مشترک و صنایع جدید، مصرف برق افزایش مییابد.
سخنگوی صنعت برق افزود: برای پاسخگویی به این میزان رشد مصرف یکی از راهها، ساخت و توسعه نیروگاههای تولید برق و ایجاد تاسیسات جدید بیشتر است که برای این کار باید سالانه 3 تا 4000 مگاوات برق وارد شبکه کنیم و برای این منظور سالانه 100 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز است.
رجبی مشهدی با بیان این که راه دوم مدیریت مصرف برق است که باعث میشود با کمترین میزان هزینه، از سرمایه گذاری بیشتر برای ایجاد تاسیسات جدید برای زمان محدودی که تنها در فصل گرم رخ میدهد، جلوگیری کرد، گفت: صنایع بزرگ امسال نه تنها تولیدشان کم نشده است، بلکه مصرف برقشان نسبت به سال گذشته 10.06 افزایش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه سال 1397 رشد مصرف کمتر از سه درصد بود که این میزان در سال 1398 به حدود یک درصد کاهش یافت و امسال نیز با همکاری خوب مشترکان میتوان امیدوار بود رشد در حد یک درصد و کمی کمتر باشد، تصریح کرد: اگر مشترکان در ساعات اوج بار به مساله مدیریت مصرف توجه داشته باشند می توانیم تابستان را بدون مشکل سپری کنیم.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه در بخش خانگی با وجود آنکه مردم بیشتر از گذشته در منازل حضور دارند، اما مصرف برق بخش خانگی تاکنون افزایشی نداشته است، گفت: مردم میتوانند با مدیریت مصرف، از مشوقها و پاداشهای صنعت برق بهرهمند شوند. میتوان با روشهای بسیار ساده بدون این که رفاه خانواده کاهش یابد، مصرف برق را مدیریت کرد بهطوریکه اگر در منازل از ساعت 13 تا 17، وسایل پرمصرف برقی را در ساعتهای ابتدایی صبح یا ساعتهای پایانی شب استفاده کنند، باعث کاهش مصرف برق خواهد شد.